Novi Galaxy Note 20 mogao bi i dalje koristiti Exynos 990

Novi Galaxy Note 20 mogao bi i dalje koristiti Exynos 990

Kako već svi znamo Sansung u svoje flagship mobitele stavlja različite čipsete. Glavna tržišta poput SAD-a, kao i Korea dobivaju snažnije Snapdragon procesore, dok "Globalna" verzija koristi Samsungove vlastite Exynos procesore.

Samsungovi Exynos procesori bili su više-manje usporedivi sa Snapdragon verzijama, no izlaskom Exynos 990 čipseta za Galaxy S20 seriju, pokazalo se da on podosta zaostaje za Snapdragon 865 čipsetom od Qualcomma.

Osim slabijih performansi, zamjetno je i kraće trajanje baterije, do sat vremena u usporedbi sa Snapdragon čipom. Zato se vjerovalo kako će Note serija koja uskoro izlazi imati noviji Exynos 992 čipset u kojem bi Samsung popravio nedostatke trenutne verzije 990.

No, prema nedavnim leakovima sadržaja One UI verzije Samsungovog sustava, ne spominje se niti jedan čip jači od Exynos 990 verzije. Sa druge strane, novi update podržava najnoviji Qualcomm Snapdragon 865+. 

 

Lista procesora

Biti će zanimljivo vidjeti sakriva li Samsung asa u rukavu ili će globalna verzija Note 20 mobitela biti značajno slabija od one za SAD i neke druge lokacije. Mi naravno dobivamo slabiju Exynos verziju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Galaxy Note 20 mogao bi i dalje koristiti Exynos 990 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.