Uz solidne osnove za dugogodišnje zadovoljstvo - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Uz solidne osnove za dugogodišnje zadovoljstvo

Uz solidne osnove za dugogodišnje zadovoljstvo

Novi Nokia starter telefon osigurava solidno iskustvo rada svakodnevnih aplikacija, a prošetali smo ga i kroz prirodu da vidimo kakvih je performansi.

Nokia G21 novi je model koji pokriva sve osnove, s jasnim pogledom na budućnost. Za one koji se znaju naći dalje od civilizacije, primjerice na kampiranju ili u planinama, dugotrajna baterija ovog mobitela osigurat će i do tri dana bezbrižnog korištenja. U svakom slučaju možete nekoga nazvati ili okinuti uistinu atraktivnu sliku, bez da sa sobom vučete powerbank ili tražite utičnicu.

Mobitel je opremljen velikim zaslonom koji je čitljiv i danju, a zahvaljujući 90-hercnom osvježavanju, surfanje je pravi užitak bez puno dodatne potrošnje baterije. Natrpali smo ga svojim društvenim aplikacijama, kartama za navigaciju i naravno napunili do vrha. Velika prednost mobitela je upravo u bateriji od čak 5050 mAh kapaciteta koja zajedno sa štedljivim čipsetom osigurava dugo trajanje baterije za casual korisnike.

 

Nokia Native 3

Odlučili smo provesti dan u prirodi, te smo mobitel koristili za navigaciju do lokacije i pri povratku, kao i za praćenje naše šetnje kroz šumu. Sve je procvalo i zazelenilo se, pa je ovo doba godine idealno da uživate u fizičkim aktivnostima vani i u mirisima prirode prije ljetnih vrućina.

Mobitel nema problema s mulititaskingom, korištenjem karte i istovremenim streamanjem glazbe na popularnim aplikacijama. Povezali smo ga Bluetoothom na vanjski zvučnik, pa tako, gdje god se odlučite sjesti i odmoriti, može vas pratiti glazba dok se odmarate i okrepljujete hladnom vodom. Danas malo vrijedi avantura ako kasnije priču ne možete pokrijepiti slikama.

 

Nokia Native 2

 

S obzirom na senzor od 50 megapiksela, svaka slika bogata je detaljima, a automatski HDR sustav osigurava detalje i u tamnijim sjenama slike. Selfieji su također oštri i puni boja, a možete snimiti i atraktivne videe. Pametnim korištenjem pohrane, streamanjem glazbe i slanja slika u primjerice Google Cloud, imate sasvim dovoljno memorije za sve što će vam biti potrebno.

Navečer smo se vraćali istim putem, a aktivnim trošenjem baterije potrošili oko pola kapaciteta, dok bi klasičnim svakodnevnim umjerenim korištenjem mogli rastegnuti trajanje i na tri dana. Uz to, mobitel ima i razne mogućnosti uštede baterije unutar Android 11 sustava.

 

Untitled 1 1

Bitan detalj kod Nokia uređaja je i da u ovoj kategoriji osigurava još dvije godine ažuriranja operacijskog sustava, a nakon toga još godinu dana sigurnosnih zaporki tako da ćete dugo vremena imati vrlo atraktivan i moderan uređaj sa svim mogućnostima najnovijih Android sustava.

 

Untitled 2 1

Na kraju krajeva, ovo je mobitel za korisnike koji se ne žele zamarati svakodnevnim punjenjem baterija već žele uređaj koji će biti spreman kada je najpotrebniji, s dugogodišnjim fokusom na ažurnost. Na tržištu imate više modela različitih kombinacija memorije i pohrane tako da lagano možete odabrati idealnu verziju za sebe, no i osnovni model koji smo mi koristili nije imao problema sa svakodnevnim zadacima.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Uz solidne osnove za dugogodišnje zadovoljstvo - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.