Microsoftov Edge uskoro dobiva podršku za open source codec VP9

Microsoftov Edge uskoro dobiva podršku za open source codec VP9

Microsoft je objavio da njihov internet browser Edge uskoro dobiva podršku za WebM/VP9, open source codec. Ovaj codec pruža efikasniju kompresiju kod streamanja HD sadržaja pri nižim bitrateovima. Iz Microsofta je najavljeno kako će codec biti prikladan i za streamanje Ultra High Definition sadržaja.


Implementacija VP9 fokusirana je za web stranice koje koriste ovaj codec kako bi producirali video u suradnji sa MP4/AAC ili drugim audio codecima koje podržava Microsoft. Ovaj codec će podržavati i softversko i hardversko dekodiranje videa, ovisno o jačini kompjuterskog sustava. Microsoft je izjavio kako rade i na dodavanju novih formata i video tehnologija za Edge, kao što su Thor ili Daala, navodi službeni blog. U fazi razmatranja i uključenja u Edge su i ostali open source audio i video formati kao što su OGG, Opus i Vorbis.
U nadolazećem Windows 10 Insider Preview-u bit će vidljiva implementacija codeca WebM/VP9. Sam Microsoft je nedavno postao članom novog udruženja Alliance for Open Media koja ima za cilj razvijanje novih open-source tehnologija i formata koji će ići u korak s budućim medijskim aplikacijama. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoftov Edge uskoro dobiva podršku za open source codec VP9 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.