Philips 346P1CRH

Philips 346P1CRH

Briljantno jasan

Kao dio Philipsove Brilliance serije, ovaj model je pri vrhu ponude s brojnim dodacima koji će vam sigurno olakšati rad jednom kada ga postavite.

Ako niste znali, ultraširoki monitori pokazali su se idealni za gotovo svaki uredski zadatak. Na kraju dana, dobar dio poslova puno je lakše raditi s više monitora, a ultraširoki modeli daju vam prostor dva monitora na jednoj preglednoj površini, te dolazi s naprednim značajkama koje ćete svakako cijeniti u modernom uredu. Zahtijeva i malo višu cijenu od standardnog ultraširokog modela, no vjerujemo da su dodaci vrijedni cijene.

Prvo, kao i svi moderni ultraširoki monitori, koristi se proširena QHD rezolucija gdje se zadržava 1.440-pikselna visina, no širina se povećava na 3.440 piksela. Tako dobivamo površinu s 34” dijagonalom koja i dalje osigurava adekvatnu gustoću piksela za čisti prikaz sadržaja, no i dalje je manji od 4K rezolucije, pa ga nije teško potjerati na 100 Hz, kolika mu je i maksimalna brzina osvježavanja. Visoki FPS nudi uvelike oštriju sliku u pokretu što se itekako primijeti za vrijeme skrolanja na tekstu, ali i slikama. Panel dodatno koristi i VA matricu što znači i statični kontrast od 3.000:1 - daleko veći od standardnog IPS zaslona, pa i sadržaj izgleda atraktivnije s većim razlikama u nijansama te puno dubljim crnim bojama i kada se svjetlina zaslona poveća. Ovaj model je, kao i većina UltraWide zaslona, zakrivljen. Na prvu možda niste sigurni što misliti o zakrivljenim zaslonima, no kada za njega sjednete, sve sumnje nestaju. Zakrivljeni ultraširoki zasloni negiraju sve negativne strane VA panela, pa nema vinjetinga prema rubovima zaslona, a uvelike su smanjene i refleksije koje biste imali kada gledate prema rubovima tako širokog ravnog zaslona. Prvi upgrade koji možete primijetiti je svjetlina koja na ovom modelu doseže 500 nita i bez poteškoća može nadjačati dobro osvjetljeni uredski ili kućni prostor tako da neometano radite u svim uvjetima. Monitor tako nudi odličnu platformu i za uređivanje glazbe ili videa gdje trebate imati veliku preglednost na vremenskoj traci, no imajte na umu da dok mu je pokrivenost sRGB spektra odlična, NTSC i AdobeRGB imaju malo ispod 90% pokrivenosti što je možda dovoljno većini korisnika, no visoko osjetljiva obrada slika i videa možda će zahtijevati više.

 

Philips_346P1CRH-2.jpg

Brzo punjenje: USB HUB implementacija na monitorima nije novost, no kod uredskih modela nudi se i “brzo” punjenje snagom od 7,5 W

 

No, za uredske i Home Office korisnike, osim panela, monitor nudi puno više. Za početak, na vrhu monitora imate pop-up kameru koja će se izvući pritiskom na površinu (samo pazite da ne zamastite kameru) i onda ju možete presavinuti da gleda prema vama. Neke korisnike ovakve kamere zbunjuju jer smatraju da nisu u centru vidnog polja, no imajte na umu da je zapravo standardan i preporučen položaj svakog monitora takav da vam gornji rub monitora bude otprilike u visini očiju. Ne samo da će vam vrat biti zahvalan, već ćete biti i centrirani u pogledu web kamere. Pristup kameri i četirima USB porta na monitoru postiže se ili povezivanjem USB-B konektora na vaš PC ili povezivanjem USB-C konektora na vaš laptop. To spominjemo zato jer ovaj monitor ima ugrađen i KVM switch, odnosno na njega možete spojiti dva računala i jednostavnim pritiskom gumba na monitoru, on će se prebaciti na prikaz drugog sustava, no i sva periferija povezana na monitor bit će prebačena na drugo računalo tako da nećete imati potrebu prebacivati miš i tipkovnicu ili još gore, imati duplu periferiju na stolu. Idealan je to način za, primjerice, korištenje statičnog računala, kao i laptopa kojeg nosite sa sobom. USB-C konektor tako prenosi video prema monitoru, a istovremeno puni laptop snagom do 90 W te, naravno, omogućuje pristup USB Hub-u na monitoru, kao i internetu, ako na monitor spojite i Ethernet kabel. Monitor ima i senzor koji detektira kada se od njega odmaknete, pa odmah umanji svjetlinu, štedeći energiju i dugovječnost samog uređaja.

Za kraj samo spomenimo da se reklamira i s VESA 400 HDR kompatibilnošću. No da ne ulazimo u detalje, dok može prepoznati HDR sadržaj, ima kontrast na razini običnog VA panela, pa ne očekujte nevjerojatne performanse s te strane radi nedostatka local dimming mogućnosti koja bi mu ipak osjetno povećala i cijenu.

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: 346P1CRH
  • Proizvođač: Philips
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 21:09
  • Osvježavanje: 100 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 450 nits
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Dijagonala: 34”
  • Kontrast: 3000:1
  • Rezolucija: 3440 x 1440
  • Priključci: 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 3,5 mm audio, 4x USB-A 3.2 Gen 1 1x USB-C 3.2 90 W 1x Ethernet RJ45
  • Dimenzije: 807 x 601 x 250 mm
  • Masa: 11,65 kg
  • Ustupitelj i cijena: Lost.hr 669 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 346P1CRH

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 346P1CRH - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.