Zaštićen mrežni promet za neometano poslovanje

Zaštićen mrežni promet za neometano poslovanje

A1 SD-WAN

Softverski definirana WAN mreža na svim lokacijama Prima grupe omogućila je smanjenu latenciju, poboljšanu sigurnost i riješila probleme s prekidima prilikom slanja datoteka.

 

U slučaju tvrtki koje su raštrkane na velikom broju lokacija, kao što je to slučaj s Prima grupom, poznatim hrvatskim proizvođačem i prodavateljem namještaja, mrežna infrastruktura i glatko poslovanje je imperativ. Mrežna infrastruktura koja se nalazi na 67 lokacija Prima grupe diljem Hrvatske nije bila ujednačena i tvrtka se suočavala s izazovima. Mnoge kompanije na tržištu imaju različite pružatelje usluga i u brojnim slučajevima komunikacija se odvija uz visoku latenciju i pucanje prilikom slanja datoteka u centralu, a sve to uz visoke troškove održavanja.

 

sasa-IT--1-of-1.jpg

O uspješnoj implementaciji SD-WAN rješenja govorio nam je Saša Gudlin, direktor IT sektora Prima grupe

 

SD-WAN kao odgovor na mrežne izazove

Jedno od dostupnih rješenja za tvrtke koje se suočavaju s ovakvim problemima je SD WAN, odnosno softverski definirana WAN tehnologija koja omogućuje proaktivno i kontinuirano praćenje stanja svih mrežnih linkova, poboljšava performanse aplikacija, pruža direktan pristup cloud uslugama kao što su MS Azure, AWS ili Google Cloud te u isto vrijeme ima integriranu mrežnu sigurnost.

SD-WAN funkcionira na način da se u slučaju bilo kakve degradacije performansi mreže, poput gubitka ili kašnjenja paketa, bira optimalan put slanja mrežnog prometa i na taj način se osigurava neometano poslovanje. Sama SD-WAN usluga radi putem javnog interneta, ali je sav mrežni promet zaštićen u skladu s najvišim IPSec standardima. Kako bi se postigla još viša razina sigurnosti, omogućena je integracija s brojnim cloud sigurnosnim servisima.

 

image001.jpg

 

Što je zapravo SD-WAN?

Softverski definirana WAN mreža je inovacija koja kombinira softver i cloud tehnologije kako bi pojednostavila isporuku WAN usluga korisnicima. Rješenje omogućuje korisniku maksimalno iskorištavanje linkova i učinkovitije upravljanje cjelokupnim WAN prometom. Neke od prednosti koje donosi ova inovacija su optimizacija i prioritizacija prometa, garantirana kvaliteta usluge i sigurnost.

aModerno poslovanje gotovo je nemoguće zamisliti bez cloud aplikacija pri čemu je bilo potrebno dodatno razvijati tradicionalnu WAN arhitekturu kako bi se zadovoljili kriteriji propusnosti i sigurnosti i kako bi se posljedično omogućio kontinuitet poslovanja. Pred mrežne administratore u tvrtkama stavljaju se veliki izazovi kao što je rad uz multitransport različitih tipova prometa i pristupa, istovremeno korištenje nekoliko cloud pružatelja usluga poput spomenutih Azure, Google Cloud ili Amazon rješenja. SD-WAN daje mogućnost unapređenja podatkovne mreže i osigurava siguran prelazak kompanija u oblak. U tom smislu SD-WAN predstavlja poslovnu mrežu budućnosti.

 

analysis-1841158.jpg

 

Integracija u Prima grupu

Slične izazove u svome poslovanju imala je i Prima grupa, koja je na svim svojim lokacijama postavila A1 SD-WAN. U svaku od trgovina postavljena je Fortinet oprema uz centralni firewall u A1 Data centru. Pružatelj usluga nudi instalaciju i održavanje u formatu 24x7x365.

Uslijed integracije rješenja kod Prima grupe riješeni su problemi s aplikacijom i prekidima prilikom slanja fileova. Uspješno je smanjena latencija čime se poboljšalo daljnje poslovanje, a u tvrtki sada imaju veću kontrolu ogranaka i poboljšanu mrežnu sigurnost.

„Uz najmoderniju mrežnu tehnologiju i usluge u cloudu potpuno nam je digitalizirano poslovanje u 7 proizvodnih pogona, 56 salona u Hrvatskoj i 7 u Makedoniji. Upravo nam A1 SD-WAN osigurava neophodan kontinuitet povezivosti i poslovanja u Hrvatskoj, a ujedno daje i dodatnu sigurnost. Zahvaljujući tome, možemo biti fokusirani na daljnje širenje temeljnog poslovanja“, o uspješnoj implementaciji SD-WAN rješenja rekao je Saša Gudlin, direktor IT sektora Prima grupe.

 

fly-d-C5pXRFEjq3w-unsplash-1.jpg

 

Zašto koristiti A1 SD-WAN

SD-WAN je učinkovito rješenje koje spaja nekoliko karakteristika. Ono omogućuje optimizaciju kroz proaktivno i konstantno praćenje stanja svih linkova gdje se kod problema pronalazi optimalan put slanja prometa. Dinamičnost se očituje kroz kreiranje poslovne politike, pa aplikacije možete podijeliti na visok i nizak prioritet. Usluga prepoznaje više od 2500 aplikacija s odgovarajućim politikama i moguće je dinamično usmjeravati promet i tako ukupno povećati performanse.

Jedna je od karakteristika SD-WAN rješenja i jednostavnost gdje se upravljanje odvija centralno, a dodavanje novih lokacija je izuzetno brzo i jednostavno. Potrebno je skenirati kod, priključiti SD-WAN uređaj na Internet i spremni ste za rad.

 

Evo i nekih od najvažnijih odgovora na pitanje zašto se osloniti na A1 SD-WAN:

  1. Fleksibilan i učinkovit dizajn rješenja prilagođen potrebama korisnika
  2. A1 SD-WAN usluga uključuje planiranje, konfiguraciju, licence, rad i održavanje tako da se korisnik može fokusirati na vlastito poslovanje
  3. Korisniku je na raspolaganju A1 certificirani tim stručnjaka specijaliziran u SD-WAN rješenjima
  4. Rješenje neovisno o mrežnom operatoru i trenutno korištenoj tehnologiji
  5. Poboljšane mrežne performanse
  6. Unaprijeđena mrežna sigurnost
  7. Pojednostavljenje infrastrukture na udaljenim lokacijama
  8. Nadzor mreže kroz jednostavnu i intuitivnu platformu
  9. Jednostavna instalacija i administracija
  10. Učinkovito i sigurno povezivanje lokacija

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zaštićen mrežni promet za neometano poslovanje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.