MSI GTX 1060 6 GB OC

MSI GTX 1060 6 GB OC

Za ulazak u gaming svijet

Daleko najprodavanija i najkorištenija kartica na svijetu, GTX 1060 gaming je standard koji osigurava odlično iskustvo uz pristupačnu cijenu.

O popularnosti ove kartice ne treba puno pričati, stranice poput Steama jasno pokazuju koliko vodi u odnosu na sve druge modele. Razlog je, naravno, pristupačna cijena te solidne performanse jer vam nudi sve što trebate za moderni gaming u FullHD rezoluciji. Zanimljiv je to izraz jer se sjećam kada sam kupovao svoju GTX 660, također se pričalo kako je ona sa svoja 2 GB radne memorije sve što će vam trebati za FullHD gaming. No kompleksnost i realizam u igrama brzo se razvijaju, pa ako želite iskusiti sve što vam igre mogu ponuditi, potreban je i relativno moderan hardver. GTX 1060 zadovoljit će na FullHD rezoluciji, no jednom kada prijeđete na 2K, morat ćete ipak spustiti vizualnu kvalitetu kako biste dobili zadovoljavajuće iskustvo.

MSI hlađenje: Veliki ventilatori klasičan su MSI-jev potpis te osiguravaju tih rad i pri maksimalnom opterećenju

MSI GTX 1060 otvor

Kako se naš test vrti na maksimalnim postavkama u svakoj igri, i to pri 2K rezoluciji, performanse ove kartice možda se čine prilično niskima. Igre su i dalje prolazno igrive, u konzolaškom 30 fps smislu, i FPS igre će imati najveći primjetni nedostatak kod brzih pokreta. Naravno, spuštanjem kvalitete i dalje možete pri ovoj rezoluciji udariti tih magičnih 60 fps-a kako bi iskustvo bilo idealno. Frametime je u nekim trenucima skočio u čovjeku zamjetne vrijednosti, no takvi slučajevi nisu se događali previše često. Naravno, sve ovo vrijedi pod uvjetom da kupite verziju sa 6 GB GDDR5 memorije s obzirom na to da ćete sa slabijim modelom naletjeti na bottleneckove. U svakom slučaju, za prosječnog gamera riječ je o idealnoj kartici koja omogućuje da se ne rade kompromisi na ostatku sustava jer je ipak povoljna, a pruža zadovoljavajuće performanse.

Pazi se: Ipak je riječ o najboljoj kartici na svijetu. 6-pinski utor daje nam do znanja i da neće biti potrebno napajanje ogromne snage

MSI GTX 1060 2

Na test je došao standardni MSI-jev model GTX 1060 kartice pod brandom “Armor”. Crno-bijeli dizajn odlično će se uklopiti u gotovo svaki build zahvaljujući neutralnim bojama. U ovoj kategoriji tako neće biti ni LED osvjetljenja, što nas osobno jako pogađa kada komad hardvera ne svijetli, no to nije dio testa. Hladnjak je solidnih dimenzija te će bez problema hladiti čip s dva velika ventilatora koji nikada neće morati raditi velikom brzinom, pa tako neće ni proizvoditi buku u vašem buildu. Ima jedan 6-pinski utor za napajanje, pa bi i nešto jeftiniji modeli napajanja bez problema mogli tjerati ovu karticu. Naravno, u ovom cjenovnom rangu dobivate nešto osjetljiviji pokrov hladnjaka, pa budite oprezni kako ga ne biste oštetili pri montaži kartice.

GTX 1060 6 GB je, kao što smo i rekli, trenutno još uvijek najbolja mainstream ponuda. Izlaskom nove serije 2000 kartica na tržište dobili smo zanimljivu novu tehnologiju i veći izbor, no samo u višim cjenovnim kategorijama gdje RTX 2060 zapravo i ne zamjenjuje prijašnju verziju, već je u potpuno drugoj kategoriji. Tako za sada, ako slažete računalo s ograničenim budžetom, ne možemo savjetovati drugu Nvidijinu karticu, no AMD u ponudi ima također odličnu RX 580 s 8 GB RAM memorije. Najbolje je pogledati ponudu i vidjeti što se nudi povoljnije, a odgovara vašem budžetu. GTX 1060 6 GB ima, kako i sam naziv kartice napominje, 6 GB GDDR5 memorije koja neće biti bottleneck samom čipu. Čip ima 1280 CUDA jezgri s osnovnom brzinom od 1544 MHz te boostom do 1759 MHz. Naravno, Nvidijin Turbo Boost diže te frekvencije iznad 1900 MHz, a zahvaljujući solidnom hlađenju te vrijednosti neće padati za vrijeme gaminga. Potrošnja same kartice iznosi 120 W, a MSI preporučuje napajanje od 400 W minimum. Kartica ima po jedan DisplayPort, HDMI te DVI-D port.

Iznenađujuće performanse: Iako se kartica ne reklamira pretjerano kao solidno 2K rješenje, igre je moglavrtjeti bez većih poteškoća i na maksimalnoj kvaliteti

MSI GTX 1060

Više informacija

  • Model: nVidia GeForce GTX 1060
  • Performanse: 2,84
  • Proizvođač: MSI
  • Proizvodni proces: Pascal/16 nm
  • Shaders / Texture Units / ROP's: 1280/80/48
  • Frekvencija GPU-a/memorije: 1759/2002 MHz
  • Količina i vrsta RAM-a: GDDR5/6 GB
  • Memorijska sabirnica: 192 bit
  • Memorijska propusnost: 192 GB/s
  • TDP: 120W
  • Video izlazi: DVI-D, HDMI, DisplayPort
  • Ustupitelj i cijena: HG Spot, 2.849,00 kn
  • Grand Prix: 3,29
  • Best Buy: 3,89
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSI GTX 1060 6 GB OC

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI GTX 1060 6 GB OC - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.