Galaxy Z Fold4 - stigao je novi nasljednik

Galaxy Z Fold4 - stigao je novi nasljednik

Otkrivamo ključne novitete kod Galaxy Z Fold4 multitasking mašine

Samsung je predstavio novi preklopni mobitel kojeg je uvijek zabavno isprobati jer donosi brojne softverske nadogradnje za još lakše korištenje i zabavnije iskustvo.

Priču o preklopnim mobitelima pratimo već godinama kao i njihov razvoj kroz hardverske i softverske nadogradnje. Imati veći zaslon za gledanje multimedijskog sadržaja je super, no teško ljudima opravdava ovu još uvijek egzotičnu tehnologiju s obzirom da smo se do sada već naviknuli da se zasloni ne savijaju. 

Samsung je nedavno imao i svoj Unpacked event na kojem su predstavili sve nove uređaje, a osim preklopnih mobitela i njihovih funkcija, idealna je prilika vidjeti idealne dodatke novom mobitelu poput najmodernijeg Galaxy Watch5 pametnog sata ili novih Galaxy Buds2 Pro slušalica. 

 

2 062 ecosystyem galaxy zfold4 graygreen spen watch5 sapphire buds2pro graphite LI

Novi Galaxy Z Fold4 najbolje ćete razumjeti kada ga i sami primite u ruke jer nudi više od samo mobitela s većim zaslonom. On je najbolje od dvaju svjetova kada želite zamijeniti laptop nečim kompaktnijim. Dugo se smatralo da će to biti tableti, no ni njih ne možete lagano spremiti u džep. Preklopni mobitel koji kada otvorite dobiva prostor tableta s druge strane mnogima zvuči kao atraktivnija opcija, no svi znamo kako osim većeg prostora, Android nije pretjerano prilagođen tabletima.

 

2 045 hands on galaxy zfold4 phantomblack watch5pro graytitanium LI

 

Ovdje možete pronaći rezultate truda koje je Samsung uložio, a koji smo i sami opisivali u više navrata. Govorimo o modifikacijama Androida kroz Samsung DeX sustav koji za cilj ima optimizaciju prostora na zaslonu kako bi se smjestilo što više korisnog sadržaja. Tako novi Galaxy Z Fold4 otvaranjem ima klasičan dizajn, no kada je vrijeme za rad možete aktivirati taskbar kojim imate brzi pristup svim vama bitnim aplikacijama, a otvaranje i prijelaz s jedne na drugu su uvelike olakšani klikanjem ili swipeom.

 

Dodatno, veći zaslon s novim omjerima stranica i još tanjim rubovima na novom Galaxy Z Fold4 mobitelu omogućuje i vertikalan multitasking dvije aplikacije za lakše pisanje, slanje mailova i ubacivanje fileova. Za ovaj korak jednostavno je trebalo proći vremena kako bi i drugi mogli razviti softverska rješenja, no danas se zato u Microsoftovim Office alatima iznimno jednostavno snaći te ogroman broj funkcija radi upravo prema očekivanju.

 

2 092 kv feature galaxy zfold4 multitask 2p LI

 

Ovdje se lagano primijeti da je ovakav uređaj idealan za one u pokretu gdje je konstantna veza vrlo bitna, a lagano je urediti dokumente, slati mailove i obraditi te ubacivati i slati slike unutar njih. Sinergija je to Samsungovog OneUI sustava kao i novog Android 12L OS-a dizajniranog i optimiziranog za uređaje s većim zaslonima.

 

2 029 product galaxy zfold4 graygreen beige spen LI

Ono što smo mi iskusili je da je upravo softverski pomak onaj glavni koji Galaxy Z Fold4 pomiče značajno naprijed olakšavajući bitan rad na mobitelu za današnji užurbani ritam, pogotovo kada u kratkom roku trebate napraviti malu izmjenu u dokumentu ili prezentaciji ili čak natipkati cijeli tekst bez zamora.

 

2 080 kv galaxy zfold4 graygreen 2p LI

Imajmo na umu da i zaklopljen, Galaxy Z Fold4 ima potpuno funkcionalan veliki zaslon s vanjske strane koji možete koristiti kao i klasični mobitel do sada tako da nije uvijek potrebno otvarati unutarnji zaslon ako trebate poslati brzu poruku ili odgovoriti na poziv. Za veću fleksibilnost kod fotografiranja i selfija, mobitel ima čak pet kamera od kojih su dvije selfie te tri glavne.

 

2 074 lifestyle galaxy zfold4 graygreen LI

S obzirom na položaj kamera i zaslona, čak i glavnim kamerama lagano možete sebe uhvatiti na najzanimljivijim lokacijama. Glavna kamera primjetno je poboljšana te su joj dodane funkcije s obzirom na fleksibilnost mobitela i većinu unutarnjeg zaslona kakve jednostavno nisu moguće na klasičnim mobitelima.

 

2 035 product galaxy zfold4 graygreen phantomblack beige spen LI

Cijeli sustav pokreće novi Snapdragon 8+ Gen 1, najjači procesor za Android sustave zahvaljujući kojem jednostavno nema zadatka (ili dva-tri istovremeno) preteškog za ovaj mobitel koji istovremeno osigurava višegodišnji rad bez ikakvog problema.

 

Na kraju dana, ovo je nova dimenzija mobitela s kojom ćemo se sve više susretati, a korisnicima nudi iznimno visoku fleksibilnost rada i zabave, spojenu sa odličnim performansama. Danas više ne morate ni brinuti oko stvari poput vodootpornosti, a prošli modeli dokazali su i da je preklopni AMOLED zaslon dovoljno izdržljiv za svakodnevno korištenje. 

 

Samsung u početnim danima prodaje nudi i zanimljivu promotivnu akciju koja uz 1.500,00 kuna popusta na uređaj nudi i osiguranje zaslona u prvoj godini pa svakako proučite dodatne pogodnosti ovdje.

CRO Galaxy Z Flip4 Z Fold4 Pre order KV 1P CMYK 220613 Open File

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Galaxy Z Fold4 - stigao je novi nasljednik - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.