Case Modding: slaganje računala po svojoj mjeri - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Case Modding: slaganje računala po svojoj mjeri

Case Modding: slaganje računala po svojoj mjeri

Zasučimo rukave i primimo se posla 

Odabrali smo zanimljive komponente iz Thermaltakeovog velikog kataloga za custom vodena hlađenja i od njih napravili Case Mod u steampunk stilu.

Donosimo vam mali dio teme o Case Moddingu koji možete pročitati u novom broju časopisa vidi za prosinac. Ideju smo povukli iz većini dobro poznatog steampunk stila, no dodali smo malo domaćeg žara pa bi rezultat lagano mogao podsjećati na kotao za rakiju. Kako se radi o mahom "kućnoj radioni", izbjegavali smo savršene crte i dizajn za više odokativan stil koji je na kraju proizveo rezultat kao na slici. Kako smo složili računalo pogledajte u nastavku, no za detaljnije opise svakako pročitajte novi VIDI.

 

TT_8.jpg

 

Prvo je na redu kućište

Došao je trenutak da stvorimo naš PC mod. Ideja je Steampunk build, a inspiraciju smo našli u kotlu za rakiju. Ako već niste osobno upoznati s takvom napravom, dovoljno je nekoliko slika s interneta i sve će brzo postati jasno. Kućište od Thermaltakea koje smo odabrali idealno je za dvobojni build zbog svojih linija koje lagano omogućuju da na jednoj stranici imate jasan prijelaz s oštrim linijama. Sprijeda je to prijelaz s perforiranog na čisti metal, a sa strane s metala na staklo.

 

TT_web-1-18.jpg

Upravo te dijelove smo i obojali u bakrenu boju kako bismo dobili traženi kontrast. Prednji mrežasti dio kroz koji ventilatori vuku svjež zrak lako se skida s prednjeg poklopca, pa ga možete odvojeno obojati. Ispod njega je dodatan filter prašine tako da će računalo ostati čisto i nakon duljeg rada. Dok se sprijeda tehnički mogu instalirati tri 120 milimetarska ventilatora, treći je dosta limitiran dizajnom.

 

TT_web-1-25.jpg

S obzirom na to, odlučili smo staviti dva 140 milimetarska ventilatora na gornji dio, što nam je dalo prostora da ispod njih provučemo cijevi sprijeda. Jednostavno smo dremelom izrezali dio mreže kroz koji možemo provesti cijevi i onda sve obojali u bakrenu boju. Stranu sa staklom također smo obojali i u njoj izrezali dvije rupe za fitinge kako bi provukli dodatnu cijev, no ovo je više estetski dodatak jer ta cijev nije spojena s internim hlađenjem. Isto tako smo, kako bi se uklopila u dizajn, cijev napunili vodom.

 

TT_web-1-26.jpg

Bakrenom bojom obojali smo još nekoliko detalja poput perforiranog dijela krova kućišta i perforiranu desnu stranu iza matične ploče. Ovo je rezultiralo potpuno drugačijim izgledom kućišta, a zadržan je moderan izgled. Uz bojanje, morali smo odrezati i dio metala koji odvaja napajanje od gornjeg dijela kako bismo spustili pumpu i rezervoar u donji dio kućišta i kako bi cijevi koje su s gornje strane rezervoara stale ispod radijatora. Metal smo rezali hobi dremelom koji s integriranom baterijom lagano može odrezati tanje dijelove kućišta, no napominjemo da ćete putem potrošiti dosta brus diskova.

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Case Modding: slaganje računala po svojoj mjeri - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.