LOGITECH MX Mechanical-idealna kombinacija za svaki zadatak - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LOGITECH MX Mechanical-idealna kombinacija za svaki zadatak

LOGITECH MX Mechanical-idealna kombinacija za svaki zadatak

Kod sve učestalijeg hibridnog načina rada, mobilnost je na prvom mjestu, a imati sve povezano glavni je izazov moderne periferije uređaja.

Logitech je odlučio osvježiti profesionalnu MX liniju periferije s updateanim modelima miša i tipkovnice koji dolaze naoružani odličnim featurima za ozbiljnu produktivnost, ali i funkcionalni upgrade za užitak korištenja periferije.

Dok uredski posao već neko vrijeme ne ovisi isključivo o računalu za radnim stolom, već se tu mogu naći i laptopi u kombinaciji s monitorima, nedavni push u hibridni kao i remote način rada znači da će se mnogi susresti s problemima žongliranja većeg broja uređaja za rad, među kojima će biti potrebno dijeliti podatke, kao i njima upravljati.

Nove Logitech uređaje smo naravno htjeli maksimalno iskoristiti, pa smo tako novi miš i tipkovnicu povezali s tri uređaja, koliko i omogućuju za brzo prebacivanje veze. Tu se prvo našlo PC računalo sa standardnom Windows platformom na koji smo povezali periferne USB recievere. To smatramo statičkim računalom koje vas recimo očekuje na poslu za rad s većim zaslonom i boljim performansama.

 

Logitech Native 3

 

Zatim se tu našao i laptop za remote rad koji nosite doma za dane kada niste u uredu kako biste nastavili rad. Treći se tu našao i Android tablet koji omogućuje lagani dodatak i laganu prijenosnu radnu stanicu, no radi se o Android sustavu koji nije uvijek lagano sinkronizirati kada se radi s kompliciranijim podacima, no pravilno postavljen može uvelike olakšati dinamično poslovanje u današnjim uvjetima.

Vrijeme smo proveli u društvu najnovijeg Logitech MX para periferije, a to je nova MX Mechanical tipkovnica, kao i novi MX Master 3S miš koji dižu užitak korištenja uređaja na novu razinu, pogotovo u poslovnoj i uredskoj okolini. Logitech već neko vrijeme nudi gaming mehaničke tipkovnice s low-profile switchevima koji omogućuju tanje mehaničke tipkovnice, a tu tehnologiju sada su predstavili poslovnom svijetu.

 

MX Mechanical

Nova MX tipkovnica donosi low-profile mehaničke switcheve, te naravno dolaze u tri verzije (linearne, taktilne ili klikave) s time da će kod nas biti dostupni samo taktilni modeli. S obzirom na okolinu kojoj su ove tipkovnice namijenjene, switchevi su utišani kako bi joj se prilagodili, dakle zadržavaju originalne specifikacije, samo su lagani na akustičnom području. Plitki mehanički switchevi bit će odlični korisnicima koji su naviknuli na tipkovnice laptopa ili na klasične membranske tipkovnice jer su vrlo sličnog profila.

 

Logitech Native 6

 

Naš model dolazi s „tactile quiet“ switchevima te će oni koji puno pišu nakon nekog vremena moći lagano dostići svoje maksimalne performanse, pa čak se i ubrzati nakon što se naviknete na potrebnu dubinu pritiska bez potrebe da stišćete gumb do kraja kako je to inače potreba kod membranskih i laptop tipkovnica. Dok je zvuk tipkovnice i dalje na mehaničkoj strani, značajno je utišan tako da nećete smetati kolegama u uredu ni za vrijeme pisanja duljih članaka.

Osim udobnosti tipkanja, isprobali smo i ostale mogućnosti tipkovnice koje su svakako korisne, a to su alternativne mogućnosti funkcijskih tipki. Tako ovdje imate brz pristup diktafonu, svjetlini monitora laptopa i same tipkovnice, kraticu za emoji izbornik unutar Windowsa, brz pristup alatu za croppanje trenutnog screenshota i naravno multimedijske funkcije.

 

Logitech Native 5

 

Kod numpada imate brzi pristup kalkulator aplikaciji, minimiziranje svih prozora te na posljetku brzo zaključavanje računala jednom tipkom prije odlaska na pauzu. Ne zaboravimo ni na tri gumba za biranje kontrole kojim uređajem želite upravljati, bilo da ste povezani Bluetoothom ili preko USB recievera.

Kako je tipkovnica bežična, dolazi s USB-C utorom te se može puniti i punjačem za mobitele.

 

MX Master 3S

Novi miš je upgrade na postojeći model Master 3, te donosi nekoliko poboljšanja, dok je fizički vanjski izgled ostao isti. Miš je dizajniran da ruku drži pod prirodnijim kutom od klasičnijih modela, te, čim smo ga primili, lagano je razumjeti da se radi o premium uređaju. Ovdje se brinulo o ugodnim materijalima i funkcionalnosti kakvu je teško dobiti s gaming periferijom.

Podsjetimo se, miš dolazi s dva valjka i tri pomoćna gumba uz dva glavna, a svi su postavljeni za specifične radnje koje će vam svakako ubrzati office zadatke, no možete ih i personalizirati globalno i po aplikacijama. Glavni valjak je metalan i radi pomoću magneta pa tako imate „infinite scroll“ efekt, kao i hibridni način. Magneti će pružiti dojam rada standardnog valjka za precizne pomake, no ako ga zavrtite, pretvara se u infinite scroll verziju dok mu se okretaji ne uspore pa tako imamo prednosti oba dizajna.

 

Logitech Native 4

Valjak s desne strane kontrolirate palcem, a standardno služi kao horizontalan scroll. Po aplikacijama ga se može postaviti tako da primjerice na webu njime mijenjate tabove, a sve možete prilagoditi unutar Logitech Options aplikacije. Zadnji nesvakidašnji gumb nalazi se ispod površine na kojoj vam leži palac, a pritiskom na nju dobivate brojne funkcije.

Standardni pritisak će vam otvoriti izbornik svih pokrenutih aplikacija, a držanjem gumba i pomicanjem miša u jednom od četiri smjera možete pokrenuti različite radnje za upravljanje Widnowsom, na što smo se mi brzo naviknuli.

Miš donosi još poboljšanja poput boljeg senzora koji sada ima 8.000 DPI, a također je optimiziran za uredski rad jer su svi klikovi na gumbima značajno utišani, dok je zadržan premium osjećaj korištenja tako da ne klikćete po gumi, već su klikovi odlučni i jasni.

 

Logi Options+

Sve opcije MX periferije mogu se postaviti u njihovu softveru, od jednostavne kontrole triju uređaja na koje mogu biti istovremeno povezani, kontrola makro naredbi i postavki, kao i možda najbitniji Logi Flow sustav. Flow omogućuje direktno prebacivanje podataka između već spomenutih triju uređaja bez obzira na to o kojem se operativnom sustavu radi, a mi smo povezali laptop, PC računalo i tablet kao predstavnike modernoga uredskog okruženja.

 

Logitech Native 7

 

Osim prebacivanja standardnih Office datoteka, pokušali smo i s većim multimedijskim podacima. Brzina prijenosa je ovisna o mreži na kojoj se uređaji nalaze. Podaci se mogu prenositi preko Windows i Mac sustava, a tipkovnica će također slijediti miša i raditi na trenutnom računalu. Nismo naišli ni na kakve probleme, te smo slike i podatke vrlo lagano prebacivali, bez potrebe da si stalno sve šaljemo mailovima ili prebacivanjem žicama.

Nakon druženja s novim uredskim setom MX periferije, možemo lagano zaključiti kako je ovo odličan upgrade nad standardnim miševima i tipkovnicama koji izgleda vrlo profesionalno, a nudi sve benefite mehaničke tehnologije s optimiziranim brzim pristupom uredskim alatima. Uređaji će biti dostupni sredinom lipnja u Linksu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LOGITECH MX Mechanical-idealna kombinacija za svaki zadatak - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.