Gigabyte GTX 1070Ti

Gigabyte GTX 1070Ti

Konkurentan izbor 

Iako se radi o kartici Nvidijine serije 1000 koja polako izlazi s tržišta, ovaj primjerak i dalje je vrlo konkurentan te će zadovoljiti svakoga i na 4K rezoluciji, uz nešto niže postavke.

Priča o Nvidijinoj kartici 1070Ti poprilično je nesvakidašnja jer je ona izbačena kako bi zadovoljila jedinstvenu nestašicu kartica te njihov vrtoglavi porast cijene zahvaljujući kopanju kriptovaluta. Suočena s velikom nestašicom te skupom GDDR5X memorijom koju su stavljali u GTX 1080 kartice, Nvidia je u rukama imala velik broj grafičkih čipova spremnih da se stave na ploče, no nedostatak RAM memorije na tržištu u isto vrijeme činio je taj proces nepotrebno kompliciranim. Tako je čip za ovaj model kartice gotovo neznatno oslabljen kako bi se napravila razlika između skupljeg modela te se na njega stavljala jeftinija i dostupnija GDDR5 memorija. Rezultat su često bile ogromne razlike u cijenama na tržištu, pa bi 1070Ti ponekad bila i jeftinija od originalnog 1070 modela, sve zahvaljujući kopačima kriptovaluta koji su specifično tražili optimalni omjer potrošnje električne energije i “iskopanih” kriptovaluta, a nova je kartica bila veliki upitnik što se performansi tiče. Idealna je za igranje na 2K rezolucijama, a 4K će potjerati na nižim grafičkim kvalitetama.

Cijena odlučuje: Ova kartica našla se u zanimljivoj poziciji gdje direktno konkurira novoj RTX 2060 po performansama, te će završnu riječ imati cijena

1070Ti OTVOR

Primjerak koji smo dobili na testiranje standardan je u ponudi Gigabytea te predstavlja sredinu ponude. Primijetit ćete kako sama ploča završava i prije hladnjaka te je on malo duži kako bi sigurno hladio karticu za vrijeme gaminga, a ovako na njega stanu i dva ventilatora koji onda mogu sporije raditi i tako stvarati manje buke. Performanse su mu na našem setupu bile slične RTX 2060 kartici, no novu igru Apex Legends odvrtio je zamjetno bolje. Po rezultatima testiranja vidimo kako je tu i tamo imao nekoliko “zastajkivanja” jer je maksimalni frametime tu i tamo skočio, no ne možemo reći da smo to i zamijetili za vrijeme igranja. 2K rezoluciju na maksimalnim postavkama u svim testiranim igrama komotno drži iznad 60 Hz, što će osigurati zadovoljavajuće gaming iskustvo na modernim monitorima. Nedostatak novih tehnologija još ne smatramo minusom s obzirom na broj igrara koje ih podržavaju, kao i kvalitetu njihove implementacije.
Dizajn kartice je klasičan s dva PCIe utora, a ima i poprilično “razvučen” hladnjak s toplovodnim cijevima koje odvlače toplinu s GPU-a. Pokrivač je zamjetno veći od kartice, kako po dužini, tako i po širini, jer viri i preko gornjeg ruba kako bi Gigabyte mogao staviti malo veće ventilatore i tako stišati ukupnu buku koju proizvode, uz jednak efekt hlađenja. Napaja se pomoću jednog osam-pinskog utora, a Gigabyte preporučuje ukupno napajanje računala od barem 500 W. Od izlaza ima 3x DisplayPort, 1x HDMI te 1x DVI-D, što karticu čini kompatibilnom i sa starijim monitorima, pa ako ste kupili novi, stari i dalje možete koristiti. Ovo naglašavamo jer novije kartice nemaju takav izlaz, već ćete morati kupiti posebne kablove.

Hladnjak prelazi same dimenzije kartice kako bi se osigurao što tiši rad ventilatora, no imajte na umu dužinu pri slaganju svog builda

Gigabyte GTX 1070Ti 2

Kada pričamo o dobrim hladnim brojevima, GTX 1070Ti čip ima 2432 CUDA jezgri, malo manje od punih 2560 koje ima GTX 1080 model. Naravno, najveća razlika je u RAM memoriji jer 1070Ti ima GDDR5 memoriju i to nje 8 GB te ona troši malo više energije od GDDR5X RAM-a koji imaju jače GTX 1080 kartice, no na kraju dana to se sve pretvori u razliku u performansama od otprilike 5%. Standardno, kartica ima TDP od 180 W. Frekvencije našeg Gigabyte primjerka su 1683 MHz ubrzano te 1607 MHz standardno u Gaming modu, no postoji i tvornički OC način rada koji diže frekvencije za otprilike 30 Hz. Naravno, to se skalira s Nvidijinim dodatnim ubrzanjem te ćete karticu rijetko vidjeti ispod 1900 MHz radnog takta.

Battlefield V: Vrhunska kvaliteta grafiče ne znači da ju mid-range kartice neće moći pokrenuti. Ako imate ili planirate 2K monitor, biti ćete zadovoljni ovom karticom

Screenshot 4

Više informacija

  • Model: nVidia GTX 1070Ti
  • Performanse: 4,51
  • Proizvođač: Gigabyte
  • Proizvodni proces: Pascal/16 nm
  • Frekvencija GPU-a / shadera / memorije: 2432/152/64
  • Količina i vrsta RAM-a: GDDR5/8 GB
  • Memorijska sabirnica: 256 bit
  • Memorijska propusnost: 256 GB/s
  • TDP: 180W
  • Video izlazi: DVI-D, HDMI, 3xDisplayPort
  • Ustupitelj i cijena: Futura IT, 3.849,00 kn
  • Grand Prix: 3,62
  • Best Buy: 3,88
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Gigabyte GTX 1070Ti

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte GTX 1070Ti - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.