Novi Appleov procesor A11 jači nego što se mislilo - 3.0 out of 5 based on 2 votes
Novi Appleov procesor A11 jači nego što se mislilo

Novi Appleov procesor A11 jači nego što se mislilo

Ususret objavama novih proizvoda, otkriveni novi detalji o hardveru koji Apple planira za nas.

Vikendom ne staje dijeljenje informacija medijima i tako je otkriveno ponešto novosti o novom Appleovom smartphoneu, iPhoneu X. Naime, to je oznaka kojom su na kraju odlučili imenovati specijalan iPhone kojim označavaju desetu godišnjicu postojanja iPhone brenda jer X rimskim brojevima znači 10, a tako su omogučili nesmetano nazivanje slijedećih verzija iPhonea. I "Osvježeni iPhone 7 i 7 plus neće dobiti "s" uz svoje ime već Apple vjeruje da zaslužuju potpuno novu verziju te će se zvati 8 i 8 Plus.

Novost je i A11 procesor. Do sada je Apple koristio dvojezgrene procesore do iPhonea 7 kada je u A10 procesor stavio dvije snažne i dvije slabije jezgre po uzoru na Qualcommov Snapdragon. Mali broj jezgri dovoljan je zbog velike razine optimizacije koda i operacijskog sustava, no nove tehnologije poput AR u koje Apple ulaže očito trebaju više. Tako će novi iPhonei imati šest jezgri. Dvije snažne i četiri slabije za obavljanje manje važnih zadataka, taktika koja je Snapdragon liniju vrlo dobro služila. Appleovih šest jezgri će navodno moći i zajedno raditi na zahtjvnijim zadacima. Do sada su Appleovi procesori po snazi jedne jezgre bili nedostižni drugim proizvođačima, a s novom verzijom ta bi se razlika mogla još više povećati.

Ostaje nam čekati otkrivanje 12. rujna kako bi znali koliki put treba prijeći konkurencija kako bi po performansama dostigla Apple.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Appleov procesor A11 jači nego što se mislilo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.