Samsung predstavio Note 20 mobitele - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung predstavio Note 20 mobitele

Samsung predstavio Note 20 mobitele

Nedavni Galaxy Unpacked event dao je priliku brojnim novim Samsung uređajima da zasjaje na podiju. Među njima su i novi Note mobiteli koji dolaze u dvije verzije.

Galaxy Note 20 Ultra: Pravi Note

Note 20 Ultra zapravo je "pravi" Note sa svime što se od ovakvog uređaja očekuje. Dolazi u već poznatom pravokutnom dizajnu sa ogromnim 6,9-inčnim zaslonom WQHD+ rezolucije. Prvi je uređaj sa novim Gorilla Glass Victus zaštitnim staklom.

 

01 galaxynote20ultra spen

Zaslon se naravno refresha brzinom od 120 Hz pri FullHD rezoluciji, te koristi najnoviju Dynamic AMOLED tehnologiju koja mu osigurava još veću svjetlinu u usporedbi sa dosadašnjom ponudom. Rubovi zaslona su zakrivljeni, no kao i S20 serija, taj kut je nešto suptilniji nego prije.

Glavna kamera naravno koristi veliki 108 megapikselni senzor, a tu su i 12 megapikselna ultraširoka kamera, te 12 megapikselni 5x zoom senzor sa periskop stilom leća. Sprijeda dobivate 10 megapikselni senzor koji može snimati u 4K rezoluciji.

 

06 galaxynote20ultra Samsung Notes

Hardverski, dobivamo veliko razočaranje, primarno zato jer nismo u "dobroj" regiji. Dok tržišta poput SAD-a i Kone dobivaju novi i dodatno unaprijeđeni Qualcomm Snapdragon 865+, EMEA tržište (Europa, Srednji Istok i Afrka) ostaju na Exynos 990 procesoru koji se nije mogao mjeriti ni sa starijim Snapdragon procesorom.

Stylus koji je praktički simbol ove serije dobio je značajan upgrade te ma još brži odaziv, kao i dodatne modove udaljenog upravljanja mobitelom.

 

11 galaxynote20ultraseries

Kod nas možete prednaručiti verziju sa 5G sustavom te 256 GB pohrane i 12 GB RAM memorije. Dolaze u Mistično brončanoj, bijeloj ili crnoj boji.

Cijena za ovaj model iznosi 9.999,00 kuna. Ako mobitel prednaručite, dobivate i Galaxy Buds Live slušalice.

 

Galaxy Note 20: Plastic Fantastic

Note 20 "srezana" je verzija Note mobitela, sa nekoliko većih minusa s obzirom na traženu cijenu. U startu primjetno je da se odmaknulo od pravokutnog dizajna, te uređaj liči na mješavinu S20 i Note 20 Ultra mobitela.

 

05 galaxynote20ultra Samsung DeX Samsung Notes

Zaslon nema zakrivljene rubove već je ravan, a kutovi su mu savinuti u S20 stilu. Rezolucija mu je smanjena na FullHD+, odnosno 1080 x 2400 piksela. Također se koristi starija Super AMOLED tehnologija zaslona. Dijagonala mu iznosi 6,7 inča.

Dok je sam zaslon zaštićen, vjerujemo Gorilla Glass 6 zaštitom, Samsung se odlučio za plastičnu pozadinu kod ovoga modela. Ako se za njega odlučite, svakako odmah kupite masku jer se plastika vrlo lagano grebe i kod nježnog rukovanja kada mobitel primjerice stavljate na stol.

 

03 galaxynote20series

Kamere straga također se razlikuju, te dobivate 12 megapikselnu glavnu kameru, 64 megapikselnu zoom kameru za bolji digitalni zoom, i na kraju 12 megapikselnu ultraširoku kameru. Selfie kamera ostaje jednaka sa svojih 10 megapiksela i 4K snimanjem.

Hadrver je za našu regiju jednak kao i kod Ultra modela. Dobivate Exynos 990 procesor slabijih performansi od Snapdragon verzije Note 20 modela. Dostupan kod nas je model sa 256 GB pohrane, a ima 8 GB RAM memorije. Imajte na umu da za razliku od Ultra modela, standardni Note 20 nema utor za MicroSD karticu.

Dolaze u Mistično brončanoj, zelenoj ili sivoj boji.

Cijena za ovaj model iznosi 7.299,00 kuna. Ako proizvod prednaručite dobivate i Galaxy Buds+ slušalice.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio Note 20 mobitele - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.