WD Red Pro

Western Digital izdaje hard diskove od pet i šest terabajta

Nakon više od godinu dana od objave svojeg crvenog NAS-orijentiranog i zelenog Eko-orijentiranog hard diska od 5 TB i 6 TB, konačno su stigli njihovi hard diskovi serije Red Pro i Black. Linija hard diskova od Western Digitala ima različite verzije, a svaka od njih svoju svrhu.

WD Red drives su kreirani sa ciljem korištenja za male NAS aplikacije do osam drive-ova, dok Red Pro za veće NAS aplikacije koje zahtijevaju veću pouzdanost te za NAS sustave do šesnaest drive-ova, navodi službena stranica Western Digitala. Red Pro od pet i šest TB optimizirani su za rad sa visokim vibracijama te imaju ugrađenu zaštitu od udara. Također, svaki od njih dolazi sa firmwareom NASware 3.0 i garancijom od pet godina. 

Crna edicija (Black) je fokusirana na korištenje za single-drive desktop korištenje te pruža i neka nova ažuriranja kao što su povećanje veličine cache-a do 128 MB i dual-core procesor. WD navodi kako radi na 7200 RPM-a i to 29 posto brže od 4 TB diska. Također, dolaze sa garancijom od pet godina. Cijena za Red Pro od pet i šest TB iznosi oko 269 i 299 američkih dolara, dok za Black ediciju 264 i 294 dolara. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Western Digital izdaje hard diskove od pet i šest terabajta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.