Manus predstavio svoj prvi developerski kit VR rukavica

Manus predstavio svoj prvi developerski kit VR rukavica

Nizozemski startup osnovan 2014. nedavno je predstavio Manus VR, rukavice za VR.

Kompanija je predstavila Manus VR rukavicu i dizajn svog prvog developerskog kita, otkrivši i informacije vezane uz cijenu i dostupnost ove VR periferije.

Radi se o paru rukavica koje sadrže integrirane strujne krugove, a svaka od njih ima devet stupnja slobodnog kretanja. Dopušta različite inpute, dok svaki prst ima dva savijena senzora. Mogu se spojiti putem USB donglea kako bi pružile latenciju manju od 5ms, a pruža se mogućnost spajanja i putem Bluetootha koji zahtijeva 12ms za komunikaciju.

Omogućena je podrška i za haptičku povratnu vezu (korištenje osjećaja dodira u korisničkom sučelju kako bi pružio informacije krajnjem korisniku) koju pruža vibracijski motor sa sposobnošću potpunog programiranja.

Manus product

Navodi se kako rukavice imaju punjivu bateriju koja može izdržati do otprilike pet do šest sati rada, s mogućnošću brzog punjenja. uključeni su senzori akcelerometar, žiroskop i magnetometar. Objavljeno je i kako rukavice imaju držače na zglobovima za HTC-ov Vive Wand kontroler i
Lighthouse praćenje pokreta, kako bi pružila što bolje VR iskustvo.

Napravljene su od visokotehnološkog tekstila, te su sposobne za pranje. Svoj uređaj pokazat će i na GDC-u koji je počeo ovaj tjedan. U suradnji s Pillows Willow VR studijem, prikazat će istoimenu puzzle igru koja zahtijeva interakciju ruku za rješavanje.

foto5

Manus VR je također open-source besplatni SDK, dolazeći s plug-inovima za Android, Unreal, Unity itd. Developer kit bit će spreman za prednarudžbu u drugom kvartalu godine po cijeni od 250 američkih dolara (oko 1.696 kn). Prve isporuke se očekuju u trećem kvartalu.

Uz Nizozemce tu je još i španjolski konkurent s Gloveone rukavicama koje sadrži deset senzora za osjet dodira stvari u VR-u, a napravljene su od vodljive tkanine koja omogućava kontrolu gestama.

No, osim samih headsetova i rukavica postoje i druge mogućnosti, poput platforme (Virtuix Omni, Virtualizer), kontroleri (Nod Backspin) pa čak i odijela (Kor-FX, Tesla Suit itd.).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Manus predstavio svoj prvi developerski kit VR rukavica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.