Samsung Galaxy S24: Prvi dojmovi - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy S24: Prvi dojmovi

Samsung Galaxy S24: Prvi dojmovi

Stigao je najnoviji Flagship od Samsunga. Ultra model godinama vodi njihovu liniju mobitela, a dizajnom i funkcijama preuzeo je funkciju popularnih Note uređaja.

Ove godine priča je malo drugačija jer se ne radi o klasičnoj najavi malo jačih specifikacija, već je ogroman fokus stavljen na softver. S dolaskom čipseta koji imaju dovoljno snage za obradu velike količine podataka u mobilno izdanje, zajedno s eksplozivnim porastom primjene umjetne inteligencije, Samsung je iskoristio priliku da objedini novi pristup tehnologiji i u novom mobitelu korisnicima ponudi napredne AI funkcije.

Ne radi se samo o nekim novim aplikacijama s neobičnim mogućnostima, već su postojeće aplikacije koje svi koristimo obogaćene mogućnostima umjetne inteligencije.

Samsung_s24_Ultra-3.JPG

Od transkribiranja govora u tekst te stvaranja skraćenih verzija koje možete slati kao natuknice, prijevoda govora i tekstova i drugih funkcija u pisanom obliku, umjetna inteligencija sada u gotovo realnom vremenu može vama prevoditi strani jezik i vaš govor prevesti na jezik osobe tako da vam bude još lakše razgovarati s osobama diljem svijeta.

Umjetna inteligencija poboljšala je i pretraživanja pa sada u bilo kojoj aplikaciji možete napraviti pauzu, pozvati asistenta, zaokružiti detalj koji vas zanima, a umjetna inteligencija će na webu pronaći o čemu se radi, bilo da je neka znamenitost, lokacija, dio odjeće ili pasmina nekog ljubimca.

Samsung_s24_Ultra-2.JPG

Hardverske specifikacije također su impresivne jer je S24 Ultra jedini model koji dobiva vrhunski Snapdragon 8 Gen 3 čipset koji osim brzog rada osigurava i odlične gaming performanse, uključujući i RayTracing. Samsung je povećao i hladnjak na čipsetu kako bi bolje kontrolirao toplinu i osigurao maksimalne performanse što dulje.

Uz čipset, dolazi 12 GB radne memorije i od 256 GB do 1 TB pohrane. Novost je i WiFi 7 podrška, a sprijeda veliki 6,8” zaslon sada ima iznimnu svjetlinu od 2.400 nitsa, što je poboljšanje od 40 % nad prijašnjim modelom.

Samsung_s24_Ultra-4.JPG

Promjena je došla i kod kamera. Poboljšan je senzor glavne kamere, a zadržava 200 MP, dok su ultraširoka i 3x zoom kamere ostale iste. Glavna razlika je što se 10x zoom kamera zamijenila sa 5x zoom modelom. Iako je optički zoom smanjen, senzor koji je implementiran značajno je veći i ima 50 MP pa bi njegove performanse u stvarnom životu trebale biti značajno naprednije, pogotovo jer se može koristiti u više situacija poput slikanja atraktivnih portreta koji nude prirodan bokeh efekt.

Ostalih promjena također ima puno, a detaljnu recenziju svakako pročitajte u novom broju časopisa VIDI za veljaču.

Osim toga, nešto više informacija možete pronaći i na ovim poveznicama, gdje smo vam donijeli sva saznanja s prvog Samsung Unpacked događaja 2024. godine.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S24: Prvi dojmovi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.