IFA 2020: TCL tehnologije televizora danas i u skoroj budućnosti

IFA 2020: TCL tehnologije televizora danas i u skoroj budućnosti

TCL je predstavio nove tehnologije povezane sa svojim nadolazećim telvizorima.



Osim novih flagship modela, imaju brojne mid-range televizore natrpane modernim tehnologijama.

TCL je u 2019. godini prodao 32 milijuna svojih televizora. Prvi kvartal ove godine donio je porast prodaje QLED modela za 217% , broj koji svakako treba pratiti.

TCL sa druge strane prodaje brojne druge kućanske aparate, a televizor u vašoj kući odlučio je osposobiti kao svojevrstan HUB za sve druge uređaje. Tako na televizoru možete vidjeti sranje svih pametnih uređaja od TCL-a u kući, a nekima se naravno može i upravljati.

 

tcl 2

Cilj je televizorima omogućiti 5G propusnost, WiFi6 povezivost te naravno 8K rezoluciju na flagship modelima.

Kada pričamo o samim tehnologijama, TCL se sve više okreće QLED zaslonima. Već ih sada imaju u ponudi, no uskoro će biti naoružani i Mini-LED tehnologijom.

Mini-LED je nova vrsta pozadinskog osvjetljenja gdje se umijesto nekolicine snažnih bijelih LE dioda, stavlja cijela mreža snažnih, ali manjih verzija. Dobrom kontrolom svijetla tih LED-ica može se povećati kontrast slike, a istovremeno postići osvjetljenje jače od OLED panela. Naravno, velik broj lampica straga smanjuje dobro nam poznate efekte različito osvjetljenih crnih scena.

 

tcl 4

Uz to, novi televizori dolaze i sa pop-up kamerom, te osim optimiziranja slike, omogućuje napredne mogućnosti, poput obavljanja videopoziva ili konferencijskih sastanaka sa superiornim ozvučenjem.

TCL X10

Flagship model, ovaj 4K UHD tv ima najmodernije tehnologije kako bi se mogao mjeriti u flagship kategoriji. TCL je tom prilikom proširio mogućnosti Quantum Dot zaslona, dodajući mu Mini-LED pozadinsko osvjetljenje.

Tako osim superiorne slike i boja, dobiva vrlo visoku svjetlinu i kontrast zahvaljujući vrlo preciznom lokacijskom zatamnjivanju osvjetljenja kod tamnih djelova scene.

 

tcl 3

AI tehnologija pomaže kod ozvučenja koje se prilagođava okolini i lokaciji gledatelja, prilagođavajući glasnoću. Naravno, tu je i lista certifikata za gledanje filmova više kvalitete, počevši od Dolby Surround-a

 

TCL X915

Ovaj model spada pod veće televizore, a glavna prednost mu je nevjerojatna 8K rezolucija.

Uz to koristi se i Quantum Dot tehnologija kako bi slika bika što nogatija bojama, a u isto vrijeme nudila odlične kutove gledanja i solidan kontrast.

Televizor se koristi već spomenutom pop-up kamerom da proširi svoju korisnost kupcima te omogući lakše videopozive.

Naravno, sa ovakvim televizorom želite i najbolju reprodukciju, a to vam garantira IMAX Advanced certifikat, jer će filmovi sa njihovom obradom uistinu zasjati.

 

tcl 5

Naravno, streamanje videa također je važan detalj pa se sav sadržaj brzo skalira pomoću integriranog čipa.



C815 i C715

TCL je puno pričao o demokratizaciji moderne tehnologije. C serija televizora spada upravo u tu kategoriju, gdje se za povoljnu cijenu korisnicima nude vrlo atraktivni i moderni televizori.

Svi primjerci dolaze sa 4K UHD rezolucijom, a vrhunsku sliku osigurava im Quantim Dot tehnologija.

Gube se neke premium funkcije poput lokaliziranog zatamnjivanja jer televizori imaju rubno osvjetljenje, no ostaju brojne druge tehnologije poput podrške za Dolby Audio.


Sustavi imaju i Android OS na sebi, a uskoro dolazi i upgrade na verziju 10. Android im osigurava Cromecast integriranu funkciju, te nepreglednu količinu dodatnih aplikacija u Google dućanu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2020: TCL tehnologije televizora danas i u skoroj budućnosti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.