Urbanista Tokyo Dark Clown

Urbanista Tokyo Dark Clown

Jednostavno, moderno, maleno

Ove slušalice vrlo pamtljivog naziva dizajnirane su kao moderna zamjena žičanim modelima slušalica koje svojim dizajnom i veličinom osiguravaju nesmetano korištenje.

Dark Clown se, ako već nije očito, odnosi na boju slušalica, koje su naravno crne. Ovaj model Urbanista je namijenio svakodnevnim korisnicima, no i sportaši će ih moći bez problema koristiti, iako nemaju dodatnu zaštitu od ispadanja iz uha. Veoma su lagane te silikonski nastavak osigurava dobro držanje u uhu za vrijeme kretanja kako ne bi ispadale.

Dio koji viri iz uha nešto je većeg obujma, no solidno leži u uhu zahvaljujući dizajnu, dok je vanjska strana plosnata te također služi kao gumb na svakoj slušalici. Fizička implementacija gumba na žalost ne omogućuje pritisak na bilo kojem dijelu, već će on biti moguć samo od sredine do dna slušalice, vjerojatno radi šarke na drugoj strani. Jedini primjetni detalj na slušalici su još dva pina koja omogućuju punjenje preko kutijice koju dobivate sa slušalicama. Ovakav dizajn daje samo minimalnu kontrolu nad reprodukcijom audio sadržaja, pa smo se vrlo često našli u situaciji da moramo vaditi mobilni uređaj kako bismo izabrali što slušati sljedeće.

 

urbanista2

Materijal od kojeg su napravljene podsjeća na gumiranu plastiku te je njima lagano rukovati bez straha od klizanja iz ruke. Pozitivna strana je što imaju apsolutnu glasnoću Bluetootha, što znači da nećete odvojeno morati dizati glasnoću slušalice i izvor glazbe.

Kada smo već kod Bluetootha, tu se javlja i prva primjedba. Slušalice koriste stariji Bluetooth 4.x standard, te im antene nisu optimizirane jer se glazba zna prekinuti, ovisno o lokaciji mobitela naspram slušalica. Prekidanja podsjećaju na dobre stare dane CD Walkmana gdje bi jedan krivi korak značio sekundu dvije stanke u glazbi. Pažljivim pozicioniranjem mobitela u džepu moguće je minimizirati ovaj efekt. Slušalice se povezuju na mobitel i odvojeno (lijeva i desna) pa je moguće glazbu slušati samo na jedno uho, što duplo produžuje ukupno vrijeme slušanja.

Vrijeme slušanja po našem mišljenju s obzirom na dimenzije i težinu slušalica traje adekvatno, no trebat će ih češće puniti. Naime, uz maksimalnu glasnoću dobivate oko tri sata glazbe na bateriji slušalica, dok je kutijica dovoljna za gotovo tri puna punjenja. Impresivne performanse s obzirom na kompaktan dizajn, koji svakako igra ulogu pri kupnji. Kutija je izduljenog oblika koji stane u malo veći džep, a puni se preko MikroUSB utora sa stražnje strane.

 

urbanista3

 

Sprijeda imate gumb koji oslobađa plastični poklopac. Otvaranjem do kraja čut će se plastičan klik, gotovo poput pucanja plastike, no riječ je o držaču poklopca. Slušalice nisu magnetizirane pa treba imati na umu da se poklopac dobro zatvori kako ne bi ispale. Ovaj model nema jasnu naznaku količine preostale baterije u kutiji, pa savjetujemo punjenje nakon svakih šest sati glazbe kako se ne biste doveli u situaciju da se slušalice u potpunosti isprazne.

Tako dolazimo do samog zvuka. Naravno, kako smo već rekli, glazbu smo slušali na maksimalnoj glasnoći kako bi smetnje došle do izražaja. Slušalice su namještene da sam pjevač dolazi do izražaja, dok se primjerice električne gitare u pozadini mogu pretvoriti u nejasan šum. S druge strane, duboki tonovi nemaju onaj pravi udarac koji se može naći na ovakvim slušalicama. Glasnoća je zadovoljavajuća, dovoljno da se izolirate u zatvorenim prostorima, no buka prometa će se i dalje probijati do uha.

Slušalice nemaju aplikaciju, no glavna prednost im je ionako jednostavnost, kao i malen dizajn te su poprilično lagane.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Urbanista Tokyo Dark Clown

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Urbanista Tokyo Dark Clown - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.