DELL predstavio novi hardver i pomake u konceptu NYX povodom CES sajma

DELL predstavio novi hardver i pomake u konceptu NYX povodom CES sajma

Dell je u sklopu međunarodnog sajma CES 2023 predstavio nove Dell G16 i G15 gejmerske laptope, prvu Zoom certificiranu tipkovnicu (KB900) kao i miša s senzorom za detekciju gotovo svake površine (MS900). Koncept Nyx obuhvaća nove i buduće tehnologije i softverska rješenja za povezanost i gaming budućnost.

Pristupačni gaming prijenosnici

 

Dell_G16_White_10.jpg

Novi Dell G16 i G15 modeli osmišljeni su s idejom pouzdanosti i jednostavnosti te pristupačnosti cijene, dok su isto vrijeme zabavnog i mladenačkog karaktera s odličnim performansama. Hrabar novi dizajn dolazi u posebnim retro bojama narančaste i plave u premium metanim materijalima, što podsjeća ne estetiku 80-ih. Oba dva modela dolaze s G-mode tipkom, eksluzivnim gaming tipkama te RGB svjetlećom tipkovnicom.

 

Dell_G16_Gray_01.jpg

Oba dva modela bit će dostupna u Intel, AMD i NVIDIA varijantama procesora i grafičkih kartica. Noviteti uključuju Vapor Chamber tehnologiju hlađenja, kao i uključivanje već spomenutog Element 31 softvera. Dodatno, bez obzira što nisu Alienware, oba dva prijenosna računala donose ugrađeni Alienware Command Center softver za upravljanje sustavom i personalizaciju.

 

Tipkovnica Dell Premier Collaboration Keyboard (KB900)

 

MS900__KB900_07.jpg

Elegantan dizajn te namjenske kontrole na dodir omogućavaju lako upravljanje Zoom pozivima poput uključivanja i isključivanja kamere ili mikrofona, dijeljenja zaslona te chata. Tipkovnica također donosi pametno pozadinsko osvjetljenje, detektira blizinu korisnika te može podržati 15 posebno programiranih tipki. Tipkovnicu je moguće napuniti unutar jedne minute putem USB-C punjača, gdje će baterija trajati do 20 dana.

 

Miš Dell Premier Rechareable Mouse (MS900)

 

MS900_04.jpg

Ovaj miš dizajniran je za odlično ležanje u ruci s ciljem komfora, a rad je omogućen putem track-on-glass senzorom koji se prilagođava detekciji pokreta gotovo na svakoj površini. Koristeći softver Dell Peripheral Manager, moguće je konfigurirati brzinu, praćenje (do 8K DPI) te preciznost, a baterija nakon jednominutnog punjenja putem USB-C kabla može izdržati do tri mjeseca rada.

 

Dell koncept Nyx

Kako je Dell predstavio ovaj koncept još prošle godine, riječ je o svestranom prototipu uređaja baziranom na edge computing tehnologiji za sve digitalne potrebe vašeg doma što naravno uključuje i gaming. Ove godine, Dell je predstavio razne novitete uključujući i novi kontroler te mogućnost povezivanja kućnog ekosustava u centralni uređaj.

 

Concept_Nyx.jpg

Tim tvrtke Dell Technologies na tragu navedenog razvio je Concept Nyx Companion – lagan uređaj u obliku tableta kojem se može lako pristupiti i kroz VR i XR okoline. Time se osigurava da svaki korisnik na jednom mjestu locira svoj sadržaj kako se kreće ne samo kroz prostor, nego i kroz dnevne zadatke. Npr., korisnici bi mogli jednostavno uzeti presliku svojeg projektnog prostora i lako ga podijeliti kroz sve zaslone ekosustava.

 

Spatial_Camera_-_Avatar_creation_1.jpg

Nadalje, predstavljen je i Concept Nyx Stylus, digitalna olovka preko koje je moguće davati glasovne upute, premještati elemente u digitalnom suradničkom okruženju te stvarati sadržaj koristeći umjetnu inteligenciju. Olovku je moguće lako koristiti s Concept Nyx Spatial Input, mogućnošću koja generira desktop okruženje s mišem i tipkovnicom.

 

VR_Demonstration_1.jpg

Na kraju, Dell Technologies istražio je kako gesta i praćenje pokreta mogu utjecati na digitalni svijet. Tako je razvijena Concept Nyx Spatial kamera, koja u kombinaciji sa softverom umjetne inteligencije može naučiti izraze lica i navike korisnika kako bi bio autentičniji u budućim digitalnim interakcijama.

 

Ne zaboravimo na gaming

 

Controller_-_black_-_orange_lights.jpg

Za razliku od tradicionalne konzole ili računala Concept Nyx zahvaljujući edge tehnologiji omogućava brz pristup digitalnoj zbirci videoigara kojeg je moguće gejmati na više zaslona i od strane više igrača odjednom. Time se eliminiraju „kućne prepirke“ u smislu tko će koristiti televizor ili računalo, jer je više igara moguće igrati na više mjesta odjednom, sve putem jednog uređaja.

 

Prototip kontrolera

Concept Nyx Game Controller predstavlja poseban kontroler razvijen u sklopu Concept Nyx tehnologije, čiji je cilj spojiti praktičnost konzolaškog kontrolera zajedno s preciznim upravljanjem miša i tipkovnice računala. Karakterizira ga poseban čitač otiska prsta s kojim se lako moguće odmah prijaviti u omiljene igrice korisničkim identitetom, a ujedno je moguće i streamati tako da se kontroler postavi u željenu poziciju, a potom pritisne potrebna tipka. 

 

Close_Up_-_Game_Controller_2.jpg

adalje, povratna informacija koje pružaju upravljačke gljivice te X kao tipka može biti prilagođena prema igri koja se igra za bogato senzorno iskustvo. Sam kontroler ujedno ima i shift tipke, kotače za scrollanje, kao i inteligentni touchpad. Na kraju, sam kontroler je uparen s inteligentnim on-screen kontrolama kako bi se odmah prikazalo za što služi koja tipka unutar videoigre.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DELL predstavio novi hardver i pomake u konceptu NYX povodom CES sajma - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.