Honor 70

Honor 70

Odlična fotografija i gaming performanse najbitnije su stavke novog mid-range smarphonea

Iako su dugi sunčani dani sada već iza nas, kako bismo zabilježili omiljene trenutke u bilo koje doba godine, potreban je nam je odličan mobitel s modernom kamerom.

Kada tražimo moderan mobitel, puno toga ulazi u kalkulaciju. Iako su vam specifikacije na nekom modelu atraktivne, mobitel može završiti previše velik ili težak, što nije za svačiji ukus. Ako dobijemo solidne performanse, često moramo pristati kompromise s ostalim specifikacijama. Za dobar, zaokružen smartphone morat ćete se ipak malo potruditi. Mi se već dugo vodimo jednostavnim smjernicama koje velika većina korisnika želi vidjeti na svom novom mobitelu kako bi od prve kliknuli.

 

Slika1.jpg

Korisnicima je mahom najbitnija kamera, a odmah iza nje su zaslon i sam dizajn mobitela koji bi trebao lagano ležati u gotovo svakoj ruci. Očekuje se naravno da u mid-range kategoriji neće biti problema s performansama za vrijeme gaminga što automatski znači da mobitel može obaviti i sve ostale zadatke koje podržava sustav.

 

Slika3.jpg

Premium dizajn često znači zakrivljene rubove zaslona koji daju dojam tanjeg mobitela. Bitno je voditi računa i da sama masa mobitela bude manja jer rijetki žele ciglu od 300 grama držati dulje vrijeme u ruci. S prednje strane tu često pričamo o OLED zaslonu koji sa sobom automatski dovodi odličan i bogat prikaz boja s dubokim crnim tonovima kao i visokom svjetlinom kada je to potrebno.

 

Slika4.jpg

Gaming je neizbježan na našim smartphone ljubimcima, a brzo osvježavanje zaslona svakako je velik plus, poželjno s 120 Hz za vrlo glatke pokrete u svim menijima, na društvenim mrežama i naravno kod samog gaminga. To podrazumijeva i hardverske specifikacije koje mogu sve podržati bez problema te bateriju koja naravno drži sustav kroz cijeli dan.

Ovog puta smo se dokopali novog Honor 70 mobitela nedavno predstavljenog u popularnoj klasi s atraktivnim specifikacijama u svojoj kategoriji, koje su nam zapele za oko.

 

Slika5.jpg

Odlučili smo se prošetati oko Jaruna i vidjeti što sve može sa svojim sustavom kamera, ali i gamingom. Kamere na mobitelima danas danju nemaju nekih problema kod slikanja i snimanja, no jednom kada sunce počne zalaziti, dolazimo do najizazovnijeg dijela jer slikanjem dobivamo vrlo tamne dijelove, zajedno s vrlo svijetlim nebom. To znači da HDR sustav kamere mora raditi prekovremeno kako bi slike ispale kako ih zapravo vidimo.

Glavna kamera na ovom mobitelu koristi najnoviji IMX 800 senzor dijagonale 1/1.49“ s 54 megapiksela. Zajedno sa softverom na mobitelu i odvojenim, dodatnim čipom za obradu fotografija, Honor uspijeva dobiti vrlo bogate boje u svim uvjetima bez dobivanja HRD artefakata na slikama.

 

Slika6.jpg

Zalazak sunca nad Jarunom odličan je test ovakvih performansi, a uspjeli smo uhvatiti stvaran izgled zalaska i bez korištenja noćnog načina. Slike koje smo dobili namjernim ciljanjem u sunce rezultirale su iznenađujuće realističnim bojama bez ikakvih HDR artefakata, što je ogroman plus. No, tu je uvijek dodatan izazov, a riječ je o selfie fotografiji.

 

Slika7.jpg

Ponovno okrećemo kameru prema Suncu da vidimo kakav će biti rezultat. Kamera nam je prepoznala lice u viewfinderu, a jednom kada okinemo sliku, softver obavlja ostalo te spušta svjetlinu pozadine tako da sve izgleda kako mi zapravo vidimo našu okolinu.

 

Slika8.jpg

Za vrijeme šetnje dovoljno je postalo mračno i za slikanje u noćnom načinu, a sustav hvata slike tako da je i dalje jasno kako se radi o noćnoj fotografiji bez pretjeranog osvjetljivanja scene. Pogled na specifikacije brzo nam otkriva velik glavni senzor kamere sa pristojnih 54 megapiksela ako želite oštriju sliku. Veličina senzora kamere na kraju je ta koja odlučuje kvalitetu u svjetlosno zahtjevnim uvjetima, a mobitel se lagano natječe i sa flagship modelima.

 

Slika9.jpg

Ako trebate ultraširoku fotku, druga kamera ima također impresivnih 50 MP, a zahvaljujući autofokusu možete slikati vrlo zanimljive kadrove, uključujući i Macro fotografiju iznimne kvalitete.

 

Slika10.jpg

Šetnja podrazumijeva i malu pauzu da odmorimo noge, a to naravno uključuje i gaming. Zahtjevne 3D igre poput Genshin Impacta vrte se bez ikakvih problema na visokoj kvaliteti, a zakrivljeni zaslon s preko 90-postotnim omjerom uistinu je užitak za gledati. Sa 6,67” dijagonalom nudi solidno držanje u svakoj ruci zajedno sa velikim dimenzijama i 120 Hz osvježavanjem uz OLED kvalitetu prikaza.

 

 

Unatoč laganom držanju, stala je velika 4.800 mAh baterija koja je izgubila svega nekoliko postotaka kapaciteta i nakon par dana nekorištenja mobitela.

U svakom slučaju mobitel se pokazao odličnim svakodnevnim suputnikom, bez obzira želite li puno slikati, igrati ili se oslanjate na cjelodnevni rad bez bojazni treba li vam punjač.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor 70 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.