Nvidia izjavila kako će se manjak kartica nastaviti do drugog kvartala 2021.

Nvidia izjavila kako će se manjak kartica nastaviti do drugog kvartala 2021.

Nvidijin CFO Colette Kress izjavio je kako jednostavno postoje limiti kod nabave svih komponenata.

Kada je krenuo cijeli show koji i dalje potresa svijet, često se postavljalo pitanje svjetskog trgovanja robom i dostavom. Kako za globalne efekte ipak treba vremena, sada je upravo trenutak kada rezultratge možemo najviše osjetiti s te strane

Od nestašice konzola, kao i ostalih gadgeta i hardvera, tako se vrlo oštro može osjetiti i nestašica nove generacije RTX grafičkih kartica, te ako su dostupne, cijene su im daleko iznad "preporučenih".

Jednom i kada se problemi sa dostavljačima riješe, Nvidia jasno poručuje da će trebati i nekoliko mjeseci kako bi se zadovoljila sva potražnja. Imajmo na umu i kako radi potencijalno velike inflacije dolara raste i vrijednost kripto valuta, te "mining" ponovno postaje atraktivan, što će dodatno opteretiti potražnju za novim karticama koje su naravno odlične za mining.

Sve u svemu, ako vam upgrade nije hitan, svakako savjetujemo da pričekate proljeće kada bi cijene, a i dobavljivost, trebali biti u normalnim razinama umjesto trenutno napuhanih vrijednosti. Naravno, nova ludnica za kopanjem kripto valuti sve bi to mogla dodatno poremetiti.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidia izjavila kako će se manjak kartica nastaviti do drugog kvartala 2021. - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.