Liga prvaka kao odlično opravdanje - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Liga prvaka kao odlično opravdanje

Liga prvaka kao odlično opravdanje

Dok se Liga prvaka zahuktava, idealna je prilika uhvatiti televizor po vrlo atraktivnoj cijeni za praćenje finala.

Svaka nova godina donosi nam i nove modele televizora s novim featurima i tehnologijama koje naravno sa sobom nose i poprilične cijene. Malo smo pronjuškali ponudu po dućanima u potrazi za idealnim televizorom kako bismo popratili Ligu prvaka, no, kada već ulažemo u novi televizor, kao i uvijek želimo izvući maksimum iz naše kupnje.

Cijena OLED televizora zadnjih je godina značajno pala, ali i dalje dobivate veliki broj naprednih funkcija koje su svakako bonus i kod skupljih modela. Za oko nam je zapeo Novi Hisense 55A8G televizor koji se cijenom na našem tržištu natječe, no istovremeno ima potencijal zadovoljiti sve naše uvjete svestranog televizora iz kojeg će svaki član obitelji dobiti idealnu sliku za sebe. Jedva smo čekali udubiti se u odličnu OLED sliku čije prednosti već svi dobro znamo.

Postavljanje televizora nije se pokazalo kompliciranim, a nakon što je na nogama, spojite ga na struju i spremni ste za akciju. Daljinski se povezuje putem Bluetootha i slijedi brzo postavljanje VIDAA sustava. UI je pregledan te smo lagano pronašli naše aplikacije čija instalacija preko njihova dućana nije bila problem. Ono što nas je zanimalo su naravno napredne opcije slike i zvuka.

Svakako savjetujemo da proučite što sve televizor može, no nas je zadovoljilo prepoznavanje HDR signala, kako u filmovima tako i iz vanjskih izvora poput računala ili konzole. Osim HDR-a, kod gotovo svih streaming servisa dominantnim se pokazao Dolby sa svojim Vision i Atmos standardnima za video i audio iskustvo „kako su to redatelji zamislili”.

Iskustvo gledanja na OLED televizoru teško je objasniti ako nemate zaslon pred sobom, no u usporedbi s klasičnim LCD zaslonima, izgled je kao da ste maknuli nekakav mutni filtar i po prvi puta pogledali čistu sliku, pogotovo kada se prikazuju tamne uniformne scene jer OLED zaslon nema pozadinskog „curenja svjetla” niti čudnog sjaja oko, primjerice, titlova.

 

Hisense A8G 14

 

Nakon filmova, na redu je provjera televizora u reprodukciji slike kod vrlo brzih kretnji na terenu s obzirom na to da je ovdje ipak riječ o vizualnom upgradeu na koji smo računali kod kupnje. U ovakvim uvjetima možemo vidjeti snagu televizora koji ne samo da mora upscaleati FullHD sliku na 4K rezoluciju, nego istovremeno biti u mogućnosti obraditi sadržaj te ga optimizirati za oštriji prikaz akcije.

Kod ovakvih provjera i mi uzmemo malo više vremena od radnog dana čisto kako bismo bili sigurni da sve radi. Ni u ovom slučaju nije bilo iznimke. Televizor smanjuje blur kamere te je slika oštra, no kako smo već spomenuli, ovisno o ukusima, sliku možete unutar VIDAA sustava dodatno prilagoditi svojim željama. Ovdje se i vidi prednost jačeg čipseta s dvije jače Cortex A73 jezgre.

Bilo da se radi o filmovima, serijama, sportu ili gamingu, moramo istaknuti i audio sustav televizora koji dolazi s ukupno šest odvojenih drivera s po 10 W snage raspoređenih da vam ponude punije iskustvo zvuka. Osim već spomenute podrške Dolby Atmos audio standarda, tu je i IMAX Enhanced standard koji također koristi audio, ali i OLED mogućnosti televizora kako biste dobili maksimum iz gledanja filmova.

Nas je impresioniralo što sve dobivamo u ovom televizoru s obzirom na to da je u uključena OLED tehnologija zaslona o kakvoj do prije godinu dana po ovoj cijeni nismo mogli ni sanjati. Nije se štedjelo ni na standardima te televizor podržava sve kako bi maksimizirao vaše uživanje u streaming programima koji danas zauzimaju prvo mjesto kod većine korisnika.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Liga prvaka kao odlično opravdanje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.