JBL Free X

JBL Free X

Opustite se sa smiješkom

JBL kao brend vjerojatno svi znate – postali su vrlo popularni izbacivanjem jedinstvenih prijenosnih bluetooth zvučnika prilično impresivnih performansi, kada se veličina i izdržljivost uzmu u obzir.

Ove bijele slušalice vrlo lagano privlače pogled što je svakako prednost kada vam se netko želi obratiti, da ne priča prije nego dobije vašu pozornost. Dizajnerski su slične Urbanista Tokyo modelu, s tim da je dio koji standardno ulazi u uho spojen sa oblim glavnim dijelom slušalice koji bi dizajnom trebao ugodno stati u centar uha. Vanjski dio je manje-više ravan, sa gumbom koji je naravno brendiran te ima vanjski prsten koji može svijetliti, ovisno o tome što slušalica radi.

Desna slušalica ima i malu rupicu sa mikrofonom. Nešto su veće od konkurencije, što im omogućuje dulje trajanje baterije između punjenja. Unatoč dimenzijama, nisu nam niti jednom ispale iz uha, bitno je samo imati točnu veličinu silikonskog nastavka. Gumbi, od kojih svaka slušalica ima po jedan, služe za pauziranje glazbe ili puštanje sljedeće pjesme, dok ćete za ostale kontrole morati koristiti mobitel. Za povezivanje s kućištem tu su dva uvučena pina na unutarnjoj strani slušalica. Slušalice su također magnetizirane pa će njihovo pospremanje biti vrlo jednostavno, pošto se same postave na pravi položaj.

 

jbl free x2

Bijeli materijal slušalica, ali i postolja je atraktivan, no na njemu će se vidjeti svaka fleka, pogotovo na gumiranom dnu kućišta koje ćete ionako držati po stolovima. Kada smo kod dizajna kućišta, ono je najveće na testu, no nema rubova pa ga je lagano gurnuti u džep i izvaditi iz njega. Gornja strana je zamućena bijela plastika, dok je donja strana od čvršće plastike koja je također i gumirana za stabilnije stajanje na površinama.

JBL se malo poigrao sa dizajnom, pa su tako uklopili rasvjetu slušalica, kao i LED lampice koje ukazuju na preostali kapacitet baterije u kućištu. Kad slušalice ubacite u kutijicu, prsteni oko gumba će zasvijetliti bijelo, kao i četiri LED-ice na dnu koje ukazuju na postotak baterije. Zatvorite poklopac i sve će lagano svijetliti sa jasnim dizajnom smajlića.

Glavni minus kod ovih slušalica je naravno Bluetooth. Udaljenost koju jasno hvata je najmanja od svih testiranih, dok nam je mobitel u džepu morao biti okrenut na vrlo specifičan način: slušalica gore te ekran prema van. Mogli bismo reći da Bluetooth antena mobitela ne valja, no s obzirom na šest pari slušalica, većina nije imala tolike probleme.

Mobitel nam je također morao biti u desnom džepu. Ako svi uvjeti nisu zadovoljeni, glazba bi svirala sekundu dvije i onda se prekinula na pola sekunde. Slušalice su postavljene tako da samo desna komunicira sa mobitelom, te onda šalje podatke lijevoj slušalici. To stvara i dodatno kašnjenje pa gledanje videa također neće biti neki užitak.

 

jbl free x3

Baterija je veliki plus ovih slušalica. Bez prolema traju nešto dulje od četiri sata, a veća kutijica omogućuje i do pet dodatnih punjenja za sveukupno oko 24 sata glazbe između punjenja kutije. Naše testiranje ipak je pokazalo da zadnje punjenje neće biti potpuno, no i dalje se radi o impresivnim brojevima s obzirom na konkurenciju.

Slušalice na žalost ne dolaze sa svojom aplikacijom pa ih nije moguće prilagoditi bez aplikacije treće strane. A onima koji vole jače duboke tonove, to će biti potrebno jer slušalice ne uspijevaju dublje tonove kao ni bubnjeve dovesti do izražaja, dok je glas vrlo jasan. Visoki tonovi ponekad mogu izazvati lagani šum pri maksimalnoj glasnoći, no ne do mjere da previše odmiče od glazbe.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za JBL Free X

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

JBL Free X - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.