Xbox i službeno preuzeo Bethesda studio poznat po Fallout i Elder Scrolls igrama

Xbox i službeno preuzeo Bethesda studio poznat po Fallout i Elder Scrolls igrama

Regulatorna tijela u SAD-u i Europskoj Uniji odobrili su Microsofotovo preuzimanje ZeniMax Media, kompanije koja u svom sastavu ima Bethesda Softworks.

U poslu vrijednom 7,5 milijardi dolara Xbox je pod svoje okrilje dobio fenomenalni gaming studio zaslužan za niz atraktivnih igračih franšiza.

Xbox u svom sastavu sada ima id Software koji stoji iza Dooma, Arcane- developere Arcane i Bethesda Game Studios, razvojnog studija iza Elder Scrolls, Fallout i niza drugih atraktivnih serija videoigara. Do sada su ovi studiji izdavali igre za sve platforme, a neke su igre rađene i isključivo za PlayStation. Očekuje se da će budući naslovi biti napravljeni za Xbox, PC i za Game Pass pretplatu. No, unatoč kupnji i dalje će se poštovati Deathloop i GhostWire: Tokyo kao eksluzive za PS 5. Kada krene razvoj idućih igara, za svaku će se određivati na koju bi se još platformu mogla plasirati. Bethesda trenutačno radi na dugo iščekivanom nastavku The Elder Scrolls VI i na potpuno novoj igri Starfield. Microsoft će do kraja tjedna dodati nekoliko Bethesda igara na svoj Xbox Game Pass.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xbox i službeno preuzeo Bethesda studio poznat po Fallout i Elder Scrolls igrama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.