Grupa KONČAR na Job Fairu

Grupa KONČAR na Job Fairu

S tehnološkim proizvodima i projektima pred studente

Tvrtke u sklopu Grupe KONČAR predstavile su se studentima kroz napredna tehnološka rješenja i prikaz inovativnih procesa, a naglasak je bio na digitalnim tehnologijama.

Tradicionalni sajam poslova, Job Fair ove je godine pod pokroviteljstvom Grupe KONČAR. Tvrtka koja je regionalni lider u visokotehnološim rješenjima u elektroenergetici i tračničkim vozilima ima dugu tradiciju podupiranja akademske izvrsnosti. KONČAR izvrsno surađuje i s domaćinom sajma poslova, pa pojedine članice Grupe na projektima blisko surađuju s FER-om.

Pojedine sastavnice Grupe KONČAR u dva su dana održavanja sajma na inovativan način prezentirale najnaprednije projekte na kojima se radi, te mladim studentima tehnoloških fakulteta pokazali na koji način se u tim procesima upotrebljavaju tehnološka znanja.

Umjetna inteligencija u energetici

Kako bi se u KONČARU nastavila tradicija zapošljavanja i razvijanja mladih kadrova koji su među najvažnijim čimbenicima stvaranja vrhunskih rješenja i proizvoda za tržišta diljem svijeta, na Job Fairu već prvog dana studentima i potencijalnim zaposlenicima projekte su predstavili predstavnici najmlađe tvrtke Grupe KONČAR.

U ime KONČAR - Digitala predavanje o istraživanju i razvoju u energetici održali su Miro Antonijević, voditelj Odjela i stručnjak za razvoj SCADA/IoT sustava te razvoj softvera u Python, Javascript i C# tehnologijama, te Zlatan Sičanica, seniorski softverski inženjer, koji u energetsku domenu uvodi inovacije zasnovane na umjetnoj inteligenciji.

 

Končar Job Fair 2022 04

 

Studenti su iz prve ruke mogli saznati čime se KONČAR - Digital bavi te kako se Python i web tehnologije koriste za razne projekte u ostvarivanju IoT sustava industrijske kvalitete. KONČAREVI inovatori govorili su i o razvoju procesnih aplikacija (SCADA sustavi, aplikacije u realnom vremenu), umjetnoj inteligenciji, aplikaciji proširene stvarnosti (računalna grafika, 3D modeli, Hololens), radu na EU projektima te edukaciji studenata kroz ljetne prakse i suradnji s fakultetima poput FER-a.

 

Končar Job Fair 2022 01

 

Končar Job Fair 2022 06

 

„Uvijek je motivirajuće vidjeti mlade ljude koji već u procesu školovanja iskazuju zanimanje za svoju buduću karijeru. KONČAR - Digitalu je Job Fair bilo korisno iskustvo. Nudi nam priliku vidjeti što budući inženjeri traže od poslodavaca, kakvi ih poslovi zanimaju i koje tehnologije su im zanimljive. Dobivene informacije pružaju nam mogućnost da prilagodimo svoj pristup studentima i učinimo im moguću praksu ili zaposlenje u našoj tvrtki interesantnijima“, rekao je Ivan Cindrić iz KONČAR - Digitala.

Radionica o razvoju KONPRO2

Izuzetno zanimljiva bila je radionica drugog dana Job Faira koju je vodio predstavnik KONČAR - Elektronike i informatike. Hrvoje Horvatek, inženjer u razvoju elektroničkih proizvoda i sustava studentima je prezentirao novi multifunkcionalni numerički zaštitni relej generacije KONPRO2. Uređaj je razvijen i proizveden u KONČARU, a nastao je u suradnji s FER-om.

Studenti su mogli uživo vidjeti zaštitni relej KONPRO2 na izložbenom prostoru tvrtke s još nekim od najsuvremenijih proizvoda, usluga i rješenja. Zaštitni relej je uređaj zasnovan na višeprocesorskom sustavu i ima programsku podršku temeljenu na Linux OS-u i grafičkom programiranju zaštitnih funkcija.

Kako bi se sve izvodilo u realnom vremenu tu su DSP jezgre. Uz jedinstven korisnički alat RMS nove generacije, sustav nudi niz suvremenih komunikacijskih protokola i sučelja.

Neformalni pristup i direktna pitanja

Još jedna članica Grupe, KONČAR - Inženjering na sajmu je okupljenim studentima predstavila Proza AGC, aplikaciju za automatsku regulaciju frekvencije u elektroenergetskom sustavu.

„Ova aplikacija jedna je od digitalnih platformi za kritičnu infrastrukturu razvijenih unutar KONČARA, a studentima su kroz razgovore uz nju predstavljena i druga područja djelovanja KONČAR - Inženjeringa. Osim što je studentima omogućio da se upoznaju s poslovnim područjima KONČARA i potencijalnom budućom suradnjom, Job Fair je također pružio i KONČARU priliku za predstavljanje i upoznavanje s mladim kolegama“, napomenuo je Ivan Pašalić iz KONČAR - Inženjeringa.

Na sajmu su Grupu KONČAR predstavljali KONČAR - Digital, KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori, KONČAR - Elektronika i informatika, KONČAR - Institut za elektrotehniku i KONČAR - Inženjering.

 

Končar Job Fair 2022 05

 

Domaćini na štandu neposredno su razgovarali s kandidatima i mogućim budućim kolegama. Studenima su predstavnici KONČAR tvrtki omogućili izravno predstavljanje poslodavcu, te dali korisne informacije oko programa praksi, stipendija, ali i izrade seminarskih i završnih radova. Razgovaralo se i o potencijalnom zaposlenju i daljnjem razvoju karijere u KONČARU.

 

Končar Job Fair 2022 03

Studenti su imali priliku vidjeti brojna softverska rješenja članica KONČAR Grupe, napredne sustave i tehnologije koje čine KONČAR poznatim širom svijeta.

 

„U ugodnoj atmosferi imali smo priliku na neformalan način upoznati se sa studentima, saznati koji su njihovi profesionalni interesi i predstaviti im mogućnosti koje nudimo za razvoj njihove karijere kroz naše programe za stipendiste i pripravnike. Nadamo se da smo potaknuli zanimanje potencijalnih zaposlenika i istaknuli se kao poželjan poslodavac na sve izazovnijem tržištu rada. Ulaganje u izgradnju obostrano korisnih odnosa s mladim stručnjacima naš je najbolji zalog za uspješno poslovanje u budućnosti“, zaključila je Marina Magerl iz tvrtke KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori.

Digitalna rješenja bila su u fokusu ovogodišnjeg predstavljanja Grupe KONČAR na Job Fairu, a uz zanimljiva predavanja i izložene visokotehnološke proizvode iz KONČAROVE radionice, studenti su dobili niz konkretnih informacija uz mogućnost ostavljanja svojih ponuda i životopisa.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Grupa KONČAR na Job Fairu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.