Kako pronaći pravu ravnotežu kada je u pitanju dijeljenje sadržaja online

Kako pronaći pravu ravnotežu kada je u pitanju dijeljenje sadržaja online

Generacija Z prva je generacija u povijesti koja je u potpunosti odrasla u online okruženju. Kao takva,  jako dobro poznaje pravila u digitalnom svijetu i razumije što je, a što nije u redu dijeliti na javim platformama.

Međutim, to ne znači da ponekad na internetu ne dijelimo previše. Nameće se temeljno pitanje: koliko toga zapravo dijelimo online, a da nismo ni svjesni?

Prema istraživanju iz 2018. godine, podaci o vašoj lokaciji šalju se aplikacijama pametnih telefona i do 14.000 puta dnevno.  Osim toga,  nenamjerno dijelimo podatke i na druge načine. Tako rezultati ankete koju je proveo BDG Studios/OnePoll na više od 1000 ispitanika generacije Z ukazuju kako je 22% ispitanika izjavilo je da je slučajno poslalo kolegi ili šefu neugodnu ili osobnu poruku koja je zapravo bila namijenjena obitelji ili prijateljima. U istom istraživanju 46% ispitanika priznalo je da je primilo neželjenu isporuku datoteke od neznanca. Riječ je o potencijalnoj opasnosti, s obzirom da ostavljanje Bluetooth veze otvorenom i nezaštićenom daje strancima tzv. invazivna stražnja vrata u vaše privatne podatke.

30-EliteDaily-Private-Share-Security-and-Privacy-Dashboard.jpg

Samsung značajke koje osiguravaju sigurnost i privatnost

Evidentno je kako neželjeno i nenamjerno dijeljenje informacija i podataka na internetu može predstavljati veliki problem. Međutim, dobra vijest je da brojne kompanije sve više i više rade u smjeru zaštite osobnih podataka svojih korisnika, a u tome svakako prednjači tvrtka Samsung sa svojim sigurnosnim značajkama. Naime, uz Samsung uređaje, korisnici ne moraju brinuti o potencijalnom curenju osobnih podataka, niti, primjerice, neželjenom odavanju vlastite lokacije. Prije svega, razlog za to je značajka Private Share koja jednostavno šifrira sve podatke vašeg telefona kako bi zaštitio vas i vašu privatnost. Značajka, također, omogućuje korisnicima da odaberu koje će fotografije, audiozapise i dokumente poslati određenim osobama – a posjeduje i postavku datum isteka podataka – tako da korisnici u potpunosti mogu odlučivati tko će vidjeti što i kada.

Isto tako, još jedan alat koji osigurava apsolutnu privatnost je Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost koja korisnicima omogućuje odlučivanje o tome tko i kada može pristupiti njihovim podacima kroz jednostavno uključivanje i isključivanje dopuštenja za aplikacije.

29-EliteDaily-Private-Share-Security-and-Privacy-Dashboard.jpg

Obje ove značajke dostupne su i na Samsung Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu što dodatno opravdava njegovu titulu flagshipa jer garantira zaštitu osobnih podataka uz snažne sigurnosne značajke te donosi impresivne tehnološke specifikacije. Dodatno, Galaxy S23 Ultra opremljena   Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom, kao i dosad najvećim 200MP senzorom čime omogućava stvaranje nevjerojatnog sadržaja.

U sklopu OneDrive promocije Samsung nudi šestomjesečni besplatni probni rok Microsoft 365 Basic OneDrive pohrane u oblaku od 100 GB dostupan  korisnicima koji su kupili Galaxy S23, S23+ ili S23 Ultra. Pritom, ponuda je dostupna do 31.12.2023. godine, stoga, na vrijeme se pobrinite i nabavite vaš Samsung Galaxy S23 Uređaj. 

OneDrive_S23_Promo.PNG

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kako pronaći pravu ravnotežu kada je u pitanju dijeljenje sadržaja online - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.