Samsung predstavio Neo QLED TV i najavio Micro LED televizore

Samsung predstavio Neo QLED TV i najavio Micro LED televizore

Samsung je najavio nove TV proizvode za 2021. godinu koji uključuju Neo QLED i Micro LED televizore.

Na svojoj virtualnoj konferenciji pod nazivom Samsung First Look 2021, koja se održala uoči CES 2021 sajma, Samsung je predstavio novi portfelj Neo QLED, MICRO LED i Lifestyle televizora za 2021. godinu.

Glavna novost na ovoj konferenciji bilo je predstavljanje Neo QLED televizora, koji će stići na tržište u dva modela: 8K (QN900A) i 4K (QN90A). Neo QLED televizore odlikuje novi izvor svjetlosti, Quantum Mini LED kojim upravljaju Quantum Matrix tehnologija i Neo QuantumProcessor, snažan procesor slike optimiziran za Neo QLED.

Tehnologija Quantum Matrix omogućuje ultrafinu i preciznu kontrolu gusto upakiranih LED dioda, povećava skalu osvjetljenja na 12-bit u 4096 koraka, što pomaže učiniti tamna područja tamnijim, a svijetla svjetlijima, što rezultira preciznijim HDR iskustvom. Što se tiče novog Neo Quantum procesora, Samsung kaže da on koristi do 16 različitih modela neuronskih mreža, pomoću kojih AI tehnologija dubokog učenja optimizira kvalitetu slike na 4K i 8K izlaz slike bez obzira na kvalitetu ulaza.

Samsungov Neo QLED 8K TV ima i novi Infinity One Design - zaslon gotovo bez okvira, a uz njega dolazi i nova priključna kutija Slim One Connect Neo QLED 8K koja donosi novi sustav upravljanja kabelima koji se može pričvrstiti na stražnju stranu televizora, čime omogućuje jednostavniju instalaciju i podiže estetiku. Neo QLED 8K za 2021. godinu također sadrži i nekoliko vrhunskih audio značajki koje ispunjavaju sobu, zvuk za praćenje objekata OTS Pro, uz čiju pomoć dinamički zvuk odgovara kretanju objekata na ekranu, dok značajka SpaceFit Sound analizira fizičko okruženje televizora i emitira zvuk prilagođen vašem prostoru.

Neo QLED 8K Multi View e1609907944803

Samsungovi modeli Neo QLED 8K i 4K nude i pametne značajke koje proširuju ulogu televizora i prilagođavaju ga za potrebe fitnessa, gaminga i kućnog ureda.
Samsung Health uz pomoć nove značajke Smart Trainer prati i analizira vaše vježbanje u stvarnom vremenu poput osobnog trenera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Gamerima će se dopasti značajka Super Ultrawide GameView koja daje mogućnost igranja ne samo na širokom omjeru 21:9, već i na ultraširokom omjeru 32:9, a Game Bar omogućuje brzo praćenje i podešavanje kritičnih aspekata igre - bilo da se radi o promjeni omjera, provjeri ulaznog kašnjenja ili povezivanju slušalica.

Uz Google Duo korisnici mogu koristiti svoj telefon za pokretanje visokokvalitetnog video poziva kojem se može pridružiti do 32 osobe - bez obzira koji operativni sustav koriste. Pomoću aplikacije Google Duo možete upućivati ​​video pozive izravno putem neobaveznog USB priključka, a kamera može pratiti vaše pokrete.

Neo QLED 8K One Connect Attached e1609907931975

Pojednostavljeno je i povezivanje računala s televizorom, što omogućuje rad i učenje od kuće putem TV zaslona povezanog mišem, tipkovnicom i računalom. Korisnici također mogu izravno pristupiti aplikacijama MS Office 365 putem web preglednika televizora. Pomoću aplikacije Easy Connection koju instalirate na računalo, nakon prijave na Samsung račun, vaš će se televizor automatski povezati s računalom.

Micro LED

Druga najvažnija najava na konferenciji je bilo predstavljanje Micro LED televizora, koji su se nakon tehnoloških demonstracija prošle godine, sada napokon približili tržištu, pa ćemo krajem ove godine imati priliku vidjeti Samsungove Micro LED televizore s dijagonalama od 110, 99 i manje inča koji koriste LED izvore veličine mikrometra kako bi eliminirali pozadinsko osvjetljenje i filtre u boji koji se koriste na uobičajenim zaslonima.

Samsung je inovirao svoje Smart TV značajke kako bi iskoristio prednost masivnog zaslona nove Micro LED linije. Na primjer, potrošači mogu koristiti značajku 4Vue (četverostruki prikaz) za gledanje do četiri različita izvora sadržaja istovremeno na jednom zaslonu.

MICRO LED 2

Micro LED televizori dolaze i s Majestic Sound značajkom koja pruža 5.1-kanalni zvuk i pretvara, kako kažu, "bilo koju sobu u luksuzno kućno kino".

Na kraju prezentacije Samsung je predstavio poboljšanja kod svojih proizvoda iz Lifestyle linije, odnosno The Frame, The Serif, The Sero i The Terrace televizora te Premiere projektora.

Među zanimljivostima izdvajamo poboljšani Premiere projektor koji će vam na udaljenosti od samo 4,4 inča do zida omogućiti HDR 10+ sliku na dijagonali od 130 inča te Terrace TV, odnosno televizor namijenjen korištenju u vanjskim prostorima koji donosi QLED kvalitetu slike i ne smetaju mu nikakvi vremenski uvjeti poput kiše, pa čak ni prašine.

Na kraju možemo reći da je ovo događanje bilo samo zagrijavanje za Samsung, koji će tijekom ovog mjeseca održati još zanimljivija online događanja, uključujući predstavljanja novih proizvoda i tehnologija na virtualnom CES 2121 sajmu, kao i Unpacked događanje na kojem ćemo vidjeti Galaxy S21 i druge pametne flagship telefone za 2021. godinu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio Neo QLED TV i najavio Micro LED televizore - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.