Prve glasine o mogućem datumu izlaska nove GeForce generacije

Prve glasine o mogućem datumu izlaska nove GeForce generacije

Vjerujem da su u ovom trenutku svi spremni na novu generaciju Nvidijinih grafičkih kartica. O njima se toliko priča, puno je toga poznato no nikako da ih Nvidia najavi.

 

Scena grafičkih kartica sada se već može smatrati potpuno ustajalom. Nedostatak konkurencije, okretanje proizvođača u druge smjerove poput automobilske industije te pošast kriptovaluta koji grabe grafičke kartice bez obzira na njihovu precijenjenost uzrokovali su stagnaciju jer čemu izbacivati novi proizvod kada se onaj star dvije godine prodaje kao blesav po nerealnim cijenama. Kada bi se ovakva situacija dogodila sada proizvođačima smartphonea, rješila bi im puno problema jer se kod njih događa upravo suprotno: nikoga ne zanimaju novi modeli.

No, zahvaljujući odgovoru na pitanje na Gigabyteovom forumu, njihov predstavnik je otkrio da se krajem godine očekuju novi mobilni modeli Nvidijinih grafičkih kartica za gaming laptope. Odlična vijest, no ako će se puštanje različitih modela grafičkih kartica odvijati kao i do sada, to znači da bi desktop verzije trebale stići u trgovine prije onih mobilnih. Istina, to znači da ćemo vjerojatno čekati do jeseni, no barem nam Nvidia sprema nešto novo u ovoj godini za razliku od konkurencije.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prve glasine o mogućem datumu izlaska nove GeForce generacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.