Novi VIDI: Moćni gaming PC, najbolji bluetooth zvučnici i pregled nagrađenog Vidilab hardvera godine

Novi VIDI: Moćni gaming PC, najbolji bluetooth zvučnici i pregled nagrađenog Vidilab hardvera godine

Vidi 274

U novom broju časopisa Vidi za mjesec siječanj donosimo moćni PC build s najjačim i vizualno atraktivnim komponentama. Ultimativni gaming stroj bez problema će pokretati igre na 4k rezoluciji, a ako vam je njegova cijena previsoka, složili smo budget gaming stroj spreman za 2k rezoluciju i znatno niže cijene.



Za vrijeme stvaranja broja 274. u redakciji Vidija bilo je prilično glasno, budući da smo testirali 16 najboljih bluetooth prijenosnih zvučnika s našeg tržišta. U tom raznolikom društvu raspon cijena ide od 200-injak do preko 3000 kuna, ima velikih i malih, potpuno vodootpornih i onih koji nemaju te posebne mogućnosti.

bluetooth zvucniciSve smo uzeli u obzir, ali glavna stavka nam je ipak bila kvaliteta zvuka, a tu su nas ovi prijenosni modeli ugodno iznenadili.

posao snova
Nastavljamo predstavljati zanimljive IT karijere, pa smo u našoj rubrici Posao snova posjetili dinamičnu ekipu iz Pulsar Laboratories koji su u startup fazi i bave se izradom hardvera i po potrebi softverskom podrškom, a naručitelji su neke druge poznate hrvatske tvrtke.

U sklopu IT konferencije Big3 održana je godišnja svečanost VIDI Awards na kojoj su dodijeljene ICT Gold Awards nagrade za najbolje ICT implementacije, a uz to što se radi o vrhunskim rješenjima, nagrade su posebne jer je velik naglasak stavljen na zadovoljstvo klijenta kod kojeg je implementirano rješenje.

30 ispod 30Sedam jakih tech poduzetnika zajedno s medijskom kućom Vidi odabrali su 30 ispod 30, odnosno 30 mladih i uspješnih tech poduzetnika ispod 30 godina, a ti su mladi ljudi također bili na konferenciji te ih sada predstavljamo u novom Vidiju. Ekipa 30 ispod 30 kao tehnološkog poduzetnika godine odabrala je Matu Rimca, CEO Rimac automobila.
Za ovaj broj testirali smo i nekoliko tipkovnica, no tema ovog puta nije bila posvećena klasičnim mehaničkim tipkovnicama, već hibridnim rješenjima. Prošli smo kroz problematiku optomehaničkih koje s mehaničkim switchevima kombiniraju laser za još bolju preciznost te memhaničkim koje izgledaju kao mehaničke, ali su tehnologijom više slične običnim membranskim tipkovnicama.

pregled uredjaja

Kraj godine vrijeme je za retrospekciju, a mi smo u Vidilabu izuzetno posebni na veliku količinu testova koje godišnje odradimo. Za ovu prigodu izdvojili smo 73 uređaja koji su u našim testovima dobili Vidi nagrade Grand Prix, Best Buy, Hot Stuff i Preporuka, a to je ujedno i svojevrsni Best of pregled najcool uređaja godine.

arduino how to
Naš Ivor vrijedno nam je i ovaj broj u How to rubrici složio zanimljivu Arduino radionicu, a tema je ovog puta bila izrada kućnog alarma

Malo više prostora ostavili smo softverskoj rubrici u kojoj dominira programiranje. Počeli smo sa zadnjim nastavkom vodiča za TensorFlow, popularnog alata za machine learning, a veliku temu posvetili smo programskom jeziku Dart2 i Dockeru. 

hot stuff
Najveći hardverski novitet koji je ponio oznaku Hot Stuff je nova nVidijina grafička kartica RTX 2080Ti pri čemu smo na novom Battlefieldu isprobali i famoznu real time ray tracing tehnologiju. Imali smo zanimljivu RX590 grafiku i iz crvenog AMD tabora, a među testiranim uređajima su bili i Philipsov OLED televizor oznake 803, Garminov Instinct sat i Xiaomi Mi 8 Pro flagship telefon.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.