Googleov upravitelj lozinki u Chrome pregledniku dobiva nove sigurnosne i korisničke značajke

Googleov upravitelj lozinki u Chrome pregledniku dobiva nove sigurnosne i korisničke značajke

Sada možete prenositi podatke iz drugih upravitelja lozinki, dodavati sigurnosne bilješke i još više.

Googleov upravitelj lozinki, ugrađen u Chrome na radnoj površini, Android-u i iOS-u, prolazi kroz manju nadogradnju s nizom novih sigurnosnih i praktičnih značajki. Jedna od njih je čak namijenjena da ga pravilno koristite od početka, omogućujući vam prijenos .csv datoteke iz konkurentske usluge.

Sustav pohrane sada ima poseban prostor u Chromeu kojem možete pristupiti putem „Upravitelja lozinki" u izborniku Chromea ili „Upravljanje lozinkama" kada vas pita želite li spremiti nove podatke o pristupu. Također je dostupan putem nove opcije prečaca na radnoj površini. Nakon dolaska na početnu stranicu, možete kliknuti na određene web stranice kako biste vidjeli spremljene informacije ili ponovno konfigurirali postavke. Ako koristite iOS i pristupate Googleovom upravitelju lozinki, sada će vam se prikazati veći skočni prozor za automatsko popunjavanje lozinki i moći ćete vidjeti sve svoje račune za određenu web stranicu na jednom mjestu.

Posljednje značajno poboljšanje Googleovog upravitelja lozinki odnosi se na dodavanje bilješki uz spremljene podatke za prijavu. Ako trebate zapamtiti dodatni PIN ili sigurnosno pitanje, te informacije sada mogu biti povezane s lozinkom za određeni račun. Sve što trebate učiniti je odabrati lozinku, kliknuti na „bilješka", a zatim na „uredi". Nakon što ste dodali informacije, jednostavno kliknite na „spremi" i bit će sigurno pohranjeno. Prilikom prijave, kliknite ikonu ključa kako biste pristupili onome što ste napisali.

Što se tiče sigurnosti, Google dodaje više opcija biometrijske autentifikacije na radnoj površini. Ova mjera omogućuje vam da zahtijevate otisak prsta ili prepoznavanje lica prije automatskog popunjavanja lozinke. To je svakako dobra opcija ako dijelite računalo i želite sačuvati privatnost svojih računa. Na iOS-u, Googleov upravitelj lozinki će označavati ponovno korištene i slabe lozinke na kartici „Provjeri lozinke" - gdje se nalaze upozorenja o kompromitiranim lozinkama. Dodatne oznake bit će dostupne u nadolazećim mjesecima, dok bi biometrijska autentifikacija za radnu površinu trebala biti dostupna „uskoro". Sve ostalo možete već sad koristiti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Googleov upravitelj lozinki u Chrome pregledniku dobiva nove sigurnosne i korisničke značajke - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.