Infobip Shift 2022

Infobip Shift 2022

Šest floorova za 10.000 developera

Posjetili smo najveću hrvatsku i regionalnu developersku konferenciju.

Već dobro poznata IT konferencija Infobip Shift, okupila je i ove godine u Zadru zaista zavidnih 4.000 sudionika uživo (i oko 6000 online). Konferencija se tijekom dva dana odvijala na šest pozornica s ukupno 75 predavanja i panela te s više od 50 govornika.

Francesco Ciulla podijelio je vrijedne savjete i trikove o karakteristikama i korištenju weba3 u predavanju „How to Learn Web3“. Hakon Wium Lie svojim je predavanjem objasnio kako se mogu koristiti CSS ekstenzije da bi se postigao zbilja efektan dizajn, a Nader Dabit kako iskoristiti blockchain tehnologiju na što bolji način.

Raza Zaidi zainteresiranima je predstavila arhitekturu web3, a Belma Gutlić demonstrirala kako osigurati decentralizirane sustave s MPC-om. Nic Jackson zatvorio je dan na Cloud Native pozornici svojim „Vodičem za razvojne programere za upravljanje infrastrukturom.“

 

infobit shift 4

Treblle proizvodi alat koji postaje sve popularniji kao pomoć kod razvoja API funkcija.

 

Veliki dio konferencije bio je posvećen startupovima. Naime, Infobip podržava poseban mentorski program za hrvatske startupe — poseban pilot-projekt „Scale|Croatia“, koji je predstavljen javnosti upravo na ovoj konferenciji. Trenutno je u program uključeno 16 domaćih startupova. Program se odvija u suradnji s jednom od najvećih investicijskih banaka na svijetu Goldman Sachsom te dobro poznatim internetskim divom Googleom.

 

infobit shift 2

Razgovor s Unom Kravets, Senior Developer Relations Engineerom u Googleu.

 

Jedan od sponzora konferencije bila je izraelska fintech tvrtka Rapyd, globalno poznata po tome što svojim korisnicima olakšava izravnu integraciju plaćanja bez izgradnje složene infrastrukture. Koliko je bilo važno sudjelovanje Rapyda (čija je tržišna vrijednost trenutno procijenjena na 15+ milijardi dolara) na konferenciji pokazuje da njihov API sustav trenutno u svijetu koristi više od 12 tisuća malih i srednje velikih tvrtki te 650+ velikih kompanija kao što su Ikea i Uber.

 

infobit shift 3

Detalji s prezentacije poduzeća Rapyd, jednog od glavnih sponzora konferencije.

 

Osim na formalnom dijelu konferencije sudionici su imali zaista puno vremena i mogućnosti za neformalno druženje, bilo unutar službenog prostora konferencije, bilo izvan njega.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Infobip Shift 2022 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.