Još nenajavljeni AMD GPU pojavio se na benchmark rezultatima i pobijedio RTX 2080 Ti za 17%

Još nenajavljeni AMD GPU pojavio se na benchmark rezultatima i pobijedio RTX 2080 Ti za 17%

Svijet glasina u tehnološkom svijetu često je zanimljiv kojiko i sami proizvodi. Pogledajmo što nam sve može reći posljednji leak o nenajavljenom AMD proizvodu.

Cijela priča bazira se oko "top" rezultata u OpenVR benchmarku, gdje se još za sada nepoznata AMD grafička kartica probila do top pozicije i pritom prestigla Nvidijine kartice.

Nvidia je, realno kao i u drugim segmentima, do sada nesmetano dominirala ljestvicama VR benchmarka.

Rezultat je postignut u OpenVR benchmarku baziranom na CyubeVR softveru, a tablica je malo nejasna isprva premda sve postaje jasno kada se pogledaju rezolucije i VR headseti na kojima se testiralo.

amd radeon vr

 

Tako je zapravo relevantan samo HTC Vive MV sa rezolucijom od 1512 x 1680 piksela i brzinom osvježavanja od 90 Hz. Rezultati pokazuju kako Nvidijina RTX 2080 Ti kartica postiže 88,1 bodova, dok nepoznata AMD Radeon kartica dostiže čak 103,32 boda.

AMD je već obećao high-end Radeon kartice koje bi se mogle boriti sa Nvidijom za mjesto najbolje, pogotovo u drugoj generaciji RDNA arhitekture.

 

Naravno, Nvidia također ne spava te su već krenule glasine o nadolazećoj Ampere arhitekturi koja bi performanse trebala dići i za 50%.

U svakom slučaju, očekuju se nove high end grafičke koje bi mogle zahvaljujući tržišnom natjecanju spustiti ukupne cijene na razumne razine i za gamere.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Još nenajavljeni AMD GPU pojavio se na benchmark rezultatima i pobijedio RTX 2080 Ti za 17% - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.