WhatsApp testira AI chatbota koji će živjeti u vašoj tražilici

WhatsApp testira AI chatbota koji će živjeti u vašoj tražilici

WhatsApp bi trebao dobiti par nadogradnji potpomognutih umjetnom inteligencijom koje imaju za cilj pomoći ljudima da odgovore na teška pitanja u hodu, kao i uređivati slike na platformi.

Počevši s odgovaranjem na pitanja, nadogradnja integrira jedan od Meta AI modela u WhatsApp-ovu tražilicu. Prema stranici WABetaInfo, to bi omogućilo korisnicima da izravno unesu upite bez potrebe stvaranja zasebne sobe za razgovor s AI. Mogli biste voditi brzi razgovor upravo na istoj stranici.

Čini se da je ovo proširenje pomoćnika u aplikaciji koji su se prvotno pojavili u studenom 2023. Screenshot u izvješću otkriva da će WhatsApp pružiti nekoliko poticaja kako bi započeo razgovor.

Nije poznato koliko će sposoban biti AI u tražilici. Pomoćnici su dostupni u različitim osobinama specijaliziranim za određene teme. No, gledajući navedeni screenshot, čini se da će tražilica sadržavati osnovni Meta AI model. Bilo bi zaista zabavno ako bismo mogli koristiti Snoop Dogg personu kao glavnog pomoćnika.

 

Uređivanje slika pomoću umjetne inteligencije

Druga nadogradnja je skup značajki za uređivanje slika koje je otkrio stručnjak industrije AssembleDebug, nakon što je istraživao nedavni WhatsApp beta. AssembleDebug je otkrio tri moguće nadolazeća alata - Backdrop, Restyle i Expand. Nepoznato je točno što rade jer nijedan od njih ne radi. Međutim, prva dva dijele ime s drugim značajkama koje su trenutno dostupne na Instagramu, pa bi, zapravo, mogle funkcionirati na isti način.

Backdrop bi mogao omogućiti korisnicima promjenu pozadine slike u nešto drugo putem tekstualnog uputa. Restyle može potpuno promijeniti umjetnički stil učitane slike. Zamislite ih kao filtere, ali s većom sposobnošću. Možete pretvoriti fotografiju u sliku u akrilu ili piksel umjetnost. Čak je moguće stvoriti potpuno jedinstveni sadržaj putem tekstualnog uputa.

Expand je novi dodatak. Sudeći po imenu, AssembleDebug pretpostavlja da će iskoristiti snagu umjetne inteligencije "za proširenje slika izvan njihovog vidljivog područja". Tehnologija poput ove već postoji na drugim platformama. Na primjer, Photoshop već ima Generativno proširenje, a serija Samsung Galaxy S24 može proširiti slike nakon što su podešene rotacijom.

Isto mogu i uređaji koji imaju najnovije MediaTek procesore, u što smo se i sami uvjerili na MWC sajmu u Barceloni.

Stjecanje takvih mogućnosti bio bi veliki dodatak WhatsAppu jer bi korisnicima pružio snažan alat za uređivanje koji je besplatan. Većina verzija ove tehnologije zaključana je iza pretplate ili je vezana uz određeni uređaj.

Imajte na umu da ni jedan beta test trenutačno nije dostupan ranoj testnoj grupi u vrijeme pisanja ovog teksta. Još su u razvoju, i kao što je već navedeno, ne znamo puni raspon mogućnosti ni jednog skupa značajki.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

WhatsApp testira AI chatbota koji će živjeti u vašoj tražilici - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.