Zelena budućnost uz Dell Technologies

Zelena budućnost uz Dell Technologies

Društvene i ekološke incijative

Od 2019. godine Dell Technologies aktivno radi na ciljevima održivosti kroz upotrebu recikliranih materijala u proizvodnji, uključivosti kroz veću ulogu žena i pripadnika manjina u radnoj snazi te na mijenjanju života pri čemu tvrtka kroz razne programe namjerava pozitivno utjecati na više od milijardu ljudi

Dell Technologies je već četrdesetak godina lider u tehnološkom svijetu, a već je dugo prepoznala važnost utjecaja na društvo. Tvrtka s društvenim utjecajem nije samo moto, već način na koji kompanija od 160.000 ljudi radi i razmišlja od vrha prema dolje.

Kao social impact tvrtka Dell prioritizira rad koji svjesno i sistematično te održivo djeluje na poslovima koji rješavaju ili pokušavaju pridonijeti problemima društva.

 

Konkretna strategija

Dell Technologies donio je u tom pogledu konkretnu strategiju kojom se do 2030. godine pokušavaju ostvariti ambiciozni ciljevi u četiri pravca: održivost, uključivost, mijenjanje života i etika i privatnost.

 

Foto_3.jpg

„Četiri desetljeća znanja iz tehnološke industrije usmjerili smo u pitanje kako mi u Dell Technologies s partnerima i korisnicima možemo imati pozitivan utjecaj na društvo i planet u narednih 10 godina.“- pojasnio je strategiju Bruno Bajec, Field Product Manger u Dell Technologies.

Progress Made Real naziv je konkretizacije tih nastojanja i svojevrsni roadmap koji treba donijeti konkretne rezultate u ovim područjima.

 

Napredna održivost

Trenutačno se proizvodi 54 milijuna tona elektroničkog otpada i to postaje jedan od najbrže rastućih segmenata u otpadu. Samo 18% se recilkira ili ponovno koristi čime se gubi ogromna vrijednost. Kada bi se sav e-otpad ponovno iskoristio to bi vrijedilo više od 57 milijardi dolara.

 

Odgovor Dell Technologies na izazove održivosti je u kružnoj ekonomiji. Koriste se održivi materijali, popravci, oprema je izdržljivija a kod dizajna se promišlja o tome kako korisnici upotrebljavaju i kako se može ponovno koristiti.

 

Foto.jpg

Od 2014. godine tvrtka koristi recikliranu plastiku iz uređaja pomiješanu s drugim plastičnim otpadom. Sljedeći korak je bio iskorištavanje otpadnih karbonskih vlakana. Plastika iz mora i oceana koristi se za pakiranja, vjetrobranska stakla za vodonepropusne materijale, a ponovno se iskorištavaju magneti iz tvrdih diskova.

Dell Technologies iz avio industrije koristi karbonska vlakna i proizvodi polikarbonate za kućišta laptopa. Tvrtka ima svoj zatvoren krug korištenja reciklirane plastike. Čak 21% poklopaca laptopa izrađuje se od bioplastike.

Serije Dell Precision 3000 i Dell serija 5000 prve su koje su koristile bioplastiku, a ukupno u njihovim poklopcima koristi se do 71% recikliranih materijala.

 

Cilj strategije je do 2030 godine imati 100% pakiranja i više od 50% materijala u proizvodima napravljeno od obnovljivih materijala.

 

Uključivost i utjecaj na društvo

Dell Technologies aktivno radi na uključivosti. Cilj je u narednih 8 godina da 50% globalne radne snage i 40% lidera u tvrtki budu žene. U SAD-u 25% radne snage i 15% vođa će biti pripadnici manjinskih grupa. Kada zapolenici mogu biti ono što jesu i kada su oni preslika društva, oslobađa se ogromna količina kreativne energije i dolazi do novih inovacija.

 

Dell Technologies kao tvrtka i njeni zaposlenici sudjeluju kroz razne programe u naprednim zdravstvenim, obrazovnim i ekonomskim inicijativama pri čemu je cilj pozitivno utjecati s rezultatima na milijardu ljudi.

Etika i privatnost još je jedno područje izuzetno važno za Dell Technologies u kojemu tvrtka planira potpuno automatizirati kontrolu podataka i korisnicima omogućiti bolju kontrolu nad privatnim podacima.

Kako funkcionira vizija održivosti tvrtke Dell Technologies i zašto je to odlična i poslovna prilika pogledajte u iznimno zanimljivom webinaru na ovu temu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zelena budućnost uz Dell Technologies - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.