Garmin Descent Mk2 i Mk2i - koje su prednosti novih satova za ronjenje

Garmin Descent Mk2 i Mk2i - koje su prednosti novih satova za ronjenje

Novi Garmin Descent Mk2

Garmin u svojoj ponudi pametnih sportskih satova ima i one namijenjene ronjenju. Riječ je o premium satu druge generacije koji dolazi u dvije verzije. Descent Mk2, te Descent Mk2i novi su modeli, a svojom izradom specifično ciljaju ronioce, no naravno pružaju ostatak mogućnosti koje su došle sa fenix 6 serijom satova.

Oba sata gotovo su potpuno jednaka, no Mk2i verzija ipak dolazi sa najnovijim tehnologijama, kao i premium materijalima izrade. Oba sata imaju i safirno staklo kako bi mogli dugo ostati bez ikakvih ogrebotina. Novost koja će mnogima puno značiti je činjenica da su na novom modelu, uz povećanje sata na 52 mm, povećali dimenzije zaslona sa 1,2” na velikih 1,4” što iz prve ne zvuči puno, no zaslon je oko 36% veći, te se zaslon sada može daleko laganije čitati, što ujedno znači i manje prazne rubove oko zaslona.

Zaslon i dalje koristi transreflektivnu tehnologiju, te koristi vanjsko osvjetljenje kako bi se najbolje vidio. Naravno, zaslon je u boji te ima automatsku aktivaciju pozadinskog osvjetljenja kada se nalazite na tamnim mjestima, sa prilagodljivom jačinom svijetla. Kućište sata dizajnirano je za ronjenje, te nema straha niti da će voda preko gumbi prodrijeti u sat, jer su oni također odvojeni od unutrašnjosti sata. Descent modeli se, kako smo spomenuli, nadograđuju na fenix 6 platformu, te mogu sve što i mainstream fenix sat, sa dodacima za ronjenje pa se na njih i fokusirajmo.

 

obavezna DescentMk2i HR 2006 2

Najbitnija nova funkcija nosi naziv SubWave, te koristi Garminovu sonar tehnologiju (što znači i da radi samo sa Garmin uređajima) kako bi sve funkcioniralo pod vodom. Dolazi u “i” verziji sata, što stoji kao oznaka za “integraciju” te tehnologije u sam sat. Kako bi sve funkcioniralo, morate kupiti i Descent T1 odašiljač koji se pričvršćuje na vašu bocu, te mjeri pritisak u njoj i odašilje podatke. Poslani podatci dolaze vama na sat, no također se mogu dijeliti sa ostatkom tima ronioca tako, da svatko zna trenutni status ostatka tima.

Odjednom se može pratiti do deset različitih odašiljača za veće grupe ronioca, sa maksimalnom udaljenošću do osam metara. Također, sat omogućuje praćenje većeg broja plinova kao i pamćenja vaših predprogramiranih plinova za bi odabir. Naravno, sat također prikazuje i brojne detalje za vrijeme ronjenja, od samog vremena, preko dubine, do temperature, stanja plinova, te statusa izronjavanja, itd. Poseban način rada može pratiti i ronjenje na dah, kao i lov pri ronjenju na dah gdje jednom kada upalite način rada, bilježi vaše urone, dubinu te lokaciju jednom kada izronite.

 

garmin garmin mk2i

U slučaju da zbog odjeće ne možete satom upravljati putem gumbi, sat omogućuje da se kroz razne informacije prolazi duplim tapkanjem po zaslonu, no nije riječ o touchscreen tehnologiji. Dolazi i sa zamjenskim, duljim remenom u slučaju da sat nosite preko odijela. Sat GPS-om označava lokaciju urona i izrona, a možete (jednom kada izronite) zapamtiti tu lokaciju kao atraktivno mjesto za buduće ronjenje.

Dodatno, sat se može povezati sa Garminovim InReach Mini satelistkim sustavom za komunikaciju kako biste mogli slati poruke bez obzira gdje se nalazili, a bitnije od toga, pozvali SOS u slučaju nesreće. Sat možete kupiti na Garminovim stranicama, te Descent Mk2 košta 1.300,00 Eura, dok Mk2i košta 1.500,00 Eura. Odašiljač Descent T1 košta 399 Eura.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Descent Mk2 i Mk2i - koje su prednosti novih satova za ronjenje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.