Qnap izdao TS-831X NAS s dva ugrađena 10 GbE SFP+ porta

Qnap izdao TS-831X NAS s dva ugrađena 10 GbE SFP+ porta

Qnap je najavio izdavanje novog NAS-a orijentiranog na poslovne korisnike, nudeći dva ugrađena 10 GbE SFP+ porta za 10 GbE brzinu mreže.

Kompanija Qnap poznata je kod nas po svojim NAS uređajima, predstavivši novi uređaj namijenjen malim i srednjim poduzećima. TS-831X model podržava također i VJBOD (virtualni JBOD) kojim je ponudio još bolji i učinkovitiji način za korištenje slobodnog prostora tako da ima mogućnost proširenja kapaciteta pohrane drugog Qnapovog NAS-a. Podržan je i Container Station, kojim orgnizacije mogu brzo razviti i dostaviti Internet of Things aplikacije. On također integrira LXC i Docker virtualizacijske tehnologije, kojom korisnici mogu upravljati višestrukim izoliranim Linux sučeljima.

TS 831X

Što se tiče hardverskih komponenti, NAS koristi Annapurna Labs Alpine AL-314 quad-core 1.4 GHz ARM Cortex-A15 procesor i 8 GB DDR3 RAM-a proširivo do 16 GB. Od ostalih detalja tu su i podrška za RAID 5/6, hardverski ubrzanu enkripciju i SSD cache. Iako ima dva ugrađena 10 GbE SFP+ porta, korisnici mogu instalirati još jedan dodatni putem ekstra PCIe slota, koji će im omogućiti fleksibilnost u mrežnom radu. Od ostalih portova tu su još i dva Gigabit RJ45 i tri USB 3.0 porta.

TS 831X Container Station

Ponuđena su dvije verzije NAS-a, TS-831X-8G i TS-831X-16G. Razlika između njih leži jedino u broju radne memorije, gdje prvi ima 8 GB RAM-a, a drugi 16 GB. Podržava osam 3,5-inčna ili 2,5-inčna hard diska ili SSD-a na SATA 6 Gb/s sučelju. Procjenjena buka kod rada mu je 20,6 dB, dok je težina 7,3 kg. Prilikom rada troši 46 W, a ima i dva ventilatora od 12 cm. Zahvaljujući Qsirchu, vrlo je lako i jednostavno pretraživati podatke.

Qsirch

Podržava SMB/CIFS, NFS i AFP protokole za dijeljenje podataka preko Windows, Mac i Linux mreža. QNAP NetBak Replicator omogučuje real-time backup podataka na Windowsu, a za korisnike Maca podržan je i Appleov Time Machine. Uz to, TS-831X pruža i različite opcije spašavanja podataka, sigurnosti i sigurnog pristupa s VPN serverom i clientom.

Za sada nema informacija o cijeni ili dostupnosti ovog modela.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Qnap izdao TS-831X NAS s dva ugrađena 10 GbE SFP+ porta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.