Toyota će koristiti NVIDIA Drive PX AI automobilsku platformu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Toyota će koristiti NVIDIA Drive PX AI automobilsku platformu

Toyota će koristiti NVIDIA Drive PX AI automobilsku platformu

Toyota je izabrala Nvidiju kao tehnološkog partnera za razvoj autonomnih vozila.

Injženjerski timovi obaju kompanija već razvijaju sofisticirani softver baziran na Nvidijinoj AI platformi, Drive PX, no službeno predstavljanje suradnje Toyote i Nvidije održalo se sinoć.

"Toyota je radila na tehnologijama autonomne vožnje preko 20 godina s krajnjim ciljem smanjenja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama na nulu, te pritom postići i lagan tok prometa, i mobilnost ponuditi baš svima", rekao je Ken Koibuchi, izvršni generalni menadžer pri Toyoti. "Zahvaljujući ovoj suradnji planiramo ubrzati razvoj autonomnih sustava vožnje koji bi bili još sigurniji i sposobniji", izjavio je Nvidijin direktor Jen-Hsun Huang.

NVIDIA tvrdi kako će Drive PX superračunalo biti opremljeno novogeneracijskim Xavier procesorom, koje će omogućavati 30 trilijuna operacija strojnog učenja u sekundi. Drive PX će obrađivati neograničeni tok podataka kojima će ga hraniti sustav senzora na automobilu, kao što su kamere, radari i drugi uređaji. Sustav će dobivati i OTA ažuriranja kako bi s vremenom postao pametniji.

Podsjetimo, Intel je nedavno za 15,3 milijardi dolara preuzeo tvrtku Mobileye, izraelsku tvrtku čiju tehnologiju koristi Tesla za svoj Autopilot, a tvrtka surađuje s Intelom i BMW-om na razvoju konceptnih autonomnih vozila.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Toyota će koristiti NVIDIA Drive PX AI automobilsku platformu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.