Ažurirajte softver na svom LG TV-u

Ažurirajte softver na svom LG TV-u

Nedavno otkrivene softverske ranjivosti na desecima tisuća LG pametnih televizora omogućile bi cyberkriminalcima da ih preuzmu.

Kako biste bili sigurni da vaš televizor nije među nesretnima koji će biti bezobzirno preuzeti od strane kriminalaca s dark weba, pobrinite se da odmah ažurirate svoj uređaj.

U utorak je sigurnosna tvrtka Bitdefender objavila istraživanje sigurnosti koje otkriva četiri različite softverske pogreške koje utječu na operacijski sustav LG-ovog WebOS televizora. Ranjivosti, koje utječu na otprilike 91.000 uređaja diljem svijeta, mogle bi omogućiti lošem akteru stjecanje niza invazivnih ovlasti, uključujući mogućnost dobivanja korijenskog pristupa pogođenom uređaju. Istraživači pišu da bi ove ranjivosti - koje utječu na verzije WebOS-a od 4 do 7 - teoretski mogle omogućiti hakiranju da dodaju novog korisnika uređaju, ubace vlastiti kôd u njega i tako "potpuno preuzmu" televizor. Bitdefender je izvorno obavijestio LG o ovim problemima u studenom. 

Ars Technica korisno napominje da u slučajevima poput ovog nije samo pitanje potencijalnog preuzimanja vašeg televizora. Ako loš akter uđe u račune povezane s vašim uređajem, mogli bi imati pristup obilju drugih osobnih podataka, uključujući pristup e-poštanskim računima i financijskim informacijama. Također biste mogli završiti uključeni u shemu kripto rudarenja ili botnet.

Prema karti ranjivosti koju je pružio Bitdefender, izgleda da je oko 7.000 uređaja u SAD-u ranjivo, a većina pogođenih uređaja nalazi se u Južnoj Koreji i Hong Kongu, kao i u Švedskoj.

Da biste apsolutno bili sigurni da je vaš uređaj siguran, trebali biste osigurati da ste ažurirali svoj televizor na najnoviju verziju softvera. LG je objavio zakrpu za sigurnosne probleme kao dio svoje najnovije nadogradnje 22. ožujka.

Većina LG uređaja trebala bi automatski preuzeti ovu nadogradnju. S obzirom na to, ako želite apsolutno biti sigurni da imate najnoviju verziju WebOS TV-a, slijedite upute LG-a i idite na Postavke > Podrška > Ažuriranje softvera, te kliknite "Provjeri ažuriranja." Ako ih ima, kliknite "Preuzmi i instaliraj." To je to - to je sve što morate učiniti. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Ažurirajte softver na svom LG TV-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.