Dell Inspiron 3593

Dell Inspiron 3593

Snažna hardverska inspiracija

Pristupačnija cijena i skromnija izrada kod Inspiron serije laptopa, nadomještena je jakom ponudom hardvera ugrađenog u ovaj all-around prijenosnik.

Kao najveća prednost Inspiron 3593 prijenosnika iskaču njegove hardverske karakteristika na čelu s Core i7 procesorom desete generacije i to na modelu napravljenom na 10 nm proizvodnom procesu.

Ujedno, Inspiron je među rijetkima koji je upario nove procesore s Nvidia grafikom na ovom testu, mada u svom sastavu ima i potentniju Iris integriranu grafiku na svom SoC-u. Na dizajnu se nije inzistiralo, no na sreću nije se štedjelo na komponentama u unutrašnjosti prijenosnog računala.

Dell Inspiron 3593 5

 

Izgled nije sve

Ono što vas neće osupnuti jest vizualni dojam i kvaliteta izrade. U ovoj nižoj srednjoj klasi laptopa Dell je isporučio u potpunosti plastični model s prošaranom plastikom kako na poklopcu ekrana, tako i u unutrašnjosti.

Plastika se pomalo savija pod pritiskom i ako vam je čvrstoća kućišta prioritet, Inspiron ne odgovara u potpunosti na ovaj izazov. U odnosu na drugi Dell model na testu, Vostro, ovaj uređaj ni vizualno nije na toj razini što je vidljivo i u debljem plastičnom obrubu ekrana.

 

Dell Inspiron 3593 2

Ipak i Inspiron serija ima svog konja za utrku, a to je prije svega vrlo dobra chicklet tipkovnica s ne preplitkim hodom tipki, pri čemu je tu i numerički dio, a jedini minus bi išao pod nešto manje tipke za smjer i enter.

Također, tipkovnica nema pozadinsko osvjetljenje. Toucphad je velik i prostran, responzivan i s dobrih hvatanjem pokreta te gesti s više prstiju. Laganom crtom razgraničene su lijeva i desna tipka.

 

Dell Inspiron 3593 4

Ekran je FullHD rezoluciji, no nije IPS što rezultira nešto slabijom kvalitetom prikaza i kutova gledanja.

 

Dobar zvuk, a i performanse

S donje strane kućišta nalazi se otvor za ventilaciju, dok su s lijeve i desne donje strane manji otvori za zvučnike. Zvučna slika koju stvara Inspiron je iznenađujuće glasna, no nedostaje definicije u visokim i očekivano u niskim tonovima, ali je ukupan dojam pozitivan, pogotovo za cjenovni razred u kojemu se nalazi ovo račnualo.

Prave zvijezde Inspiron 3593 prijenosnog računala nalaze se unutar kućišta. Kombinacija 10 nm procesora desete Intelove generacije Intel Core i7-1065G7 i Nvidia GeForce 230MX grafike omogućit će lagano izvršavanje većine zadataka, čak i casual gaminga.

 

Dell Inspiron 3593 1

Na HD rezoluciji i niskim postavkama grafike ova je Nvidia uspjela natući 120 FPS-ova, a CS:GO i druge MOBA igre bit će igrive i na FullHD rezoluciji, dok će se za AAA naslove ipak morati korigirati postavke prikaza.

Procesori desete generacije imaju više instrukcija po radnom taktu i jaču integriranu grafičku karticu, ali i nešto niže ukupne radne taktove. To se vidjelo na benchmarcima, ali i dalje je ovaj “slabiji” i7 jači od “jačeg” 14 nm i5 procesora. Snažni CPU u kombinaciji s kvalitetnim 256 GB SSD-om donosi odlično korisničko iskustvo i responzivnost sustava.

Inspiron dolazi s baterijom od 42 Whr koja isporučuje nešto manje od 5 sati autonomije na našem custom testu baterije, što je vrlo dobar rezultat i ako se ne igrate, znači da ćete multimediju moći gledati dobrih pet sati, a u uredskim alatima i surfati i još koji sat više.

 

Dell Inspiron 3593 6

Što se tiče sučelja, ima dva USB 3.1 i jedan stariji USB 2.0, a tu su i HDMI, te audio izlaz/ulaz i LAN utor. Laptop je opremljen čitačem kartica.

 

Ako želite jači hardver

Ako ste se odlučili kupiti prijenosnik i morate birati između boljeg dizajna i jačeg hardvera, Inspiron je model koji će vam ponuditi srce uređaja s jakom opremom, a uštedjet će na izradi i izgledu. Kompromis je to koji se nama sviđa, pogotovo ako znamo da Dell daje tri godine garancije na svoje modele.

Dell Inspiron 3593 3

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell Inspiron 3593

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell Inspiron 3593 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.