Acer Predator Helios 300 PH317-53

Acer Predator Helios 300 PH317-53

Moćni grabežljivac

Ovogodišnja verzija Acerovog Heliosa 300 dodatno je osvježena po pitanju dizajna i opremljena bržim procesorima i najnovijim grafičkim karticama. Konačan rezultat je odličan gaming laptop posebno dobrog omjera cijene i performansi.

Kada je prije nekoliko godina predstavljena gamerska serija prijenosnika pod nazivom Predator sumnjamo da su i u samom Aceru mogli predvidjeti koliko će dobro ovi laptopi biti prihvaćeni na tržištu.

Trenutno Acer unutar ponude mobilnih gaming Predatora nudi nekoliko različitih serija gaming laptopa. Nazivno cjenovno najpovoljnija je serija Helios 300. Kažemo najpovoljnija, međutim to treba uzeti uvjetno.

Acer Predator Helios 300 3

 

 

Naime Acer unutar ponude Helios 300 prijenosnika ima zaista veliki broj modela poprilično različitih hardverskih komponenti i širokog raspona cijene.

 

Ušminkani Helios!

Ove je godine Helios 300 dodatno nadograđen i unaprijeđen, pa se tako najnoviji modeli Heliosa ne razlikuju previše od Predatora iz samog vrha ponude. Naš testni model hardverski spada među najmoćnije Heliose obzirom da je opremljen procesorom Core i7 i Nvidijinom karticom RTX 2060.

Vizualno je ovogodišnji Helios vrlo atraktivno dizajniran prijenosnik koji se u ovoj 17-inčnoj izvedbi ističe i relativno tankim kućištem debljine svega 24,7 mm. Svjetleći logo na poklopcu ekrana i drugi dizajnerski elementi prilagođeni u potpunosti su prilagođenim gamerskim željama.

Acer Predator Helios 300 4

 

 

Najnoviji Helios 300 je također opremljen tipkovnicom s RGB osvjetljenjem i 144 Hz ekranom. U svakom slučaju izgleda dobro i dovoljno je robusno izrađen. Kućište je većinom plastično, jer su kvalitetniji materijali ipak ostavljeni za high-end Triton modele.

Ugrađena tipkovnica s RGB osvjetljenjem na nas je ostavila vrlo dobar dojam. Pune je veličine, dovoljno prostrana, a tipke su ugodne za korištenje. RGB osvjetljenje je moguće podešavati u četiri zasebne zone.

Acer Predator Helios 300 5

 

 

Touchpad iz jednog komada bez zasebnih tipki nam se daleko manje dopao. No ionako ćete s ovakvim laptopom koristiti gamerski miš.

Ekran je također veliki korak naprijed za Heliose. Ugrađeni IPS ekran s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz se pokazao kao pun pogodak, posebno kod bržih igara. Važno je napomenuti kako IPS tehnologija osigurava kvalitetan prikaz boja i dovoljno širok vidljivi kut.

 

Vrhunske performanse!

Kao što smo već napomenuli naš testni Helios 300 je hardverski jedan od najmoćnijih modela iz te serije. Odmah na početku recimo kako je testni demo uzorak koji smo testirali bio opremljen nešto starijim procesorom Core i7 8750H.

Modeli koji ćete naći u prodaji dolaze s novijim Core i7 9750H procesorima. U oba slučaja riječ je o procesorima sa 6 jezgri, ali 9750H nudi minimalno veće radne taktove.

Acer Predator Helios 300 6

 

 

Ostatak hardverske konfiguracije uključuje 16 GB DDR4 radne memorije i odlično odmjeren diskovni podsustav koji uključuje brze SSD diskove u RAID polju i nešto veći hard disk.

Performanse u igrama su ipak prvenstveno ovisne o ugrađenoj RTX 2060 kartici. Premda nazivno podržava Ray tracing, nema dovoljno snage za igranje s ovim efektima. Međutim zanemarimo li Ray tracing performanse ove kartice u jako dobre.

U PUBG-u smo zabilježili prosječan frame rate koji taman negdje odgovara frekvenciji osvježavanja ekrana. CS GO uredno ide preko 200 fps-a. RTX 2060 kartica najisplativija je mobilna RTX varijanta s obzirom na odlične performanse uz vrlo prihvatljivu potrošnju energije.

Acer Predator Helios 300 7

 

 

Tako da s ovim Heliosom možete igrati sve najnovije igre na Full HD rezoluciji uz maksimalne detalje na 60 fps-a ili više.

Ukupno gledajući novom Acerovom Helios teško je pronaći veće mane. Mogao biti nešto tiši pod punim opterećenje, a posebno je glasan uključite li način rada Turbo. Ugrađeno hlađenje s dva ventilatora je međutim prilično efikasno, pa procesor i grafička kartica nisu ograničeni po pitanju termalnih performansi.

Također Helios dolazi bez podrške za Thunderbolt 3 i bez čitača kartica. No svejedno gamerima svakako nudi odlične performanse, RGB tipkovnicu, 144 Hz ekran u atraktivno dizajniranom kućištu.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator Helios 300 PH317-53

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator Helios 300 PH317-53 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.