Vidi bira: Top 50  - najbolje hrvatske aplikacije

Vidi bira: Top 50 - najbolje hrvatske aplikacije

Izbor Top 50 hrvatskih appova

Vidi tradicionalno i ove godine bira 50 zanimljivih, korisnih, modernih po izboru VIDI žirija najboljih hrvatskih aplikacija kojima biste trebali dati priliku ako ih već nemate na svojim mobitelima

Čita li vaša bankarska aplikacija i vašu budućnost iz Tarot karata? Ako nema taj feature, možete predložiti developerima da to implementiraju u sljedećoj verziji. Trgovine aplikacijama zatrpane su milijunima softvera i sve je izazovnije u toj šumi naći ona drveća na koje možete okačiti svoje povjerenje.

PALAC GORE ZA DOWNLOAD VIDIClanakVelika

Kao i početkom svake godine časopis VIDI baca se na izazovan zadatak testiranja hrvatskim mobilnih aplikacija i appova koje su izvrsno prilagođeni za naše tržište. Od početnih par stotina aplikacija, procesom eliminacije taj se broj postepeno smanjuje da bi na koncu dobili filtriranih 50 zanimljivih, korisnih i modernih aplikacija.

testiranje mala

Što čini najbolju aplikaciju? Najbolja je ona koju koristite, pogotovo ako ne znate za bolju alternativu. U sveopćem procesu digitalizacije i u našem smo izboru posebnu pažnju posvetili uslužnim aplikacijama koje zamjenjuju poslove za koje smo prije trebali posjećivati fizičke lokacije poput banaka, osiguravateljskih kuća ili trgovina. Nismo zaobišli igre ili edukacijske aplikacije poput globalnog giganta Photomatha. Kako hrvatski developeri razvijaju aplikacije za globalne tvrtke, taj know-how itekako je vidljiv i na potpisu domaćih aplikacija.


lloyd mala
Od glavnih kriterija pri testiranju aplikacija, kao krovni uvjet imali smo kvalitetu aplikacije koja uključuje i brzinu izvođenja te osjećaj pri korištenju. Važno nam je bilo kakav je dizajn, izbor boja i usklađenost uz stvari kao što su fontovi, veličina menija i intuitivnost. Ako je aplikacija eye-candy, to ne znači da će vam biti i korisna, pa smo obratili pozornost na korisnost i na funkcionalnost aplikacije, odnosno koliko dobro radi ono za što je namijenjena.

Kako smo testirali aplikacije možete vidjeti u ovom videu.



Kako ne bi sve ostalo na našim prosudbama, prošli smo kroz trenutačno najaktualnije trendove u razvoju aplikacija. O svojim iskustvima za nas su pričali iz sisačkog Euroart93 studija koji je veliki igrač na regionalnom Fintech tržištu aplikacija. Labinski Lloyds digital još je jedna agencija koja razvija aplikacije i ponudila nam je uvid u trenutno najpopularnije tehnologije i načine rada. Marin Rajčić iz Demode studia mobilne aplikacije približio nam je iz dizajnerskog kuta, pri tome istaknuvši neke od izazova kod izrade aplikacija.
euroart mala


Naš programerski guru Nenad koji se također bavi izradom aplikacija, proveo nas je kroz aktualne trendove u razvoju mobilnih aplikacija. Kojih je to 50 top hrvatskih aplikacija te industrijske tajne iskusnih developera možete pročitati na ovom linku.
 

top 50 2 VIDIClanakVelika

TOP 50


moj a1 ikona

Moj A1

Aplikacija je središnje mjesto za upravljanje svim uslugama A1. Moguće je podmiriti račune, aktivirati opcije poput A1 Xplore Music by Deezer, koristiti usluge digitalnog tehničara ili chatbota Nikše. Sve to u modernom sučelju koje donosi kvalitetno korisničko iskustvo

Moj addiko
Addiko Mobile

Oslobođena svih suvišnih dodataka, Addiko Mobile je čista bankarska aplikacija s jednostavnim sučaljem i skupom najkorištenijih alata poput Slikaj i Plati, sigurnosnog ključa za online kupovinu i informacija o računima.
Lidl ikonica

Lidl Plus

Lidl Plus je loyalty aplikacija trgovačkog lanca koja kao ključni benefit donosi popuste u trgovini uz predočenje kodova iz aplikacije. Uz to, moderno dizajnirani app donosi kataloge, pregled akcija te recepte.

laqo ikona

LAQO

LAQO je digitalni asistent za sve informacije o osiguranju, digitalnu prijavu štete i sigurnu vožnju. Aplikacija može pratiti vašu vožnju i ako manje vozite, moguće je dobiti povoljniju premiju.

mFina ikonica

mFina

Aplikacija u digitalnom obliku objedinjuje najvažnije funkcije Financijske agencije od provjeravanja ulaznih i izlaznih računa, provjeru ePotpisa i ePečata te druge korisne opcije.

PBz mobilno bankarstvo ikonica medium

PBZ digitalno bankarstvo


Personalizacija je jedna od ključnih prednosti aplikacije koja uz to nudi inovativne servise withCash, withPay, withSave te podršku za Apple i Gogole Pay.
Konzum ikonica

Konzum

Uz pregledavanje akcija i kataloga, te provjeru loyalty bodova, aplikacija nudi kupovinu namirnica čime se ističe između konkurencije.

aircash A icon medium

Aircash

Aplikacija ujedinjuje mobilni novčanik u kojemu možete pridružiti nedavno predstavljenu Aircash Mastercard karticu, a tu je i niz drugih usluga poput slanja novca te usluga uplate na ENC, stranice igara na sreću i druge opcije.

unnamed
myDPD

Dostavna služba uz pomoć aplikacije pojednostavljuje dostavu i preuzmanje paketa, a kao ključnu opciju ima integraciju chatbota i praćenje paketa u realnom vremenu.
multiplus ikona mala
Multiplus Card

Multiplus omogućuje skupljanje bodova u partnerskim trgovinama i institucijama, a koristi se i kao elektronička kartica. Unutar aplikacije moguće je i pratiti najnovije akcije.
Genius
Genius

Automatizirani investicijski savjetnik za vas ulaže prema vašem financijskom profilu, a moguće je raditi i korekcije prema željama.

myway ikona
MyWay

Centralno mjesto za Premium Visa karticu koje uključuje token za autorizaciju online kupnje. Unutar MyWay pratite potrošnju i uplate po kartici. Aplikacija koristi biometriju za prijavu, a kod prikaza skupljenih bodova nudi atraktivne akcije.

moj telekom
Moj Telekom

Aplikacija je centralno mjesto za upravljanje svim uslugama korisnika Hrvatskog Telekoma. Pregled računa, usluga i potrošnje su dio funkcionalnosti, a moguće je dodavati nove usluge i pregledavati personalizirane ponude i akcije.

HRTi

RTL Play

HRT Meteo

Njuškalo

Lutrija

nIS

MyStory: Choose Your Own Path

Hrana

Vrijeme i radar

SofaScore- rezultati uživo

Rentlio

m-Zaba

Omoguru reader

Autoškola

Slooshaj

HAK

Kaufland

mojaRBA

Dnevnik.hr

Pekara Dubravica

Zadar Bike Magic

Ikea

Neostar

Pašman guide

Espresso vijesti

Gorski Kotar Bike

Učiti engleski

Dizajn pametne kuće

Photomath

Riječi čuda: križaljka

Divan

Sveta Nedjelja na dlanu

Teatar Exit

Sberbank on-line bankarstvo

Glovo

Indeks.me

BlaBlaCar

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Vidi bira: Top 50  - najbolje hrvatske aplikacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.