Apple AirPods 2

Apple AirPods 2

Urbani suputnik

Appleove AirPods slušalice savršen su partner svakom korisniku iPhonea, dok Android korisnici gube neke funkcionalnosti.

Kada su prvi puta izašle, Appleove AirPods slušalice izazvale su miješane reakcije potencijalnih kupaca, no rekli bismo da je taj period navikavanja prošao, a slušalice imaju vrlo jedinstven i prepoznatljiv dizajn od kojega i drugi proizvođači vole vući inspiraciju. Dolaze u bijeloj boji te izgledaju gotovo jednako kao prijašnji modeli povezani žicom, samo što nedostaje žica. Umjesto nje, na dnu se nalazi mikrofon za jasnije prepoznavanje govora.

Ovakav dizajn omogućio im je stavljanje ključne tehnologije poput antene Bluetootha na bolje mjesto pa tako imaju vrlo impresivnu kvalitetu signala, često bolju od konkurencije. Najveća razlika od ostalih na testu je način na koji sjede u uhu. Naime, koriste klasičniji dizajn koji ne zatvara ušni kanal silikonom, već samo sjedi na ulazu u uho. Ovdje dolazimo i do podjele sa ukusima korisnika, jer mnogima se jednostavno ne sviđa silikonski dizajn koji zatvara uho i izolira korisnika od okoline.

 

wreg

 

Neki korisnici preferiraju čuti i zvukove koji dopiru izvana radi sigurnijeg kretanja kroz svakodnevni gradski promet. Ovakav dizajn vjerojatno je i razlog izduženog dijela slušalice, pošto nema silikonski vrh koji bi slušalicu držao u uhu, oslanja se na izduženi dio slušalice.

Slušalice su, kao i kutijica, od polirane bijele plastike atraktivnog dizajna koji prati i ostale Apple proizvode. Verzija 2 nema vizualnih promjena, jedino kutijica sada teži koji gram više te je malo veća, a glavna razlika je bežično punjenje integrirano u kutijicu te sitna LED-ica u sredini prednje strane koja javlja kad je baterija napunjena. Cijeli paket najmanji je na testu, te se bori sa Samsungom po dimenzijama i trajanju baterije.

Apple je razvio novi “H1” čip kojim osigurava bolju konekciju, nove mogućnosti kao i štednju baterije. Uz to koristi i novi Bluetooth 5.0 standard garantirajući još manju potrošnju baterije kao i veću udaljenost do uređaja. Tako ove slušalice bez problema omogućavaju više od četiri i pol sata slušanja glazbe, dok zajedno sa kutijicom te brojke rastu do ukupno 24 sata između punjenja.

Osim glazbe, Apple ima i brojne funkcije koje podižu korisnost slušalica. Tu je naravno “Hey Siri” funkcionalnost, slušalice imaju i senzor za prepoznavanje dodira pa možete lagano mijenjati pjesmu na listi, sami postaviti dupli dodir, a novi update omogućuje dodatne funkcije poput dijeljenja glazbe sa drugim korisnikom AirPods slušalica tako da si dotaknete iPhone.

 

airpods

 

Brzina punjenja također je impresivna jer svega 15 minuta punjenja slušalica u kutiji omogućava dva sata slušanja glazbe. Bežično punjenje funkcionira na bilo kojem Qi punjaču, no Apple ne prodaje vlastiti model.

Tako dolazimo i do dva minusa. Naime, slušalice su prilično malene te neće svima optimalno stajati u uhu, povećavajući mogućnost ispadanja. Dok ostali proizvođači jednostavno stave više silikonskih nastavaka, Apple nije u istoj mogućnosti. Tako da, ako imate veće uši, svakako ih isprobajte prije kupnje.

Drugi problem je sam zvuk. Nije ga moguće mijenjati, a duboki tonovi nisu jasno izraženi kao kod drugih modela. I visoki tonovi se malo gube, no to je više zbog dizajna koji dopušta da puno vanjskog zvuka dopre do uha. Drugim riječima, ne očekujte izolaciju koju nude slušalice koje direktno ulaze u uho i izoliraju zvuk silikonom.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple AirPods 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple AirPods 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.