Glasina: LG Electronics završio razvoj smartfona koji podržava magnetsko rezonantno bežično punjenje

Glasina: LG Electronics završio razvoj smartfona koji podržava magnetsko rezonantno bežično punjenje

Iako je LG napravio veliki korak prema originalnosti i prepoznatljivosti svojih smartfona, to ne znači da su stali s novim idejama.

Nakon što je lansiran LG G5 modularni telefon skupa s dodacima koji su se postupno pojavljivali, sada LG ponovno ima novog "asa u rukavu". Među onima koji su prepoznali ovu značajku su tako i Lenovo (sa svojim Moto Z Force) i Google (s Project Ara), ali i crowdfunding financirani Fairphone 2.

Prema industrijskim izvorima, LG Electronics je završio razvoj smartfona koji će podržavati bežično punjenje bazirano na magnetskoj rezonanciji pri udaljenosti do sedam centimetara. Ova tehnika se očekuje da bude prisutna i u njihovom sustavu plaćanja pod imenom LG Pay Smart Card. Ovaj prijenosni elektronički uređaj očekuje se da će izaći negdje krajem ove godine. Punjenje magnetskom rezonancom za razliku od magnetske indukcije omogućuje punjenje smartfona čak i kad je udaljen od punjača. Navodi se kako su neke kompanije tako uspjele povećati efikasnost punjenja povećati na otprilike 7 W.

Za sada se ne spominje koji bi uređaji ili uređaji trebali imati ovu tehnologiju, niti da li će spadati jedino pod high-end smartfone ili i one sa srednjim cjenovnim rangom. Moguće je da će se ova opcija pojaviti na njihovom novom modelu u G seriji, G6.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Glasina: LG Electronics završio razvoj smartfona koji podržava magnetsko rezonantno bežično punjenje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.