Isprobali smo HTC Vive Cosmos

Isprobali smo HTC Vive Cosmos

HTC Cosmos u Hrvatskoj od 3. listopada

Najnoviji VR headsrt iz HTC-a koji za prikaz virtualne stvarnosti treba high-end računalo, Vive Cosmos stiže u Hrvatsku od 3.listopada po cijeni od 6.799 kuna.

Na predstavljanju hrvatskim medijima u Zagrebu isprobali smo novi HTC VR headset i iako iskustvo nije trajalo dovoljno za donošenje nekih konačnih zajključaka, radi se o definitivno kvalitetnom nasljedniku Vive VR headseta, koji je dugo bio najbolja opcija na tržištu. Vidilab test VR headsetova možete pročitati ovdje, a uskoro ćemo na teške muke baciti i Vive Cosmos.

 

20190924 125048

 

Cosmos ima odlicne specifikacije s dva ekrana rezolucike 1440x1700 piksela sto donosi ukupnu rezoluciju od 2880x1700 piksela. Zaslon ima dijagonalu od 3,4'', brzinu osvježenja od standardnih 90 Hz te širinu vidnog polja od 110 stupnjeva.

Headset ima ugrađene stereo slušalice, a računalom se povezuje putem USB 3.0 i DisplayPort 1.2 kablova. Postoji u ponudi i Vive bežični adapter koji se prodaje posebno, no s njim se dobiva veća sloboda.

Vive Cosmos ima novi sustav praćenja, tzv inside out koji putem šest kamera prati prostor i kretnje igrača što je već upgrade u odnosu na VR uređaje koji trebaju bazne stanice za mapiranje prostora i kontrolera.

 

HTC je predstavio i redizajnirane igrače kontrolere koji podsjećaju na stare popularne, a imaju dodatak u vidu orijentira za praćenje za kamere.

Uređaj ima i preklopni dizajn gdje se naočale mogu podignuti i lako se prelazi iz virtualne stvarnosti i realnosti.

HTC je predstavio i softver Vive Reality System gdje se kroz VR sučelje dolazi do sadržaja. Viveport ima preko 2000 aplikacije, a ima i pretplata za aplikacije Viveport Infinity koji nudi 600 aplikacija.

 

20190924 122225

Uz kupnju Cosmosa dobit ćete jednogodišnju pretplatu. Osim igara, postoje brojne druge niše poput virtualnih muzeja, građevine, istraživanja svemira i drugih aplikacija.

Na Cosmos se mogu dodavati nove pločice na headset poput spomenutog bežičnog dodatka, ili reciever za legacy hardver i Steam kompatibilne bazne stanice, a pripremaju se sad i novi dodaci.

 

Petra Razić Maja Fertalić Marko Savković

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Isprobali smo HTC Vive Cosmos - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.