Samsung predstavio inovacije budućnosti na CES 2021 virtualnom sajmu

Samsung predstavio inovacije budućnosti na CES 2021 virtualnom sajmu

Prepoznavanjem u kojem se smjeru kreće interakcija između ljudi i veći fokus na vlastiti dom, Samsung je uvidio priliku za daljnji razvoj malih kućnih asistenata sa integriranim AI sustavima

Samsung je na ovogodišnjem virtualnom CES eventu predstavio projekte na kojima radi, a neki od njih već će ove godine postati dostupni široj publici. Za neke ste već i čuli, dok su drugi sada prvi puta otkriveni.

Samsung Bespoke 4-Door Flex hladnjak: Nova verzija Bespoke hladnjaka dolazi sa zamjenjivim pločama na vratima kako biste ga lakše i atraktivnije smjestili u ostatak dizajna kuhinje. DOlazi na Sjeverno AMeričko tržište u proljeće, a imati će i aparat za vodu sa automatskim punjivim spremnikom. Ima i dvostruki ledomat kako bi korisnicima ponudio klasični ili usitnjeni led, ovisno o preferencama kupaca.

 

CES 2021 Samsung Press Conference 110 inch MICRO LED

Micro-LED TV: Već najavljeni TV od Samsunga prvi je koji koristi pravu Micro LED tehnologiju, donoseći kvalitetu prikaza bolju od OLED-a, a bez njegovih mana jer ne koristi organske elemente. Naravno, prati ga atraktivan dizajn bez rubova, napredno ozvučenje te softverske mogućnosti.

SmartThings Cooking: Automatski planer obroka preporučuje obroke za cijeli tjedan, sastavlja popise sastojaka koje treba kupiti, te ih šalje i trgovcima u slučaju da živite u podržanim dijelovima svijeta. Nama će popis biti prenijet na aplikaciju u mobitelu. Upšute za kuhanje možete poslati i na kompatibilne Samsungove pametne uređaje.

 

CES2021 Neo QLED

Samsung HEalth Smart Trainer na nadolazećim televizorima: Novi televizori dolaze i sa kamerama kojima će moći ocijeniti vašu kvalitetu vježbanja, kao i pratiti performanse, te vam na temelju toga dati savjete poput osobnog trenera.

 

Roboti budućnosti

Roboti su naravno nepresuđivi izvor mašte te svojevrsni cilj AI asistenata, pa tako Samsung ima par ideja da vam pomogne u kući sa novim robotskim dizajnovima.

 

JetBot 90 AI+: Pametni usisivač opremljen je brojnim modernim tehnologijama poput LiDAR-a, 3D senzora te kamere. Tako prepoznaje predmete oko sebe kako bi ih lakše zaobišao, a opet očistio maksimalnu količinu prostora. S obzirom na sve tehnologije, može služiti i za nadgledanje prostora dok niste kod kuće.

 

CES 2021 Samsung Press Conference Bringing AI and Robots to Daily Life

Samsung Bot Care: Robot dizajniran da prati vaše ponašanje, te je dizajniran kao "pomoćnik i suputnik" koji se "brine i za najsitnije detalje u našem životu", prateći naše rasporede i navike te slati podsjetnike.

Samsung Bot Handy: Jednostavno, robot s rukom koji će vam pomoći dohvatiti stvari pomažući u radu oko kuće, od čišćenja do razvrstavanja.

 

CES2021 Galaxy Upcycling

Temelj svih tih tehnologija naravno je razvoj AI sustava koji se nalazi u sve većem broju uređaja, te postaje sve korisniji za pomaganje u svakodnevnom životu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio inovacije budućnosti na CES 2021 virtualnom sajmu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.