DataBox Cloud rješenja za poslovanje tvrtki svih veličina

DataBox Cloud rješenja za poslovanje tvrtki svih veličina

Spoj vlastitog visoko kvalitetnog podatkovnog centra i niza Cloud rješenja omogućuju malim, srednjim i velikim tvrtkama da prebace brigu oko održavanja infrastrukture na DataBox te da na modelu usluge koriste napredna rješenja poput Backup i Storage-as-a Service i Disaster Recovery.


I dok se digitalizacija gledala kao pozitivan trend proteklih desetljeća, ubrzana digitalna transformacija postala je neminovnost za sve industrije, osobito nakon promjena u poslovanju koje je donijela COVID pandemija. Da je tako, govore i brojke koje procjenjuju rast tržišta digitalne transformacije na preko trilijun dolara do 2025. godine.

U prijevodu to znači da se sve tvrtke, bilo da se radi o korporacijama ili malim poduzetnicima, moraju transformirati i poslovati digitalno. Sve to zahtijeva ulaganja u IT rješenja i infrastrukturu, što može biti ozbiljan trošak i napor ako je plan postavljanja sustava unutar tvrtke.

 

Podatkovni centar najvišeg standarda

Ako se radi o malim i srednjim poduzećima, trošak nabavke opreme i angažiranja stručnih ljudi za upravljanje IT infrastrukturom može biti prevelik. Alternativno rješenje je smještanje vlastite infrastrukture u sigurne podatkovne centre. Model zakupa resursa izvan tvrtke i korištenja Cloud usluga kao logičnog nastavka te filozofije pokazalo se kao vrlo sigurno rješenje i za konzervativne korporacije, financijske institucije i velike kompanije.

Zašto bi netko prepustio infrastrukturu drugome i koristio Cloud rješenja? Sve tvrtke posluju zbog profita, pa shodno tome manji operativni trošak uz jednaku ili bolju uslugu pozitivno će se odraziti na financije. Jedna od ključnih prednosti Cloud usluga i korištenja outsourced infrastrukture je manja cijena od on-premise rješenja i zapošljavanja dodatnih IT stručnjaka.

Data Centar prikladan je i za smještaj infrastrukture kroz kolokaciju, pa ako već imate servere, vaša oprema će biti sigurna unutar podatkovnog centra uz izbjegavanje rizika poput nestanka struje, brige oko napajanja, održavanja idealne temperature i vlage te brze internetske veze. Eliminacija rizika, skalabilnost i dedicirani pristup neke su od ključnih prednosti ovakvog pristupa. Za tvrtke kojima je potrebna dodatna razina sigurnosti postoje napredne usluge kao što su „Kavez“ koja fizički odvaja i zaštićuje IT ormare i opreme metalnim kavezom te „Dedicirana server soba“ za sustave s visokim sigurnosnim zahtjevima.

 

_DSC0129.jpg

 

_DSC0265.jpg

 

Cloud rješenja za tvrtke svih veličina

Cloud rješenja koristimo svakodnevno i toliko su se raširila da o njima niti ne razmišljamo kao o nečem iznimnom. Primjerice, korištenje usluga kao što su Gmail, Dropbox ili OneDrive i razni zabavni servisi. U poslovnom svijetu Cloud je donio demokratizaciju i svojevrsno izjednačavanje malih i srednjih tvrtki s onim velikima, jer je moguće uz minimalna ulaganja u opremu dobiti vrhunsku uslugu i rješenja uz naplatu prema korištenju resursa.

To posebno dolazi do izražaja u slučaju rasta tvrtke, gdje se zbog skalabilnosti Cloud rješenja mogu dobiti veći resursi bez kapitalnih troškova nadogradnje hardvera. Takva fleksibilnost omogućuje rast te vrlo važnu komponentu u današnjem tržištu rada, a to je produktivni remote način rada. Istovremeno Cloud usluge omogućuju sigurnost od napada i katastrofa, dostupnost podataka i usluga u svakom trenutku.

Backup-as-a-Service je jedna od temeljnih usluga koja je omogućena, a zamjenjuje spori on-premise backup koji zahtijeva neisplativo održavanje vlastite infrastrukture. Automatsko kopiranje podataka je rješenje koje se idealno uklapa u potrebe modernog poslovanja.

 

_DSC0188.jpg

 

Često čujemo da su podaci novo zlato, a za poslovanje tvrtke oni su ključna komponenta, te je jasno koliko je bitno njihovo čuvanje i dostupnost. Izgradnja vlastitih backup sustava može biti prevelik zalogaj za mala i srednja poduzeća, pa je Cloud backup alternativa koja jamči sigurnost i automatsku pohranu podataka koja ne ovisi o broju vaših lokacija i uređaja. Nema potrebe za zapošljavanjem IT stručnjaka niti za ulaganjem u opremu. Radi se o operativnom trošku koji omogućuje jednostavnu nadogradnju i zakup dodatnog prostora prema potrebi. Fleksibilnost se očituje u plaćanju samo one usluge koju koristite.

Kako DataBox Cloud Backup pruža zaštitu zahvaljujući potpunoj redundanciji sustava, postiže se apsolutna sigurnosna pohrana podataka. U slučaju da se podaci izgube, jednostavan je proces vraćanja, a uz centralizirano upravljanje na jednom mjestu, omogućena je tehnička podrška koja radi u režimu 24/7/365. Osim backupa, Cloud rješenja naslonjena na Tier 3 podatkovni centar DataBoxa nude i Storage-as-a-Service pri čemu je ključna kompetitivna prednost usluge činjenica da se plaća samo prostor, a ne i promet odnosno prijenos podataka. Sve razine STaaS usluge uključuju neograničeni podatkovni promet, a kao i BaaS donose skalabilnost, poboljšanu zaštitu podataka i tehničku pomoć.

Napredno Cloud rješenje Disaster Recovery tvrtkama omogućuje da repliciraju kompletnu IT infrastrukturu i podatke u Cloud. Time se mogućnost gubitka podataka ili zastoja u poslovanju svodi na minimum. U svijetu gdje postoji sve više cyber napada i u kojem se ne mogu izbjeći ljudske greške, sustav zaštite od katastrofe je ključna komponenta osiguravanja kontinuiteta poslovanja. Namijenjena je tvrtkama svih veličina koje ne mogu ili ne žele ulagati u kreiranje vlastite infrastrukture za oporavak od katastrofe niti u proširivanje IT osoblja.

 

_DSC0246.jpg

 

Ostale dostupne Cloud usluge

I dok podatkovni centar omogućuje usluge kolokacije vaše opreme, moguće je i unajmiti dedicirani server te na njemu izgraditi infrastrukturu dok je data centar zadužen za sigurnost i održavanje. I u ovom slučaju se plaća samo ono što se koristi uz laku mogućnost nadogradnje i potpunu kontrolu nad resursima.

 

_DSC0046.jpg

 

Još jedna dostupna opcija je hibridni Cloud koji kombinira lokalnu infrastrukturu tvrtke, privatni Cloud i javni Cloud gdje se najbolje iz svake opcije sklapa u kompletnu IT infrastrukturu. Istovremeno je među DataBox Cloud rješenjima dostupan i privatni Cloud Server koji osigurava sve benefite vlastitog servera, a pri tome se izbjegavaju troškovi održavanja i ulaganja u opremu te se plaća samo ono što se koristi.

Microsoft 365 usluga u oblaku je Cloud usluga korištenja najpopularnijeg Office paketa dostupnog za računala i mobilne uređaje, pri čemu je dodatna prednost dostupnost DataBox tima za sva tehnička pitanja. Zbog vlastitog podatkovnog centra najvišeg standarda, DataBox među svojim uslugama u računalnom oblaku ima web i mail hosting usluge.

 

_DSC0301.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DataBox Cloud rješenja za poslovanje tvrtki svih veličina - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.