Top 15 smart home gadgeta

Top 15 smart home gadgeta

Koji smart home uređaj odabrati?

 
Napravili smo veliki pregled najboljih 15 smart home uređaja koje možete nabaviti. Možda je ostanak doma odlična prilika za upgrade stana ili kuće s pametnim uređajima.
 
 
 
Što bi bilo kada bi se sve u vašem domu moglo spojiti na internet? Ne samo računala, telefoni i televizori, već i satovi, svjetla, zvonca, nadzorne kamere, brave, kuhinjski i kupaonski aparati, klima uređaji, pa čak i prozori. Sve to je već danas dostupno u slobodnoj prodaji i omogućit će vam daljinsko upravljanje putem centraliziranih jedinica pogonjenih s pametnim asistentima, ali i s mobilnih uređaja, pametnih satova i računala s bilo kojeg mjesta unutar ili izvan vaše kuće. Mi smo za vas odabrali 15 smart home gadgeta koji nam se čini najzanimljiviji i najkorisniji, no na tržištu ćete pronaći i obilje drugih.   
 

Synology DiskStation DS718+

synology nas
Razmišljate o pametnom domu bez centraliziranog media servera? Imate pametan ured u kojemu si USB stickom prebacujete datoteke? Synology DiskStation DS718+ je moćni NAS uređaj s prostorom za dva 3,5'' diska i odličnim softverom s aplikacijama treće strane za  reprodukciju i dijeljenje multimedije. Uređaj dolazi s tri USB 3.0 sučelja, dva gigabitna LAN porta,, a eSATA sučelje možete iskorisiti za povezivanje s drugim NAS-om kako bi proširili kapacitet. Podržava 2,5 i 3,5 inčne diskove do 12 TB svaki, a može se konfigurirati u RAID 0, RAID 1, JBOD i Synology Hybrid RAID konfiguraciji. Na njega se može prikačiti preko 2000 korisnika i imati 512 dijeljenih foldera. Podržava 4K video transkodiranje čime možete HD video streamati na sve vaše povezane uređaje. S ovim uređajem cijelom kućanstvu možete osigurati multimedijalnu podršku, ali i backup, a tu je i podrška za snimanje sa sigurnosnih kamera.
INFO BOX
DiskStation DS718+
Proizvođač: Synology
Vrsta: NAS
 

Ring Video Doorbell Pro

Ring Doorbell Video Pro
Pametno zvono za kućna vrata Ring Video Doorbell Pro je po nama među najboljim i najkorisnijim smart home gadgetima koje si možete nabaviti. Omogućuje vam da na svojem mobilnom telefonu, tabletu ili računalu vidite tko je pred vratima u 1080p HD kvaliteti, a osim na zvono može se aktivirati na pokret te posjeduje dvosmjerni sustav za komunikaciju, što znači da možete razgovarati s posjetiteljima. Obzirom da osobe ispred svojih vrata možete i snimati, ima i ulogu nadzornog sustava vašeg doma. Dodatna mogućnost mu je spajanje s pametnim Echo zvučnicima opremljenim digitalnim glasovnim asistentom Alexa.
INFO BOX
Ring Video Doorbell Pro
Proizvođač: Ring
Vrsta: Pametno kućno zvono
Cijena: 270 Eur

Google Home Blootooth zvučnik

Google Home pametni zvučnik
Pametni Google Home Bluetooth zvučnik vam omogućava traženje informacija s interneta glasovnim upitima putem Google Assitant digitalnog asistenta, ali i jednostavnije upravljanje pametnim uređajima u vašem domu. Postavljajte mu pitanja o bilo čemu, upravljajte televizorom, kućanskim aparatima i drugim uređajima glasom ili mu naredite da vam pusti vašu omiljenu playlistu. Pokreće se frazom "Ok Google", nakon čega je spreman za vaše glasovne komande. Google Home se uparuje s pametnim uređajima više od 150 različitih brendova, što mu omogućuje paljenje i reguliranje svjetla, termostata, kućanskih aparata i program na televiziji. Kada vam je potrebna privatnost uključite Mute tipku, a jednim dodirom prekinite glazbu ili alarm, dok povlačenje prsta u krug služi za pojačavanje i stišavanje glazbe.
INFO BOX
Google Home Blootooth zvučnik
Proizvođač: Google
Vrsta: Pametni zvučnik
Cijena: 1.140 kn
 

Philips Hue

Philips Hue rasvjeta
Pametna rasvjeta koju nudi Philips Hue linija proizvoda sastoji se od pametnih žarulja, lampi i drugih rasvjetnih tijela, a zajednička stvar im je mogućnost povezivanja putem interneta i upravljanje pomoću pametnih telefona. Korištenjem aplikacije za upravljanje Hue rasvjetom svoj dom možete rasvijetliti u raznim shemama boja, namjestiti intenzitete i boje pojedinačnih žarulja, zadati sekvence paljenja, predefinirati uzorke rasvjete, a jedna od dobrih karakteristika je jednostavnost postavljanja i korištenja. Mada su proizvodi Philips Hue linije prilično skuplji od standardnih rasvjetnih tijela na koja ste navikli, ako želite imati pametnu rasvjetu koja se može mijenjati prema želji, ambijentu ili raspoloženju, ovi će vam proizvodi uvesti puno svjetla u život.  
INFO BOX
Philips Hue rasvjeta
Proizvođač: Philips
Vrsta: Pametne žarulje i lampe
Cijena: Od 180 kn na više
 

Netatmo termostat s WiFi-jem

Netatmo termostat s wifijem
Termostat Netatmo s WiFi-jem vam omogućuje upravljanje grijanjem u vašem domu od bilo kuda pomoću pametnog telefona, tableta ili računala, što vam može smanjiti troškove energije i posredno smanjiti emisiju ugljika. Namijenjen je za zidnu montažu, a također omogućuje i slobodan prijenos kroz prostor, jer se napaja pomoću baterija. Praćenjem trenutne temperature na pametnom mobilnom uređaju dobivate bolji uvid u potrošnju energije i izravan utjecaj na optimizaciju računa za energiju. Na taj način možete izbjeći nepotrebno grijanje i smanjiti emisiju ugljika. Izuzetno su prikladna 2 unaprijed postavljena gumba – Away i Frost-Guard. Prvi dopušta postaviti optimalnu temperaturu u vrijeme kada ste udaljeni od doma, a drugi osigurava održavanje postavljene temperature na razini koja sprečava zamrzavanje. Temperaturom možete upravljati i putem standardnog web preglednika s prijenosnim ili osobnim računalom, a aplikacijom paralelno možete upravljati velikim brojem termostata.
INFOBOX
Netatmo termostat s WiFi-jem
Proizvođač: Netatmo
Vrsta: Pametni termostat
Cijena: 1.200 kn
 

D-Link Mini HD WiFi DCS-P6000LH kamera

D link mrežna kamera za web
Tražite li kvalitetnu kameru za nadzor svojeg doma, nećete pogriješiti ukoliko odaberete neku iz ponude D-Linka, a mi vam ovom prilikom preporučujemo njihov najmanji model, kameru DCS-P6000LH koja je namijenjena za nadzor unutarnjih prostora.  Kamera je opremljena sustavom za detekciju pokreta, noćnim vidom, ugrađenim mikrofonom i IR svjetiljkom, a može se povezati s vašim telefonom ili tabletom na kojem možete pratiti sve što se zbiva u vašem domu kada se aktivira pokretom i pošalje vam alarm. Kamera posjeduje 4X digitalni zoom, a video snima u razlučivosti od 1280 x 720 piksela na 30fps.
Obzirom na noćni vid kamera se može koristiti 24 sata dnevno, a zahvaljujući ugrađenom mikrofonu moći ćete i slušati što se u vašem domu događa kada ste odsutni.
INFOBOX
D-Link Mini HD WiFi DCS-P6000LH  
Proizvođač: D-Link
Vrsta: Mini pametna nadzorna kamera
Cijena:  430 kn
 

Google Nest Hub Max

Google nest hub max
Smathub je zapravo nadogradnja pametnog zvučnika s velikim ekranom, pa Google Nest Hub Max (ima i manja 7 inčna verzija) zapravo izgleda kao tablet na stalku. S 10'' ekranom, prenjom kamerom i jačim zvučnicima idealan je za kuhinju gdje od Google asistenta možete doznati recepte, ali i vijesti, rezultate i ostalo. Video pozivi moraju ići kroz aplikaciju Google Duo, a na njemu možete gledati ili pustiti da kao okvir za slike vrti vašu kolekciju Google fotografija. Kao i s Google Home zvučnikom možete s njime kontrolirati povezane uređaje u pametnom domu.
INFOBOX
Nest Hub Max
Proizvođač: Google
Vrsta: Smart home hub
Cijena: 229 dolara
 

Whirlpool 5.7 cu. ft. Smart Combination pećnica

whirpool pecnica pametna
Ukoliko želite kuhati i peći hranu na tehnološki najpametniji mogući nači, teško ćete na tržištu naći nešto bolje i pametnije od Whirlpoolove pećnice koja se sama čisti, posjeduje Wi-Fi za povezivanje s pametnim telefonom putem aplikacije, omogućuje korištenje predefiniranih modova za pečenje razne vrste hrane i koristi Scan-to-Cook tehnologiju, koja vam omogućuje skeniranje barkoda hrane telefonom, nakon čega će automatski namjestiti postavke za termičku pripremu hrane. Ova opcija zasad funkcionira samo na američkom tržištu, no i bez nje ćete imati veliku pomoć u pripremi hrane unosom podataka o hrani putem aplikacije ili pomoću toucscreeen zaslona na samoj pećnici. Aplikacija vam omogućuje i uključivanje pećnice kada ste izvan kuće, daljinsko namještanje postavki prema receptima. Vjerujemo da će mnogima biti dovoljna mogućnost uključivanja pećnice iz naslonjača dok recimo gledate omiljenu sapunicu, nakon čega će vam javiti kada se zagrije, kako ne biste propustili niti minutu telke zbog ubacivanja purice.
INFOBOX
Whirlpool 5.7 cu. ft. Smart Combination pećnica
Proizvođač: Whirlpool
Vrsta pametna pećnica s WiFi-jem
Cijena: 3.150 dolara
 

LG GSX961NEAZ pametni hladnjak

LG GSX961NEAZ pametni hladnjak
Ovaj LG-ev pametni hladnjak A++ energetskog razreda i s kapacitetom od 600 l koristi InstaView Door-in-Door tehnologiju s elegantnim zrcalnim zaslonom koji se osvjetljava nakon dva brza kucanja, omogućujući vam da vidite unutrašnjost odjeljaka bez otvaranja vrata. Time smanjujete gubitak hladnog zraka što pomaže očuvati hranu svježijom. Pomoću funkcije LG Smart ThinQ možete kontrolirati i postaviti dijagnozu svom hladnjaku putem svog pametnog telefona, čak i kada niste kod kuće. Jednostavno postavite temperaturu hladnjaka, kontrolirajte funkciju Express Freeze i utvrdite što nije u redu s vašim hladnjakom jednostavnim dodirom pametnog telefona. U hladnjak je ugrađena i LG-eva tehnologija "Inverterski linearni kompresor" koja donosi uštedu energije od 32%, izdržljivost i optimalnu kontrolu temperature čime hrana duže ostaje svježa.
INFO BOX
LG GSX961NEAZ
Proizvođač: LG
Vrsta: Pametni hladnjak
Cijena: 17.900 kn
 

August Smart Lock Pro pametna brava

Smart Lock Pro
Većina ljudi je skeptična u vezi pametnih brava koje se mogu otvarati aplikacijama pametnih telefona zbog mogućnosti hakiranja, što je u prošlosti već demonstrirano. Brava August Smart Lock je prošle godine proglašena najboljom pametnom bravom na tržištu od strane Cneta, PCmaga i Forbesa, upravo zbog toga što je najsigurnija od svih, jer kao mjere protuhakerske i protuprovalne zaštite koristi AES 128 bit i TLS dvoslojnu enkripciju. Istovremeno je prilično jednostavna za ugradnju i može se montirati na unutrašnji mehanizam većine modernih cilindar brava. Obzirom da ne traži zamjenu čitavog mehanizma, to vam omogućuje da i dalje koristite fizički ključ. Brava se na vaš telefon povezuje bluetoothom, a iz August aplikacije možete dodjeljivati virtualne ključeve s vremenskim ograničenjem bilo kome. Jedna od korisnih funkcija je i Auto-Lock, zahvaljujući kojoj će se brava automatski zaključati nakon zadanog vremena nakon što detektira da ste izašli iz kuće. Isto tako se može i otključati čim detektira da ste pred vratima, što je jako korisno kada nosite pune ruke robe iz dućana.
INFO BOX
August Smart Lock Pro
Proizvođač: August
Vrsta: Pametna brava
Cijena: 200 $
 

Google Nest Protect S3000BWES

Google Nest Protect
Googleova druga generacija Nest Protect gadgeta pouzdano otkriva i upozorava na prisutnost dima ili ugljičnog monoksida u vašem domu. Alarm vam govori mirnim, jasnim, ljudskim glasom o mjestu opasnosti, a ujedno šalje alarm i obavijest na vaš pametni telefon, kako biste mogli zaštiti svoj dom i ako se nalazite izvan njega. Nadalje, detektor pruža obavijesti o statusu baterije i senzora kako biste uvijek bili informirani, a pohranjuje i povijest sigurnosti kako biste mogli vidjeti što se dogodilo u posljednjih 10 dana. Ako nezgoda prilikom kuhanja dovede do male količine dima, Nest Protect će vas obavijestiti bez uključivanja alarma, a ako se alarm uključi bez prave opasnosti, moći ćete ga ugasiti korištenjem pametnog telefona. Ukoliko u kuću ili poslovni prostor postavite više Google Nest Protect detektora, oni će biti sinkronizirani, čime osiguravaju da kada jedan alarm osjeti opasnost, svaki alarm u kući upozorava o stanju situacije. Ukoliko u kući posjedujete Nest termostat, Net Protect se može povezati s njim i automatski će isključiti plinski bojelr ukoliko detektira dim ili ugljični monoksid.
INFO BOX
Google Nest Protect S3000BWES
Proizvođač: Nest (Google)
Vrsta: Pametni detektor dima i ugljičnog dioksida
Cijena: 120 $
 

Candy Bianca BWM149PH7B

Candy Bianca BWM149PH7B
Razvoj povezane tehnologije omogućio je da se među pametnih gadgetima i uređaja nađu i perilice rublja, a mi smo odabrali jednu koja dolazi od strane jednog od brandova koji je domaćicama (i domaćinima) među najpoznatijima. Candy Bianca BWM149PH7B je perilica s kapacitetom bubnja od 9 kg, impresivnom brzinom vrtnje od 1400 okreta u minuti i obiljem programa za pametno pranje rublja. Bez obzira na vrstu prirodnog, sintetskog i kombiniranog materijala, perilica će vam omogućiti da odaberete program koji će vaše rublje detaljno oprati bez oštećivanja ili gubitka boje u najkraćem mogućem vremenu. Dodatnu pamet perilici pruža Wi-Fi aplikacija koja vam omogućuje upravljanje i kontrolu bez obzira gdje se nalazili i pruža mogućnost korištenja čak 700 različitih kombinacija pranja. Tu je i Power Jet+ sustav koji pod visokim tlakom ubrizgava čisti deterdžent izravno u vlakna rublja čime poboljšava učinak deterdženta za najbolje rezultate pranja. U perilicu je ugrađena i tehnologija Energy reduction manager koja prati korištenje električne struje i pruža vam savjete o štednji novca.
INFO BOX
Candy Bianca BWM149PH7B
Proizvođač: Candy
Vrsta: Pametna perilica rublja
Cijena: 3.200 kn
 

Amazon Echo Dot (treća generacija)

amazon echo dot
Pametni zvučnik treće generacije koji pomoću Amazonovog pametnog pomoćnika Alexe može upravljati pametnim domom. Glavni problem je slaba podrška za Amazon servise u Hrvatskoj, inače bi ovo bio jedan od top izbora. Echo Dot može puštati glazbu sa Spotify, Pandora ili Amazon Music platforme. Ukoliko imate FireTV možete ga upariti i glasom upravljati filmovima i zabavom. Pametni zvučnik slično kao i Google Home može se podesiti za alarme, podsjetnike, provjeru vremenske prognoze, prometa i vijesti.  Kompatibilan je s više od 10000 uređaja i može se glasovnim naredbama paliti gasiti svjetlo, zaključati vrata, kontrolirati termostat itd.
INFO BOX
Echo  Dot
Proizvođač: Amazon
Vrsta: Pametni zvučnik/asistent
Cijena: 45,99 dolara
 

iRobot Roomba 960

i robot roomba 980

Jedan od najpoznatijih bradnova pametnih usisavača iRobot među najboljim modelima ima Roomba 960 koji se preko Wi-Fi konekcije može upravljati putem glasovnih naredbi ili priložene aplikacije. Robot može imati svoj raspored usisavanja, a vi ćete dobiti notifikacije o završenom poslu. Ono što je bitno naglasiti ako govorimo o Smart Home funkcionalnostima je podrška za Google asistenta i Amazon Alexu. Što se tiče performansi usisavanja, sam se puni na baznoj stanici, a ima sustav čišćenja u tri faze. Pogodan je za parkete i tepihe.
INFO BOX
Roomba 960
Proizvođač: iRobot
Vrsta: robotski usisavač
Cijena: 5.799,00 kn
 

D-Link mydlink Home Smart Plug DSP-W115

Dlink smart plug

Ako vaši uređaji nisu pametni, postoji jednostavan način da to postanu do neke mjere. Mydling Wi-Fi Smart utičnica omogućuje povezivanje bilo kojeg kućanskog aparata s mrežom čime možete njime upravljati preko aplikacije mydlink. Uređaje preko tableta ili mobitela možete uključivati ili isključivati ili automatizirati njihov rad. S obzirom da se radi o utičnici, preko nje možete kontrolirati i potrošnju, a uređaj je kompatibilan s Alexom i Google asistentom, pa možete i glasovno upravljati njime.
Mydlink Home Smart Plug DSP-W115
Proizvođač: D-Link
Vrsta: pametna  utičnica
Cijena: 199,00 kn
(Stranica 1 od 15)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 15)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top 15 smart home gadgeta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.