Philips TAPH805BK su premium slušalice po atraktivnoj cijeni - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Philips TAPH805BK su premium slušalice po atraktivnoj cijeni

Philips TAPH805BK su premium slušalice po atraktivnoj cijeni

Nove atraktivne slušalice Philips TAPH805BK namijenjene su za one koji često putuju, no ako ne želite smetati ukućanima glazbom, svakako će vam pružiti vrijeme za uživanje.

Philips je nove TAPH805 slušalice dizajnirao u minimalnom atraktivnom stilu s kojim možete jednostavno putovati zahvaljujući preklopnom dizajnu kojim zauzimaju minimalan prostor. Jednom otklopljene, dizajnom podsjećaju na druge Philips modele, no kompletan dizajn je zaglađen te nećete naići na oštriji rub slušalica. Kako im je cilj višesatno nošenje, oko samih zvučnika su jastučići od  memorijske pjene koja osigurava da se uho neće doticati s unutarnjim dijelom zvučnika. Čvrsta traka koja ide preko glave također ima memorijsku pjenu, a s malo više od 200 grama težine, slušalice ne bi trebale smetati niti zahtjevnim korisnicima.
Naravno, u današnje vrijeme govorimo o Wireless slušalicama koje će biti idealan partner današnjim flagship mobitelima koji ionako dolaze bez 3,5 mm utora. No, u slučaju da se nađete s praznom baterijom, slušalice imaju utor za 3,5 mm žicu pa ih možete lagano povezati i na taj način. U slučaju da ne želite da vam audio imalo kasni, žica je također idealan odabir.

PH805 A3 body1
Kada smo kod Wireless tehnologije, implementiran je Bluetooth 5.0 standard koji je kompatibilan sa svim prijašnjim verzijama. U slučaju da imate BT 5.0 kompatibilan mobitel, rezultat će biti dulje trajanje baterije zahvaljujući unaprijeđenom Bluetooth LE radu. U slučaju da se udaljite od uređaja noviji standard donosi veći domet prije nego signal počne prekidati. Ova tehnologija slušalicama omogućuje i reprodukciju naprednih, većih audio formata ako želite iskoristiti njihove pune mogućnosti.  Način rada slušalica ovisi o formatu koji Bluetooth prenosi. Ako se prenosi uživo audio za gledanje videa, češće će prekidati ako počne gubiti vezu. Udaljenost uređaja je limitirana kod prijenosa visoke kvalitete zvuka. Standardna kvaliteta omogućuje buffering audio sadržaja, zato na nekim slušalicama audio kasni kada gledate video sadržaj, no i ako se na trenutak signal izgubi, neće doći do prekida sviranja glazbe.
Druga važna karakteristika ovakvih slušalica je naravno baterija, koja u ovom slučaju traje do 30 sati besprekidnog rada, ovisno naravno o načinu korištenja. Baterija ima mogućnost brzog punjenja pa tako s prazne baterije do 2 sata reprodukcije možete doći za svega pet minuta punjenja. Kao i sa svim drugim baterijama, punjenje se usporava što je baterija bliža punom kapacitetu te će za potpuno punjenje ipak trebati nešto iznad sat vremena. Utor za punjenje u slušalicama je MicroUSB pa imajte na umu da ćete morati nositi i kompatibilnu žicu sa slušalicama.
Kontrola slušalica odvija se na desnoj strani i to s površinom slušalice osjetljivom na dodir. Klizanjem možete prilagoditi glasnoću slušalica, dok tapkanje aktivira aktivnu supresiju buke iz okoline. Stražnja strana desne slušalice ima i malen slajder za primjerice prebacivanje pjesama, dok pritisak pali/gasi slušalice ili aktivira Bluetooth uparivanje.

PH805 A3 body
Kako smo spomenuli, slušalice imaju aktivno poništavanje zvuka iz okoline. To je danas jedna od obveznih funkcija u high-end segmentu, a omogućuju slušalicama da negiraju zvuk šuma koji se pojavljuje primjerice dok se vozite u autu ili letite avionom. Najbolje funkcionira kada imate tihi konstantni dublji zvuk u pozadini, te jednom aktivirana, funkcija uistinu daje osjećaj tišine zbog kojeg se možete i iznenaditi koliko buke zapravo oko vas ima.  Ova funkcija koristi eksterne mikrofone na slušalicama, ali to dodatno troši bateriju. Alternativno, možete koristiti i suprotni način rada gdje se zvuk eksternih mikrofona pojačava kako biste bolje čuli što se oko vas događa i bili svjesniji svoje okoline bez da morate skidati slušalice. U ovom načinu glazba će biti prigušena, te konačan rezultat naravno ovisi i o tome kakvu glazbu slušate.
Na kraju, sami zvučnici koriste 40 mm drivere punog frekvencijskog odaziva. To znači da imate raspon od 7 – 40000 Hz i sve frekvencijske razine su podjednako balansirane. Visoki tonovi su jasni te vam neće početi zujati kada su slušalice na visokoj glasnoći. Ujedno su glasovi pjevača podjednako zastupljeni u mid-range frekvencijama te čete ih jasno moći razumjeti. Duboki tonovi također neće “uništiti” ostatak pjesme kada dođete do dijela sa snažnim basom. Tako da je najpreciznije reći kako slušalice nemaju neki raspon jači u odnosu na ostatak, što znači da su slušalice odlične za igranje s ekvilajzerom kako biste ih prilagodili sebi. Slušalice su idealne i ako glazbu volite naviti do kraja kako biste se barem na kratko mogli odvojiti od realnosti.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips TAPH805BK su premium slušalice po atraktivnoj cijeni - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.