XBox Series X Vs PlayStation 5: Što možemo očekivati od nove generacije konzola - 5.0 out of 5 based on 1 vote
XBox Series X Vs PlayStation 5: Što možemo očekivati od nove generacije konzola

XBox Series X Vs PlayStation 5: Što možemo očekivati od nove generacije konzola

Vječni dvoboj titana

Nova generacija konzola polako kuca na vrata te su proizvođači izbacili hardverske specifikacije kao i očekivane mogućnosti svojih proizvoda.

Nove konzole svakako su zanimljive s obzirom da je životni vijek daleko duilji u usporedbi sa PC sustavima gdje nove konzole izlaze otprilike svakih pet do osam godina.

Naravno, hardver danas ima ogromna poboljšanja po pitanju tehnologije pa su Microsoft i Sony izbacili Pro verzije za svojevrsno osvježenje ponude i bolje performanse s obzirom da su se u međuvremenu popularizirali i 4K televizori.

 

 

hrtf 2

No, prave nove konzole dolaze krajem ove godine, idealno taman oko vremena darivanja iz očitih razloga. Podsjetimo se posljednjeg puta kada su izbačeni trenutni PlayStation 4 te XBox One davne 2013.

Naime oba proizvođača izbacuju svoje konzole u vrlo uskom periodu kako bi se mogli direktno uspoređivati.

PlayStation 4 na tržište je tako došao sa očitim oduševljenjem kritičara i korisnika radi impresivnih performansi i poliranog te jednostavnog sučelja. Povrh toga, snažna lista ekskluzivnih igara došle su kao šećer na kraju.

 

Microsoft je s druge strane kompletno uspio zabrljati sve što se zabrljati dalo. XBox One je izašao gotovo u isto vrijeme, no imao je ukupno slabije performanse od Playstationa 4, koštao je 100 dolara više od PS4, dolazio je sa kamerom koja je u sustav morala biti spojena ako ste uopće htjeli upaliti konzolu, a brojni uvjeti za igranje igara poput obveznog povezivanja na Internet jednom dnevno te brojni drugi limiti naišli su na veliki otpor kojem je Microsoft nakon velike količine negativnosti napokon popustio.

 

Snimka zaslona 23

Uz sve to, procesorski resursi konstantno su bili rezervirani za druge dijelove sustava, a ne za igre što je značilo još slabije performanse, dok ljudi sustav jednostavno nisu htjeli koristiti kako ga je Microsoft zamislio, a to je “više od konzole”.

Pro verzije popravile su puno nedostataka oko originalnih verzija, a Microsoft je svoj model čak pojačao u usporedbi sa Playstationom što ga je vratilo u pozitivne recenzije kritičara.

 

Što donosi 2020.

Tako dolazimo do novog predstavljanja hardvera. Sada kada su Microsoft i Sony službeno najavili kakve specifikacije, a time i performanse njihove konzole imaju, možemo vidjeti što od njih očekivati.

Naravno, mislimo specifično na hardverski dio jer se ipak kod konzola gleda i kompletno okruženje koje će nekim korisnicima ipak značiti više od samih brojeva.

 

(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

XBox Series X Vs PlayStation 5: Što možemo očekivati od nove generacije konzola - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.