Xbox omogućio roditeljima ograničavanje potrošnje na mikrotransakcijama u igrama

Xbox omogućio roditeljima ograničavanje potrošnje na mikrotransakcijama u igrama

Microsoft je u svojoj Family Settings aplikaciji omogućio ograničavanje potrošnje na kupovine u igrama.

Kako to da su igre koje najviše zarađuju besplatne? Milijarde koje se slijevaju u Fortnite, League of Legends, Honour of Kings i druge dolaze od mikrotransakcija. Kupovanje skinova, oružja, odjeće i raznih drugih predmeta u igri donosi nevjerojatan profit. S druge strane, takve kupovine mogu biti problematične ako dijete na konzoli uz koju je vezana kreditna kartica nekontrolirano kupuje iteme. Trošak začas može biti ogroman. Upravo je taj zahtjev za boljom kontrolom nad potrošnjom mikrotransakcijama bio među najčešćim korisničkih upućenim Microsoftu.
Tvrtka je stoga predstavila novu funkcionalnost u Xbox Family Settings aplikaciju. Sada će roditelji moći položiti određenu svotu novca na profil djeteta i kada se taj iznos potroši, djeca će morati zatražiti roditelje za još novca. Novac koji mali igrači imaju mogu potrošiti na igre, aplikacije ili spomenute mikrotransakcije.

pitaj za kupnju xbox
U slučaju da žele nešto kupiti, a potrošili su dodijeljeni iznos postoji funkcionalnost "pitaj za kupnju". Roditelji mogu odobriti ili stisnuti tipku "deny". Naravno, postoji i mogućnost da uopće ne povežete karticu s računom, no onda je otežano kupovanje igara ili produljivanje pretplate.
Uz ograničavanje potrošnje, aplikacija ima i ograničavanje vremena igranja kao i sadržaja koje dijete konzumira. Sve te stavke mogu se prikazati u tjednim izvještajima gdje ćete dobiti odličan prikaz korištenja konzole.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xbox omogućio roditeljima ograničavanje potrošnje na mikrotransakcijama u igrama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.