Google Chrome blokira oglase u Flashu

Google Chrome blokira oglase u Flashu

Iako su mnogi uvjeravali da se to neće dogoditi s krajem podrške za Flash, Googleov internetski pretraživač Chrome od 1. rujna počeo je blokirati internetske oglase koji koriste Adobe Flash tehnologiju.

U praksi to označava kraj "auto-playa". S ovim potezom Chrome će automatski pauzirati oglase u Flashu, a korisnik će morati kliknuti na njih ako ih želi pogledati. To bi moglo značiti manje prihoda za oglašivače, ali i da će s vremenom morati prestati koristiti taj video format, odnosno prebaciti svoje oglase iz Flasha u HTML5.

Iz Mountain Viewa su oglašivačima ponudili alate za stvaranje oglasa u HTML5 formatu te preko AdWords bloga ponudili linkove za lakše prebacivanje oglasa iz Flasha u HTML5.

Iz Adobea su priznali da je "budućnost online oglašavanja u HTML5 umjesto u Flashu", ali i rekli da još uvijek ima puno posla u prijelazu iz Flasha u HTML5, dok iz Googlea savjetuju prijelaz, te su objasnili da oglasi u HTML5 rade na "širokom spektru uređaja" te pružaju "slične funkcionalnosti kao Flash ali s boljom učinkovitošću", piše Wall Street Journal.

Izvor: IT Biz Crunch

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google Chrome blokira oglase u Flashu - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.